Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy keresztény a munkaidejé...

Ha egy keresztény a munkaidejében magáncélból internetezik, azzal lopást követ el?

Figyelt kérdés
Jézus azt mondta, dolgozzunk keményen, mintha Istennek dolgoznánk. ha a munkaadó megadja, amit ígért, mi mégis magáncélra használjuk fel az időnket, amiért fizet, az nem lopás? kérlek NE MÁSOLJATOK BE SEMMIT! köszi.
2010. jan. 8. 08:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
ha mellette elvégzed becsülettel a munkádat, mit lopnál el?
2010. jan. 8. 09:00
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

attól függ, hogy az ideje, vagy a munkája van-e megfizetve.

ha a munkája és azt elvégzi, akkor miért ne internetezhetne a maradék időben?

én pl. mérnök vagyok, elvileg 8 órát dolgozom naponta (ennyit biztos tart a munkaidőm), de eléggé rendszeresen átcsap ez a 8 óra 10-12-be, mert a határidők nincsenek tekinettetel a munkabeosztásomra. meg sokszor délután 4-kor esik be valami, amit másnap reggelre ki kell adni az embereknek, hogy készen legyen időben, úgyhogy meg kell csinálni függetlenül attól, hogy vége van-e a munkaidőnek, vagy sem.

van, hogy reggel 8-tól internetezek 4-ig, azt jön valami és még este 10-kor is bent vagyok.

túlórapénz persze nincs, viszont a fizetésem meg rendben van.

szerintem én nem lopok azzal, ha internetezek munkaidőben.

2010. jan. 8. 09:05
 3/24 anonim ***** válasza:

Igen,lopás, de ha elvégzed a munkádat,nem kapsz más feladatot, akkor miért ne?

Szerintem az az igazi lopás, amikor mást sem csinál az ember, csak internetezik, a pénzt felveszi, a munkája pedig ott marad.

2010. jan. 8. 09:25
 4/24 anonim ***** válasza:
ha nem tiltották meg, miért lenne lopás?
2010. jan. 8. 10:09
 5/24 anonim ***** válasza:
Hát érdekes kérdés...a férjem nem igazán hívő, mégis úgy gondolja, hogy a magáncélú internetezés nem a munkahelyre való. Szerintem lopásnak nem lopás, de valahol morálisan elítélendő, ha a munkádat emiatt nem úgy végzed, ahogy kellene. Pl. az egyetemen az egyik ügyintéző állandóan chatelt. Ha már feltettem egy kérdést, mint hallgató, szúrósan nézett rám, hogy ne zavarjam a chatelését. Ugyanez volt a könyvtárossal is egyszer. Az ilyen mindenképpen rossz és elítélendő.
2010. jan. 8. 10:12
 6/24 anonim ***** válasza:
ha plusz pénzbe kerül a főnöknek,hogy használod,csak akkor lopás,de ha neki egy fix összeget kell fizetnie,ami nem lesz több,ha magáncélra is használod,az nem lopás..szerintem..
2010. jan. 8. 10:18
 7/24 anonim ***** válasza:
37%

Tádámmm és itt az újabb "NE MÁSOLJATOK BE SEMMIT! köszi." típusú jehovás provokáció....

Mondd csak,te egész nap a gép előtt ülsz és kérdezgetsz?Nincs munkád? Vagy a munkahelyeden "lopod" a netet ?? :O

2010. jan. 8. 13:57
 8/24 anonim ***** válasza:
miért vagy ilyen ellenséges?Nem bántott téged az a szegény jehovás kérdező!!!(nem jehovás)(kicsit sem)
2010. jan. 8. 14:17
 9/24 anonim ***** válasza:

Én a 9:25-ös hozzászóló vagyok!

Szóval akkor egyik ügyintéző sem végezte a munkáját! Mert nem érdekelne engem sem, hogy mit csinál a neten, ha neki megengedték, de lássa el a kötelességeit és csak utána. Sajnos sok ilyen mogorva, durcás ember dolgozik olyan helyen, ahol a segítségnyújtás és a kulturáltság alap lenne.

2010. jan. 8. 18:48
 10/24 anonim ***** válasza:
0%
Ha az ilyen agyalágyult kérdéseidért ánusznyílásodat hímvesszőmmmel szentelem, az nemi erőszak? :O
2010. jan. 9. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!