Hívők Ti meg tudj átok állni önkielégítés nélkül?
Máté 5:27.-32.
27.
Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!
28.
Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
29.
Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.
30.
És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.
31.
Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon néki elválásról való levelet.
32.
Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és a ki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik.
Itt szigorította a törvényt Jézus.
És nem csak a házasságtörés tartozik bele, hanem az önkielégítés, kéjvágy, stb.
Ismét jelzem.
4 tudományág által megerősített tényről beszélgetünk. Amely szerint egyértelműen rendben van az önkielégítés.
Tényeket miért akarunk megkérdőjelezni?????
Kedves 32-es!
Ezt írtad:
„tizparancsolatbanbbenne van h ne paraznalkodj. Jezus ezt a torvenyt szigoritotta”
Úgy vélem, hogy ezzel azt mondtad, hogy a ne paráználkodj parancsot szigorította Jézus.
Én azt válaszoltam, hogy nem szigorította, mert amikor Jézus azt mondta, hogy meg se kívándd más asszonyát, azzal nem szigorította, mert ez is benne van a tízparancsolatban azzal, hogy ne kívánd felebarátod asszonyát.
Majd bemásolod az említett részt, mondván, hogy itt szigorította. Elbeszélnénk egymás mellett?
„Itt szigorította a törvényt Jézus.
És nem csak a házasságtörés tartozik bele, hanem az önkielégítés, kéjvágy, stb.”
Egyértelmű, hogy az említett részben szereplő paráználkodik kifejezés nemhogy a görög szövegben jelent házasságtörést, hanem az értelmezés szerint is. Ugyanis Jézus említi, hogy ne paráználkodj, majd „fokozza”, hogy meg se kívánd más asszonyát. Nem általánosít. Tehát nem helytálló az a kijelentésed, hogy nem csak a házasságtörés tartozik bele.
Sajnos a talán nem túl kedves, de a vallási realitás talaján maradó 24-es válaszoló felvetéseire, cáfolataira nem nagyon történt a lepontozáson kívül semmi válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!