Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők Ti meg tudj átok állni...

Hívők Ti meg tudj átok állni önkielégítés nélkül?

Figyelt kérdés
Kérem csak vallásos emberek válaszoljanak.
2014. júl. 11. 16:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
20%

Az, hogy hívő, és az, hogy tisztában van szexológiai tényekkel (természetes, normális, sőt fiúknak gyakorlatilag kötelezőnek is tekinthető) az nem zárja ki egymást.

Kár vallási kérdést csinálni abból, ami egyértelmű.

Nem kell megállni, mi több nagyon melegen ajánlott élni vele.

2014. júl. 11. 18:25
 22/33 anonim válasza:
Vallásos vagyok és nem önkielégítek, de csak mert rendelkezem normális szexuális élettel. Viszont szerintem rég szánalmas, mikor valaki orgazmusért remeg és már reggel azon gondolkodik, hogyan csinálja este. Függetlenül vallástól.
2014. júl. 11. 19:16
 23/33 anonim ***** válasza:
16%

21-es!

""Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;" (Kol 3,5)

A Biblia tehát nem támogatja a szexuális vágyaknak a kielégítését a házasság előtt."

Nana, hol is van ez ebben? A Biblia a házasságon kívüli szexualitást nem támogatja azonos neműekkel, barommal, és más asszonyával.

„A maszturbáló emberekről ugyanis nem lehet elmondani, hogy Lélektől születtek újjá, mert őket nem a Lélek, hanem a testi vágyak irányítják.”

Ja, te meg nem eszel, ha éhes vagy, és nem iszol, ha szomjas vagy, és nem elégíted ki testi vágyaitokat házastársaddal, nem jársz dolgozni, hogy eltartsd a családod és magadat, nem mész nyaralni, és nem tartasz autód a praktikum és kényelem miatt, mert ha ezek közül egyet is teszel, a testi vágyak irányítanak???

„Tehát hívő embereken azokat a keresztényeket lehet érteni, aki Krisztus tanításai szerint élnek, és nem alkudnak meg a bűnnel, hanem küzdenek - isteni segítséggel - a bűn ellen, beleérve a tisztátalan testi vágyakat is.”

Ja, Kiscsillag, csak az, hogy mi bűn és mi nem az, azt a törvényből tudjuk, a törvény meg egy büdös szóval sem tesz említést erről. Akit Krisztus megszabadított, teljesen szabad lett, és nem kell küzdenie. Mert az ő igája gyönyörűséges, az ő terhe könnyű. Ha nem hiszed, keresd ki!

„Vallásos embereknek azokat nevezzük, akik hiszik, hogy van Isten de az életük lényegében nem változik semmit sem.”

A vallás szó azt jelenti, hogy megvallom a hitemet. Tehát aki megvallja a hitét, annak életében nem történik semmi? Miért teszel egy szó mögé olyan jelentést, amit nem jelent? Aki vallásos, az képmutató? Ezt akartad mondani? Ha valaki rendszeresen templomba/gyülekezetbe jár, csak képmutató lehet? Az, hogy a vallásosság és a hívőség két külön fogalom, csak frázis.

„A folyamatosan maszturbáló - illetve az ellen nem küzdő magukat kereszténynek nevező emberektől szeretném megkérdezni, hogy hol tanított Isten a szolgáin keresztül olyat, hogy a testi szükségletek kielégítése, természetes még akkor is, ha azzal a Törvényt áthágjuk.”

A törvényt egyetlen pontban sem hágják azok át, akik maszturbálnak. Ha igen, idézd Mózes III. könyvéből! A testi táplálék elfogyasztása testi szükségletek kielégítése. Te nem teszel ilyet? Micsoda testi ember vagy… :) Jézus nemcsak éhségüket csillapította a több ezernek, hanem megelégítette őket. Többet adott a testüknek, mint amire éppen szükségük volt.

„Tanított-e Isten olyat, hogy feltétlenül ki kell elégítenünk a szexuális vágyakat a megszabott feltételek előtt?”

Csillagom, a szexuális vágyad így is úgy is ki lesz elégítve egy szaftos, mocskos álom kíséretében, ha nem nyúlsz magadhoz, akkor is. Csak annyi a különbség, hogy lepedőt vagy gatyát moshatsz, és nem a zsebkendőket dobod ki. Nem a kezed vitt a csúcsra, hanem az álmod.

Elképzelem, ahogy Jézus megítéli a népet. Balra állítja, akik rendszeresen kiverték, Jobbra, akik gatyát mostak. Az igaz bírónak nem ez a mércéje, szerintem, főleg, hogy egy szóval sem mondta sem ő, sem a törvény ezt.

Te jössz!

Paff

2014. júl. 12. 01:03
 24/33 anonim ***** válasza:

Mondja már meg valaki milyen gondolatok járnak a fejében mikor önkielégítést végez? Tiszta szent gondolatok ? Arra nem gondoltak,hogy az Atya mindent lát és az angyalok is akik jegyzetelik ?

Az önkielégités bűn. És aki szándékosan ,folyamatosan bűnözik az semmibe veszi Jézus kereszt áldozatátt.

2014. júl. 12. 01:50
 25/33 anonim ***** válasza:
43%

„Mondja már meg valaki milyen gondolatok járnak a fejében mikor önkielégítést végez? Tiszta szent gondolatok ? „

Kérlek! Én tegnap vertem ki, és csak arra gondoltam, amit csinálok. Nem járt a fejembe más asszony, bár igaz, néha egy-egy másodpercre bevillant a feleségem. :) Nekem rántott leves evése közben túrógombóc jár a fejedben?

„Arra nem gondoltak,hogy az Atya mindent lát és az angyalok is akik jegyzetelik ?”

És azt is, amikor a feleségemmel vagyok együtt, igaz? És mit jegyzetelnek olyankor? És amikor kakilok, gondolom azt is végignézik, igaz? Vagy azt már nem? Mert ha nem, akkor megvan a megoldás, közben kell maszturbálni!

„Az önkielégités bűn. És aki szándékosan ,folyamatosan bűnözik az semmibe veszi Jézus kereszt áldozatátt.”

Jézus áldozatát Isten veszi számba, mert általa váltattunk meg, és nem magunktól. Az, hogy mi bűn vagy mi nem az, azt a törvényből ismerhetjük, ahogy Pál is írta. Regéld el szépen, melyik résznél keressem ezt az igen széles körben alkalmazott kielégítési eljárás taglalását? Mózes 3. könyvének melyik fejezetében?

Mert az egyértelműen le van írva, hogy más asszonykájával ne tedd, legelésző szőrös barom nem neked való, és akinek ugyan olyanja van a lába között, ami neked, azzal se tedd, sőt még olyan mellékszálak is le vannak írva, hogy női ruhát férfi, férfiruhát nő ne vegyen fel, de arról nem olvastam, hogy a kapanyélfogómat ne használjam női combnak, mert halál jár az ilyennek.

2014. júl. 12. 02:20
 26/33 anonim ***** válasza:
87%
Amíg tudatlan voltam, hiába akartam elhagyni, de már évek óta szabad vagyok. Függetlenséget ad az Úr a benne hívőknek minden kényszeres szokástól. Úgy, hogy nem az embernek kell erőlködni, hanem idővel ahogy az Úrral jár az ember a gonosznak a helye is marad ott. Akik hisznek, azok isteni természetben részesülnek, amely fölött nem uralkodhat a bűn. Ez az újjászületés, amely által megerőtlenedik az ember testében lakó bűnös természet. Ezt a kegyelmet lehet felhasználni Istentől kapott célokra. Aki nem így búzgolkodik Isten mellett az testben van. Nem lehet kedves Istennél.
2014. júl. 12. 06:13
 27/33 anonim ***** válasza:
87%
§ a gonosznak a helye se marad ott
2014. júl. 12. 06:23
 28/33 anonim ***** válasza:

I. Korintus 3:16-17.

A mi testunk a Szent Szellem temploma.

Az önkielegites bun, tizparancsolatbanbbenne van h ne paraznalkodj. Jezus ezt a torvenyt szigoritotta. A szexet Isten a hazassagon belul adta.

2014. júl. 12. 22:01
 29/33 anonim ***** válasza:

A pontosítás kedvéért:

"Az önkielegites bun, tizparancsolatbanbbenne van h ne paraznalkodj. Jezus ezt a torvenyt szigoritotta. A szexet Isten a hazassagon belul adta."

Jézus nem szigorította egyáltalán ezt. Semmi újat nem mondott. Azt mondta, hogy ne kívánjad meg más asszonyát. Szerinted nem ez van a tízparancsolatban?

IIMóz 20;17. ... Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét ... és semmit, a mi a te felebarátodé.

Az önkielégítés abban az esetben bűn, ha a törvényben tiltva van, és bűnként van definiálva. Ez nincs meg. A tízpancsolatban lévő parázna szó jelentése házasságtörés. Ezt a cselekedetet kizárólag mással lehet végrehajtani, nem magaddal.

2014. júl. 13. 13:13
 30/33 anonim ***** válasza:
3-4 napig max.
2014. júl. 13. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!