Hívők Ti meg tudj átok állni önkielégítés nélkül?
23L Hivő
Igen szoktam. Úgy vagyok vele, hogy ez egy természetes testi folyamat, és szükségem van rá.
De a házasság előtti férfival való együtlétet elutasítom. Szerintem szűzen halok meg, de akkor is tartom magam az elveimhez.
hát nekem a bíboros úr azt mondta ha hátul csináljuk a sekrestyésben együtt akkor az nem bűn és néha az exelenciás úr is csatlakozik hozzánk
13/f
Előző
bizonyára élvezettel, örömmel teli az a pár perc számodra ha ekkora "mellel" koptatod billentyűid. :D
Érdekes, hogy a "hívő" szó keresztényt jelent...
Én is hiszek abban, hogy van nálunk nagyobb. Egy egész.
De a maszturbáció? Hogy ez bűn lenne, bármilyen normális értékrend szerint. Egyáltalán a szex...
Sziasztok!
A 17:05-ös válaszoló vagyok.
Azt hiszem rászorul némi magyarázatra a kommentárom, mert úgy tűnik, nem egészen világos, hogy mi a különbség a hívő, és a vallásos emberek között:
Tehát akkor, hogy mindenki tisztában legyen vele: Vallásos embereknek azokat nevezzük, akik hiszik, hogy van Isten de az életük lényegében nem változik semmit sem. Ugyanolyan testi emberek, mint azok, akik nem hisznek Istenben, ugyanúgy áthágják az Úr törvényeit. A folyamatosan maszturbáló - illetve az ellen nem küzdő magukat kereszténynek nevező emberektől szeretném megkérdezni, hogy hol tanított Isten a szolgáin keresztül olyat, hogy a testi szükségletek kielégítése, természetes még akkor is, ha azzal a Törvényt áthágjuk. Egyáltalán kedvesek Isten előtt azok a keresztények, akik engedik, hogy a testi vágy uralkodjon rajtuk? Legyetek szívesen fellapozni a Bibliátokban a (Róma 8,7-8) szakaszt, és elmélkedjetek rajta egy kicsit. Szeretném továbbá megkérdezni: Tanított-e Isten olyat, hogy feltétlenül ki kell elégítenünk a szexuális vágyakat a megszabott feltételek előtt? Pál apostol így tanított:
"Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;" (Kol 3,5)
A Biblia tehát nem támogatja a szexuális vágyaknak a kielégítését a házasság előtt. A maszturbáló emberekről ugyanis nem lehet elmondani, hogy Lélektől születtek újjá, mert őket nem a Lélek, hanem a testi vágyak irányítják. Ez pedig azért nagy baj, mert aki nem született újjá Lélektől, az nem mehet be - Jézus tanítása szerint - Isten országába (Ján 3,5)
Tehát hívő embereken azokat a keresztényeket lehet érteni, aki Krisztus tanításai szerint élnek, és nem alkudnak meg a bűnnel, hanem küzdenek - isteni segítséggel - a bűn ellen, beleérve a tisztátalan testi vágyakat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!