Lehetséges, hogy nincsen ma egyetlen egy, Isten előtt igaz egyház sem?
"Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült. Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad? Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok." (Jn 8,56-58)
Érdekes, emlékeim szerint már többször idézted Jézustól a fenti gondolat végét, noha nem érted. Erre utalt Jézus az 56. versszakban: "Ekkor arcára borúla Ábrahám, és nevete és gondolá az ő szívében: vajjon száz esztendős embernek lesz-é gyermeke? avagy Sára kilencven esztendős lévén, szülhet-é?" (1Móz 17,17)
Azt se felejtsük el, hogy Dávidot választotta ki Isten, aki azért nem építhette fel maga a templomot az Úrnak, mivel sok vér tapadt a kezéhez. Mégis kijelenti Jézus, hogy Ő volt Dávidnak az Ura, hiszen visszautalt a 110. Zsoltárra: "Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, amíg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá." (1. vers) A Lukács 20,44 szerint Jézus azt állította, hogy Őt nevezte Dávid az Urának, noha Dávid Fiaként emlegették Őt. A szövegkörnyezettel együtt vizsgálva egyértelmű, hogy a Krisztusról van szó:
"Monda pedig nékik: Mimódon mondják, hogy a Krisztus Dávidnak fia? Holott maga Dávid mondja a zsoltárok könyvében: Monda az Úr az én Uramnak, ülj az én jobbkezem felől, Míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul. Dávid azért Urának mondja őt, mimódon fia tehát néki?" (Lk 20,41-44)
Jézus hivatkozott Dávidra máshol is, és egyáltalán nem negatívan, noha a te interpretációdban Dávid véres kezű diktátor lenne, Istennek azonban más a véleménye róla.
"És felelvén Jézus, monda nékik: Nem olvastátok-é, mit cselekedett Dávid, mikor megéhezett ő és akik vele voltak? Mi módon ment be az Úrnak házába és vette el a szent kenyereket és ette meg és adott azoknak is, akik vele voltak, amelyeket pedig nem szabad megenni, hanem csak a papoknak? És monda nékik: Az embernek Fia ura a szombatnak is." (Lk 6,3-5)
A te Krisztusod nem a Biblia Krisztusa. A Biblia Krisztusa nemcsak a Szeretet Istene, de az Ítélet Istene is. Kizárólag azoknak adja a kegyelmét, akik alávetik magukat neki. Ezt például Önmagáról mondja:
"Ti is azért legyetek készek: mert amely órában nem gondolnátok, abban jő el az embernek Fia....
Megjő annak a szolgának az ura, amely napon nem várja és amely órában nem gondolja, és kettévágatja őt, és a hitetlenek sorsára juttatja." (Lk 12,40:46)
Asperrimus!
"Ekkor arcára borúla Ábrahám, és nevete és gondolá az ő szívében: vajjon száz esztendős embernek lesz-é gyermeke? avagy Sára kilencven esztendős lévén, szülhet-é?"
Észrevetted, hogy itt az életnek örül Ábrahám?
Mi köze ennek a pusztításokhoz?
Nem, Istennek sem más a véleménye Dávidról. Dávid nem volt az örök világosságban, ugyanis akkor nem gyilkolt volna és nem követett volna el bűnöket és nem próbálta volna azokat rejtegetni.
Egyébként figyeld meg a Krisztusi hivatkozásokat, soha nem azonosul a gyilkolászással (bármennyire is szeretnéd)!
Ugye nem érted a Krisztust és a világosságot? Ha bármelyikük az örök világosságban lett volna, akkor ma nem Jézus Krisztusról beszélnénk. Sőt, ha minden rendben lett volna, nem kellene jó hír.
Látom mindenképp szeretnéd dédelgetni az erőszakot, még a Lk 12,40:46 félreértésére is hajlandó vagy, hogy azt igazold. Természetesen nem fizikai kettévágásról van szó, hanem arról az égető hiányról, amelyet az Istentől elválasztott ember érez. Ne feledd: Jézus tanítása a lélekről beszél.
Asp!
Figyeld csak Jézus Kriszust, hogy mennyire nem azonosul a gyilkossággal:
"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Na, kinek a kívánsága a sok gyilkosság?
Asperrimus!
Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre, ha túl leszünk azon amiről itt diskurálunk. Nem jó fontos kérdéseket úgy elkerülni, hogy az elme egy trükkös húzásával attól elfordulunk és mással kezdünk foglalkozni.
A kérdés: Ha Isten azt mondja, hogy "Ne Ölj" és Istennél "nincs változás, vagy változásnak árnyéka", tahát a Ne Öljből nem lesz ölj, akkor ki vagy mi az, aki/ami úgy mutatkozik, mintha Isten lenne?
Asperrimus!
Gyönyörű körök a semmi felett, amellyel csak az gond, hogy nem ezt kérdeztem.
HA igaz lenne, amit leírtál, akkor Istennél van változás, mert a Ne Ölj! parancsból Ölj! parancsot csinál. Ebben az esetben Jakab tévedne és olyan írás került volna a Bibliába, amely nem igaz. Ebben az esetben ugrik a "Teljes Írás Istentől ihletett" szövegrész.
Végső soron ebben az esetben Istennél nem lenne semmiféle stabil pont, ugyanis a saját parancsait Ő maga képtelen lenne betartani. Badarság. Ez az Istentorzó, ami szeretnél bemutatni, egy szélkakas.
A kérdés újra: Ha Isten azt mondja, hogy "Ne Ölj" és Istennél "nincs változás, vagy változásnak árnyéka", tahát a Ne Öljből nem lesz ölj, akkor ki vagy mi az, aki/ami úgy mutatkozik, mintha Isten lenne?
Pietrosol!
A Törvényből olyanokat erősítessz amiket nem értessz, és ennek felette hamis istenképed van.
Gondolkodj már egy kicsit!
Isten a tizparancsolatban azt mondta: "Ne ölj!"
A Törvény többi kiegészítő parancsa szerinted hamis? Mert a hegyen adottakon kivül van még ~603, tiltás, illetve parancs.
Ezek szerint Te tagadod, hogy a többi ~603 parancs Istentől van, és hogy az összes parancsolat egy egységes rendszer amiből nem lehet elvenni?
Mert aki az örömhírt elkezdte hirdetni, ezt mondta:
Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.
Majd olvasd csak tovább, hogy honnan idézett Jézus később a következő mondataiban:
Máté 5:31 Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon neki elválásról való levelet. Én pedig azt mondom néktek...
Na honnan idézett parancsot?
AZ V.MÓZES 24:1-ET IDÉZTE!
Először a tízparancsolat két parancsát egészítette ki, majd ezt az icipici parancsot idézte a Törvényből, amit szintén nem törölt el, hanem kiegészítette, úgymond pontosította. Ugyanez történt a Tizparancsolat közlése után is.
Ha zavarja az Istenképedet, hogy nem csak 10 parancs van, hanem ~613, aminek az erkölcsi parancsai minden pogányra vonatkoznak, a többi CSAK IZRAELRE, akkor vagy térj meg, vagy lázadj tovább, de jó nagy megszégyenülés lesz a vége.
# 39!
"Én pedig azt mondom néktek..."
No, az így kezdődő mondatok írták felül a korábbiakat.
"Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen."
Hát a "Ne Ölj" megrontása kivételt képez?
"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétának eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, megszüntessem a törvényt, vagy a prófétákat hanem, hogy tökéletessé tegyem."
Tökéletessé azt kell tenni, ami eleve tökéletes vagy, ami tökéletlen?
Egyébként a beugró kérdés neked is: Ha Isten azt mondja, hogy "Ne Ölj" és Istennél "nincs változás, vagy változásnak árnyéka", tahát a Ne Öljből nem lesz ölj, akkor ki vagy mi az, aki/ami úgy mutatkozik, mintha Isten lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!