Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy nincsen ma...

Lehetséges, hogy nincsen ma egyetlen egy, Isten előtt igaz egyház sem?

Figyelt kérdés
2014. júl. 4. 23:39
1 2 3 4 5 6
 31/60 Pietrosol ***** válasza:
83%

Bocsánat!

káró=kizáró

2014. júl. 13. 09:44
 32/60 anonim ***** válasza:
75%

"Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült. Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad? Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok." (Jn 8,56-58)

Érdekes, emlékeim szerint már többször idézted Jézustól a fenti gondolat végét, noha nem érted. Erre utalt Jézus az 56. versszakban: "Ekkor arcára borúla Ábrahám, és nevete és gondolá az ő szívében: vajjon száz esztendős embernek lesz-é gyermeke? avagy Sára kilencven esztendős lévén, szülhet-é?" (1Móz 17,17)

Azt se felejtsük el, hogy Dávidot választotta ki Isten, aki azért nem építhette fel maga a templomot az Úrnak, mivel sok vér tapadt a kezéhez. Mégis kijelenti Jézus, hogy Ő volt Dávidnak az Ura, hiszen visszautalt a 110. Zsoltárra: "Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, amíg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá." (1. vers) A Lukács 20,44 szerint Jézus azt állította, hogy Őt nevezte Dávid az Urának, noha Dávid Fiaként emlegették Őt. A szövegkörnyezettel együtt vizsgálva egyértelmű, hogy a Krisztusról van szó:

"Monda pedig nékik: Mimódon mondják, hogy a Krisztus Dávidnak fia? Holott maga Dávid mondja a zsoltárok könyvében: Monda az Úr az én Uramnak, ülj az én jobbkezem felől, Míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul. Dávid azért Urának mondja őt, mimódon fia tehát néki?" (Lk 20,41-44)

Jézus hivatkozott Dávidra máshol is, és egyáltalán nem negatívan, noha a te interpretációdban Dávid véres kezű diktátor lenne, Istennek azonban más a véleménye róla.

"És felelvén Jézus, monda nékik: Nem olvastátok-é, mit cselekedett Dávid, mikor megéhezett ő és akik vele voltak? Mi módon ment be az Úrnak házába és vette el a szent kenyereket és ette meg és adott azoknak is, akik vele voltak, amelyeket pedig nem szabad megenni, hanem csak a papoknak? És monda nékik: Az embernek Fia ura a szombatnak is." (Lk 6,3-5)

A te Krisztusod nem a Biblia Krisztusa. A Biblia Krisztusa nemcsak a Szeretet Istene, de az Ítélet Istene is. Kizárólag azoknak adja a kegyelmét, akik alávetik magukat neki. Ezt például Önmagáról mondja:

"Ti is azért legyetek készek: mert amely órában nem gondolnátok, abban jő el az embernek Fia....

Megjő annak a szolgának az ura, amely napon nem várja és amely órában nem gondolja, és kettévágatja őt, és a hitetlenek sorsára juttatja." (Lk 12,40:46)

2014. júl. 13. 11:53
 33/60 Pietrosol ***** válasza:
34%

Asperrimus!

"Ekkor arcára borúla Ábrahám, és nevete és gondolá az ő szívében: vajjon száz esztendős embernek lesz-é gyermeke? avagy Sára kilencven esztendős lévén, szülhet-é?"

Észrevetted, hogy itt az életnek örül Ábrahám?

Mi köze ennek a pusztításokhoz?

Nem, Istennek sem más a véleménye Dávidról. Dávid nem volt az örök világosságban, ugyanis akkor nem gyilkolt volna és nem követett volna el bűnöket és nem próbálta volna azokat rejtegetni.

Egyébként figyeld meg a Krisztusi hivatkozásokat, soha nem azonosul a gyilkolászással (bármennyire is szeretnéd)!

Ugye nem érted a Krisztust és a világosságot? Ha bármelyikük az örök világosságban lett volna, akkor ma nem Jézus Krisztusról beszélnénk. Sőt, ha minden rendben lett volna, nem kellene jó hír.

Látom mindenképp szeretnéd dédelgetni az erőszakot, még a Lk 12,40:46 félreértésére is hajlandó vagy, hogy azt igazold. Természetesen nem fizikai kettévágásról van szó, hanem arról az égető hiányról, amelyet az Istentől elválasztott ember érez. Ne feledd: Jézus tanítása a lélekről beszél.

2014. júl. 13. 13:37
 34/60 Pietrosol ***** válasza:
25%

Asp!

Figyeld csak Jézus Kriszust, hogy mennyire nem azonosul a gyilkossággal:

"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

Na, kinek a kívánsága a sok gyilkosság?

2014. júl. 13. 14:12
 35/60 anonim ***** válasza:
72%
A Sátán kívánsága a sok gyilkosság, ez sosem volt kérdés. De te tagadod az egész kinyilatkoztatást, csupán az Evangéliumok sajátos szemüvegen keresztüli interpretációját fogadod el. Érdekelne, hogy amiket írsz, tanultad-e valakitől, vagy a magad szüleményei. Szóval?
2014. júl. 15. 12:06
 36/60 Pietrosol ***** válasza:
55%

Asperrimus!

Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre, ha túl leszünk azon amiről itt diskurálunk. Nem jó fontos kérdéseket úgy elkerülni, hogy az elme egy trükkös húzásával attól elfordulunk és mással kezdünk foglalkozni.

A kérdés: Ha Isten azt mondja, hogy "Ne Ölj" és Istennél "nincs változás, vagy változásnak árnyéka", tahát a Ne Öljből nem lesz ölj, akkor ki vagy mi az, aki/ami úgy mutatkozik, mintha Isten lenne?

2014. júl. 15. 17:49
 37/60 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem pedig az a trükkös, ha egy egyenes kérdésre nem válaszolsz. Én válaszoltam arra, hogy ki az embergyilkos, a Sátán. Az Ószövetség időszakát azonban nem kéne összekeverni az Újszövetség időszakával, ugyanis Jézus Krisztus engesztelő áldozata és megváltása gyökeres fordulatot hozott az ember és a Föld tulajdonjogában. Az Ószövetség időszakában nem volt lehetséges a démonizált emberekből kilakoltatni a démonokat, következésképpen a démonmentesítés egyetlen módja az adott személy halálra ítélése volt, ez azonban nem jelentette egyben annak a személynek a kárhozatát, amennyiben az illető halála előtt megbánta a bűnét és megtért. De az ember halála által a démonok is el lettek távolítva Izraelből. A kánaánita nemzetekre pedig Maga Isten mondta ki a halálos ítéletet, ugyanis annyira gonosz dolgaik voltak, amikről ma már csak a történészek tudnának pontos képet adni. Többek között ugyanazon a módon, ahogyan Noé idejében keveredett az emberi nem a gonosz angyalokkal, hasonlóképpen a kánaánita nemzetek is keveredtek gonosz angyalokkal, és a született hibrid lények leuralták és egyre gonoszabbá tették őket. Ahogyan Szodomában és a környező városokban törvénnyé tették, hogy a városba belépő embereket szabad volt megerőszakolni, akár férfi, akár nő, akár gyermek volt az illető, ez megvolt később is a kánaáni nemzetekben, nem véletlen, hogy a Bírák könyvében ismét felüti a fejét ugyanaz a dolog, ami Szodomában történt, mégpedig Izraelben, csak itt nem volt jelen két angyal, aki a szexuálisan mindenevő disznók kezéből megmenthette volna az áldozatukat (Bír 19). De azt is csinálták a kánaáni nemzetek, hogy a saját gyermekeiket egy Moloch nevű istenségnek áldozták, mégpedig olyan módon, hogy egy üreges fémszobor belsejében tüzet gyújtottak, és amikor már izzott, akkor a csecsemőt, vagy kisgyermeket az izzó szobor kezébe rakták. De az is szokásuk volt, hogy elégették gyermekeiket, és a hamvaikat a házuk falazatába építették, hogy erősebb legyen. Mint Kőműves Kelemen, azzal a különbséggel, hogy ez nem ballada volt, hanem több száz évig élő hagyomány. Nem véletlen tehát, hogy Isten elpusztította Szodomát, illetve Izraelt is megbízta a kánaánita nemzetek kiirtásával, ugyanis, ha Izrael is hasonló mértékben démonizálódott volna, mint ők, akkor ez megakadályozta volna a Messiás eljövetelét. De mivel Izrael is elment a humanizmus irányába és nem engedelmeskedett Istennek, nem pusztította ki a kánaánita nemzeteket, hasonló problémák jelentek meg náluk, mint azoknál, és ezzel valóban megnehezítették a Messiás eljövetelét. Ennek a következménye volt Izrael kettészakadása, majd az asszíriai és a babiloni fogság, sőt az is, hogy nem ismerték fel Jézusban a Messiást, és szét lettek szórva a nemzetek közé. Csak az elmúlt száz évben kezdte meg a helyreállításukat Isten, és még nagyon sok változáson kell, hogy átmenjenek, mire vissza jön értük a Messiás.
2014. júl. 16. 09:30
 38/60 Pietrosol ***** válasza:
38%

Asperrimus!

Gyönyörű körök a semmi felett, amellyel csak az gond, hogy nem ezt kérdeztem.

HA igaz lenne, amit leírtál, akkor Istennél van változás, mert a Ne Ölj! parancsból Ölj! parancsot csinál. Ebben az esetben Jakab tévedne és olyan írás került volna a Bibliába, amely nem igaz. Ebben az esetben ugrik a "Teljes Írás Istentől ihletett" szövegrész.

Végső soron ebben az esetben Istennél nem lenne semmiféle stabil pont, ugyanis a saját parancsait Ő maga képtelen lenne betartani. Badarság. Ez az Istentorzó, ami szeretnél bemutatni, egy szélkakas.

A kérdés újra: Ha Isten azt mondja, hogy "Ne Ölj" és Istennél "nincs változás, vagy változásnak árnyéka", tahát a Ne Öljből nem lesz ölj, akkor ki vagy mi az, aki/ami úgy mutatkozik, mintha Isten lenne?

2014. júl. 16. 17:12
 39/60 Szeressük egymást ***** válasza:
72%

Pietrosol!

A Törvényből olyanokat erősítessz amiket nem értessz, és ennek felette hamis istenképed van.

Gondolkodj már egy kicsit!

Isten a tizparancsolatban azt mondta: "Ne ölj!"

A Törvény többi kiegészítő parancsa szerinted hamis? Mert a hegyen adottakon kivül van még ~603, tiltás, illetve parancs.

Ezek szerint Te tagadod, hogy a többi ~603 parancs Istentől van, és hogy az összes parancsolat egy egységes rendszer amiből nem lehet elvenni?

Mert aki az örömhírt elkezdte hirdetni, ezt mondta:

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

Majd olvasd csak tovább, hogy honnan idézett Jézus később a következő mondataiban:

Máté 5:31 Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon neki elválásról való levelet. Én pedig azt mondom néktek...

Na honnan idézett parancsot?

AZ V.MÓZES 24:1-ET IDÉZTE!

Először a tízparancsolat két parancsát egészítette ki, majd ezt az icipici parancsot idézte a Törvényből, amit szintén nem törölt el, hanem kiegészítette, úgymond pontosította. Ugyanez történt a Tizparancsolat közlése után is.

Ha zavarja az Istenképedet, hogy nem csak 10 parancs van, hanem ~613, aminek az erkölcsi parancsai minden pogányra vonatkoznak, a többi CSAK IZRAELRE, akkor vagy térj meg, vagy lázadj tovább, de jó nagy megszégyenülés lesz a vége.

2014. júl. 17. 20:50
 40/60 Pietrosol ***** válasza:
55%

# 39!

"Én pedig azt mondom néktek..."

No, az így kezdődő mondatok írták felül a korábbiakat.

"Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen."

Hát a "Ne Ölj" megrontása kivételt képez?

"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétának eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, megszüntessem a törvényt, vagy a prófétákat hanem, hogy tökéletessé tegyem."

Tökéletessé azt kell tenni, ami eleve tökéletes vagy, ami tökéletlen?

Egyébként a beugró kérdés neked is: Ha Isten azt mondja, hogy "Ne Ölj" és Istennél "nincs változás, vagy változásnak árnyéka", tahát a Ne Öljből nem lesz ölj, akkor ki vagy mi az, aki/ami úgy mutatkozik, mintha Isten lenne?

2014. júl. 17. 21:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!