Lehetséges, hogy nincsen ma egyetlen egy, Isten előtt igaz egyház sem?
Asperrimus!
"Új tömlővé az újjászületés valósága által válhat az ember, ami nem létezett Jézus Krisztus feltámadásáig,"
Tévedsz:!
“Mielőtt Ábrahám lett, Én Vagyok”
"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél.
Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett.
Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága.
A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel."
Asperrimus!
A kijelentéseidet ez a mondat: "Mielőtt Ábrahám lett, Én Vagyok"-, elegánsan lenullázza.
"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága."
Ha figyelsz észreveheted, hogy Jánosember a világosságot saját megjelenése elé helyezi.
"Én vagyok a világ világossága", mondja Krisztus, aki nélkül semmi sem lett, ami lett.
Krisztus az időn kívül létezik.
Sajnos ez van, amikor valaki történelemkönyvként olvassa a Bibliát. Illetve, amikor helyetted valaki történelemkönyvként olvassa és beszűkült értelmezését, mint a tökéletes megértést adja át, anélkül, hogy a mélyebb, metafizikai megértés birtokában lenne.
Bár kicsit eltértünk az eredeti kérdéstől, de itt egy kapcsolódó kérdés az újjászületésről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Asperrimus!
"Ezzel szemben a helyzet az, hogy te olvasod a Bibliát történelemkönyvként, még azt sem érted, hogy az újjászületés nem Jézus Krisztus örökkévalóságától függ, hanem az engesztelő halálától, ami az időben történt, mintegy kétezer évvel ezelőtt."
Az a helyzet, hogy amit az első két tagmondatottal rám vetítesz, azt az utolsó két tagmondatoddal magad vallod. Téveszme azt hinni, hogy Jézus legyilkolása téged bármitől megment. Egyébiránt a történeti mészárlásokat krisztusi rendelésnek tulajdonítani nonszensz. "Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást.",-ebből nem lehet visszavezetni a gyilkolászás utáni vágyat. A "Ne Ölj" törvény után nincs apróbetűs rész és Isten,"...a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka." kizárt, hogy mészárlásokat rendel. A gyilkolászások, mészárlások emberi kapzsiságból születnek és Istennel takaróznak.
Kedves Pietrosol!
Ezt írod: "Téveszme azt hinni, hogy Jézus legyilkolása téged bármitől megment. Egyébiránt a történeti mészárlásokat krisztusi rendelésnek tulajdonítani nonszensz. "Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást.",-ebből nem lehet visszavezetni a gyilkolászás utáni vágyat. A "Ne Ölj" törvény után nincs apróbetűs rész és Isten,"...a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka." kizárt, hogy mészárlásokat rendel. A gyilkolászások, mészárlások emberi kapzsiságból születnek és Istennel takaróznak."
Eddig is voltak bennem kételyek, hogy nem egy malomban őrlünk, de most tényleg elbizonytalanítottál, hogy van-e értelme bármiféle további vitának, vagy eszmecserének kettőnk között. Elárulnád, hogy mi köze a fentieknek ahhoz, amit én korábban írtam, akár az előző, akár bármelyik másik írásomban, amit akár itt a GYK-n, vagy akármelyik más fórumon írtam? Biztattam-e bárkit gyilkolásra, avagy írtam-e olyat, amiből arra lehetne következtetni, hogy én magam egyetértenék, akár csak hallgatólagosan is a középkori egyház, vagy a dzsihadisták rémtetteivel, vagy bárkivel, aki Isten nevében terjesztette, vagy terjeszti a halált? Vagy az Ószövetséget kérdőjelezed meg? Kezdem azt hinni, hogy egy egészen zsenge és tapasztalatlan elmével folytatok szélmalom harcot, aki csak a múlt héten kezdett el gondolkodni az élet dolgairól.
Asperrimus!
Magam pedig azt hittem, hogy öntudatodnál vagy írás közben, de most látom, hogy "alvaíró" vagy és nem is érted, amit leírsz.
Szerinted az ószövetségi pusztításoknál Krisztus jelenik meg?
Arról a Krisztusról beszélsz, aki örök, aki azt mondja: "Szeresd felebarátodat"?
Arról az Istenről beszélsz pusztítóként, aki parancsolatba adja, hogy "Ne Ölj" és "...a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka."?
Nem rendelhet Isten pusztításokat, hiszen ebben az esetben az azt jelentené, hogy a maga által rendelt törvényt, saját maga nem tudja betartani. Ez az Istentorzó az akaratgyengeség megetestesülése. Nem Isten pusztít, hanem az ember és Istennel takarózik, hogy mentse a bőrét. Nem kell kételkednem az Ószövetségben, hiszen kerek-perec leírja, ahogy az Istentől távol levők pusztítanak és elbuknak a parancsolat be nem tartásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!