Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi; "És valamely...

Jehova Tanúi; "És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljö: és most e világban van már. " (1Jan.4:3) Nem gondolkodtat el titeket ez az ige?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom,hogy ti vagyis inkább az Őrtorony tagadja,hogy Jézus a testben megjelent Krisztus. Rosszul tudom?

2014. júl. 3. 11:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

(1Jan.4:2, 3)---Károli 1928-as fordítása: ,,Valamely lélek vallja, hogy a Jézus Krisztus a testben eljött, Istentől vagyon az. De valamely lélek nem vallja, hogy a Jézus Krisztus a testben eljött Istentől, nincsen, hanem ez az Antikrisztusnak ama lelke, kiről hallottátok, hogy eljő, és hogy immár mostan e világon vagyon,,

Nem értem ebből hogyan cseng az ki, hogy Jézus a halála után ,,fizikai,, testben támadt fel?

2014. júl. 4. 09:16
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

Dávid éneke. 23 Jehova az én Pásztorom+,

János ev.10.rész. Én vagyok a jó pásztor;+ a jó pásztor a lelkét adja a juhokért.

Én vagyok a jó pásztor, és én ismerem a juhaimat,+ és a juhaim is ismernek engem,

Dávid azt mondja,Jehova a Pásztor.

Jézus azt mondja.Ő a Pásztor.

Most már csak el kell hinni,amit ír a Biblia,hogy Jehova ,megjelent Jézusban.

2014. júl. 4. 12:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, légy szíves írd le mit jelent a Krisztus kifejezés.

Igazán már nem értem, mit is akarsz tudni.

Még egyszer megpróbálom Neked leírni, mit ír a Biblia.

Jézus Krisztus, mint Isten elsöszülöttje, ahogyan a Biblia írja Isten teremtésének a "kezdete" már élt a mennyben.

Mikor eljött az idö, Atyja áthelyezte életét a Mária méhébe, kifejlödött és megszületett tökéletes emberként, és a Jézus nevet kapta. Mikor elkezdte szolgálatát, megkeresztelkedett .,...és itt van kedves kérdezö a kérdésem, hogy tudod-e mit jelent a Krisztus név?

Mikor meghalt mint Megváltó az emberiségért, letette értünk a váltságáldozatot. Ezzel mindenki számára lehetöség nyílik az örök életre a Földi paradicsomban...ez is a Bibliában van, gyönyörü szép jövö, az Isten eredeti akarata szerint, hogy békés boldog elégedett emberek éljenek a Földön Zsoltárok 37:10,11 Ézsaiás 35 Jelenések 21:4 csak néhány a gyönyörü igéretröl

Mikor feltámadott Jézus Krisztus, már nem emberi alakban, hanem mint hatalmas szellemi lény, akit a tanítványai nem láthattak volna, azért vette fel idönként az emberi testet. Ezt olvassuk, amikor beszélgetett tanitványaival és amikor a Cselekedetek 1 részében búcsúzott tölük...

...ne legyen félreértés, ujra megjelenik a felhasználó nevem, mert ugy vettem észre sok Katy van, és hogy ne keveredjen, hogy tudjam melyik vagyok én :D bár a szám jelzi, de ritkán veszem figyelembe, engem a komentek érdekelnek jobban

2014. júl. 5. 05:51
 14/17 anonim ***** válasza:
7%
Na már megint egy maszlag duma,Hajjajajj......
2014. júl. 5. 13:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Kezdjük a kiírt versel, méghozzá - ha már Jehova Tanúiról van szó, akkor az Új világ fordításból:

(1János 4:2, 3) "Erről ismeritek fel az Istentől való ihletett kijelentést: minden ihletett kijelentés, amely vallja Jézus Krisztus testben való eljöttét, az Istentől származik, de amely ihletett kijelentés nem vallja Jézust, az egy sem az Istentől származik. Továbbá ez az antikrisztus ihletett kijelentése, amelyről hallottátok, hogy jön, és most már a világban van."

Alapvető eltérés a te Károli verziódhoz képest az, hogy az "lelket" ír a "szellem" szó helyett (ami tudvalévő, hogy általános tendencia a Károliban, ugyanis ahol az eredeti héber és görög "szellemet" ír /a héber 'ruah' és a görög 'pneuma'/, sok helyt ott is "lelket" ír /héber 'nephes' és a görög 'pszükhé'/). E két szó pedig NEM szinonimái egymásnak, alapvetően mást jelentenek, de mindkettő többféle jelentéssel bír. A "szellem" egyik jelentése, aminek magyarban fordítani lehet az érthetőség kedvéért az az "ihletett kijelentés".

Ezt csak azért írtam le, hogy tisztább legyen miért ez a szóhasználat, de ez nem szorosan tartozik ide, nem is akarok ezzel foglalkozni.

Pál apostol arra intette munkatársát, Timóteuszt, hogy óvakodjon a hitehagyottak tanításaitól, akiknek a szava "úgy fog terjedni, akár az üszök". Ilyen hitehagyott volt például Himéneusz és Filétusz. "Ezek az emberek — folytatta Pál — eltértek az igazságtól, azt mondva, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyek hitét" (2Timóteusz 2:16–18). Himéneusz és Filétusz nyilván azt tanították, hogy a feltámadás jelképesen értendő, és hogy a keresztények szellemi értelemben már feltámadtak. Az igaz, hogy ha valaki Jézus őszinte tanítványává válik, életre kel Isten szemében, amit maga Pál is leszögezett (Efézus 2:1–5). Csakhogy Himéneusz és Filétusz tanítása figyelmen kívül hagyta a halottak betű szerinti feltámadását, amely Jézus ígérete szerint Isten Királyság-uralma alatt fog valóra válni (János 5:28, 29).

Később a gnosztikusok kidolgozták a pusztán csak jelképes feltámadás elméletét. Ez a csoport azt vallotta, hogy az ismeret (görögül: gnó′szisz) titokzatos úton nyerhető el, és összekapcsolta a hitehagyott kereszténységet a görög filozófiával és a keleti miszticizmussal. A gnosztikusok például abban hittek, hogy mindaz, ami anyag, gonosz, ezért Jézus nem hús-vér testben jött el, hanem csak látszólag öltött emberi testet — ez az úgynevezett doketizmus tana. János apostol, amint láttuk, pontosan erre a veszélyre figyelmeztetett (1János 4:2, 3; 2János 7).

Tehát kedves kérdező, a kiírt versed Jézus földi megjelenéséről szól, nem a feltámadása utáni időszakról!

2014. júl. 5. 13:09
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Direkt nem írtam az utolsó válaszokra kommentet mert nem tudtam eldönteni,hogy hogyan tovább.

Lényegében itt a kérdés arról szólt volna,hogy ti a Jehova Tanúi elfogadjátok Krisztust halála utáni megjelenését hús testben.

Igaz! Nem lehetek elégedetlen mert a kedves grkaty ha jól tudom,választ adott arra amire kíváncsi voltam.

Vagyis,hogy Jézus NEM, hús testben jelent meg.

Na itt volt az a pillanat amikor a fenti ige értelmet nyert számomra,és már jött is volna a "visszavágó" de az utolsó válaszoló ráébresztett arra,hogy álljak le. :)

Eszembe jutott egy ige amely már oly sokszor útba igazított és figyelmeztetett,hogy "NE TOVÁBB!" :)

"A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat és a civákodást és a törvény felől való harcokat kerüld;mert haszontalanok és hiábavalók. Az eretnek embert egy vagy két intés után kerüld; Tudván,hogy az ilyen romlott,és vétkezik,önmaga is kárhoztatván magát."(Tit.3:9-11)

Én megtudtam azt amit akartam,és innentől kezdve nem kívánok további beszélgetést folytatni.

2014. júl. 5. 13:48
 17/17 anonim ***** válasza:
57%

Az 1Timótheus 3:16-ban leírtak szerint Jézus "igazságossá nyilváníttatott szellemben". De hogyan? Úgy, hogy Jehova feltámasztotta a feddhetetlenségét megőrző Fiát a halálból szellemi életre. Ezt megerősítve mondja nekünk Péter az első levele 3. fejezet 18. versében: "Krisztus is egyszer s mindenkorra meghalt a bűnökért, az igazságos az igazságtalanokért, hogy Istenhez vezessen minket az, akit halálra adtak testben, de aki megeleveníttetett szellemben."

Jézus tehát a Biblia bizonysága szerint NEM testben támadt fel, hanem szellemben, nézd csak meg az eredeti görög nyelven, szellemet, azaz pneumát fogsz látni.

A katolikus egyház tévtana szerint kellett azt vallani, hogy Jézus "testben támadt fel", és azzal próbálják indokolni, hogy Jézus teste eltűnt a sírból és hogy megjelent sokaknak testben. De mivel egyértelműen azt írja az Írás, hogy Jézus szellemben támadt fel, meg kéne vizsgálni, méghozzá a Biblia alapján, hogy miért tűnhetett el a sírjából és hogyan jelenhetett meg testben a feltámadása után.

Mindkettőre van hiteles bibliai magyarázat, tehát nem kell írásellenes mesékben hinni ahhoz, hogy igaz választ találjunk rájuk. Most nem írom le, mert aki akarja, a honlapunkon is megtalálja a válaszokat, de sokan szerintem tudják már, hiszen itt le lett írva sok más kérdésnél.

2014. júl. 5. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!