Mi a keresztények válasza erre? Az alábbi levélrészletet úgy értelmezik, hogy a Sátán föld ura.
2 Korinthus 4:4
Akikben E VILÁG ISTENE (a sátán) megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe.
" Miért és hogyan hajt fejet az ember a sátán előtt." - kérded
Jézus beszélt erről, amikor itt élt a földön.
Élmondta, hogy két út van az ember előtt. Vagy Istennek engedelmeskedik, és akkor visszakapja azt, ami elveszett, az örök életet, vagy Sátánnak engedelmeskedik, és akkor ott lesz a helye, ahová Sátán is megy, az örök pusztulásba.
De hogyan tudsz TE személyesen Sátánnak engedelmeskedni, mikor TE ezt egyáltalán nem akarod?
Sokat ír erről is a Biblia. Például úgy, hogy egyáltalán nem tudod mit vár el tőled a Teremtőd, ezért nem is tudod azt tenni.
Vagy Sátán, ahogyan a Biblia írja:"ennek a világrendszernek istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye".2Kor.4:3,4
Tehát van aki szándékosan hajt térdet előtte, és van, akit félrevezetve, úgy engedelmeskedik neki, hogy a személy nem veszi észre.
" Pál levelei közül csak 4 olyan van, mit neki tulajdonítottak. Legalábbis Székely Jánostól ezt hallottam, " - te most akkor kinek hiszel?
Istennek, aki leíratta (éppen Pállal), hogy "„A teljes Írás Istentől ihletett "(2Tim.3,16) vagy Székely Jánosnak? Ezt el kell döntened. De csak akkor lesz alapos a döntésed, ha jól tájékozott vagy Pál apostollal kapcsolatban IS.
Na és végül maga a kérdésed.
Talán azzal egyetértesz, hogy bibliai kérdésre, a Bibliából kell a választ megkeresni.
Ki is Sátán, az ördög, és miért hívják így?
Az a szellemteremtmény, aki Istennek és az igaz Isten összes imádójának fő ellensége. A Sátán nevet azért kapta, mert ellenálló lett Jehovával szemben. Ördög néven is ismeretes, mivel első számú rágalmazója Istennek. Az őskígyó név is rá vonatkozik, nyilvánvalóan azért, mert az Éden-kertben egy kígyót használt fel, hogy becsapja Évát, és ezért a „kígyó” most már magában foglalja az „ámító” fogalmát. A Jelenések könyvében Sátánt szemlélteti a mindent felfaló sárkány is.
Amit a Biblia Sátánról, az Ördögről mond, annak van értelme. A gonoszság, melyet az emberiségnek el kell szenvednie, nincs arányban az emberi rosszindulattal. A Biblia felvilágosítása Sátán eredetéről és tevékenységéről érthetővé teszi, hogy miért sújtja évezredek óta gyűlölet, erőszak és háborúskodás az emberiséget, noha a legtöbben szeretnének békességben élni, s hogy miért öltött mindez olyan mértéket, hogy most az egész emberiséget pusztulás fenyegeti.
Mit ír róla a Biblia?:
Jób 1:6–9
" Elérkezett pedig a napja, hogy az igaz Isten fiai eljöjjenek, és megjelenjenek Jehova előtt; Sátán is eljött közöttük.
Jehova ekkor ezt mondta Sátánnak: „Honnan jössz?” Sátán így válaszolt Jehovának: „Bejártam a földet, ott jártam-keltem.” Jehova erre így szólt Sátánhoz: „Felfigyeltél-e szíveddel Jóbra, az én szolgámra? Nincs hozzá hasonló a földön. Feddhetetlen és egyenes ember, féli az Istent, és kerüli a rosszat.” Sátán így válaszolt Jehovának: „Talán a semmiért féli Jób az Istent?" - ez a párbeszéd is bizonyítja, hogy Sátán egy valóságos személy, hiszen Isten beszlgetett vele.
De vajon tényleg a föld ura?
János 14:30" Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a VILÁG URALKODÓJA, és nincs felettem hatalma." - Sátánnak nem volt hatalma Jézus fölött.
2Korintusz 4:4 "akik között ENNEK a VILÁGRENDSZERNEK az ISTENE megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye."
Lukács 4:5–7 " Erre felvitte őt, és megmutatta neki a lakott föld összes királyságát egy szempillantás alatt; és ezt mondta neki az ÖRDÖG: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert NEKEM ADATOTT, és annak adom, akinek csak akarom. Ha azért imádatot mutatsz be előttem, mind a tiéd lesz.”
1János 5:19" Tudjuk, hogy az Istentől származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van."
Még sorolhatnám az idézeteket...De talán az is egy kérdés lehetne, miért engedte meg Isten ilyen sokáig a gonosz működését :(
"Pál levelei közül csak 4 olyan van, mit neki tulajdonítottak. Legalábbis Székely Jánostól ezt hallottam, " - te most akkor kinek hiszel?
Istennek, aki leíratta (éppen Pállal), hogy "„A teljes Írás Istentől ihletett "(2Tim.3,16) vagy Székely Jánosnak? Ezt el kell döntened. De csak akkor lesz alapos a döntésed, ha jól tájékozott vagy Pál apostollal kapcsolatban IS."
Kedves KZitus!
Székely János engem is tanított és elismert biblikus professzor, teológus, ezért inkább neki hiszek, mint egy pusztán szűk kör által elismert szektának, ami eddig is bebizonyította, hogy tele van tárgyi tévedéssel, ami a Szentírást illeti.
Egyébként attól még, hogy a leveleket nem mind Szent Pál írta, még természetesen Istentől sugalmazottak. Pl. a zsidókhoz írt levél egyáltalán nem biztos, hogy levél volt, hanem inkább egy prédikációgyűjtemény, ami a stílusból is látszik és azért különösen értékes számukra, mert az ősegyház egyik legkorábbi teológiai értekezése. Ha ezek az írások nem lennének sugalmazottak, akkor nem kerültek volna bele eleve a Szentírásba, tehát igazából úgyis mellékes, hogy ki volt a szerző, csak a pontosság kedvéért szoktuk hozzátenni, hogy valószínűleg nem Pál.
A kérdésre válaszolva meg a kérdező egy tipikus pszichológiai tanulmány, ilyen szempontból érdemes olvasni írásait. A projekció módszerét alkalmazza, azaz a szorongáskeltő gondolatoktól úgy szabadul meg, hogy azokat másnak tulajdonítja: nem mi vagyunk a hibásak, hogy sokszor a bűnt választjuk, hanem Isten, mivel ő "engedi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!