Ezt hogy értelmezzem? : Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.
Kedves utolsó nem vagyok adventista :).... Nagyon szeretem a Dániel könyvét nagyon érdekes
Katy
a kedves 10-esnek írtam...felcseréltem a sorrendet :)
Katy
Pál azt írta: Mindenkor örüljetek!
Örülünk is és boldogok vagyunk, hogy Isten igazsága lehetünk Jézusban. Mi lehet ennél nagyobb boldogság? Hogy Őrá nézhetünk !
Amikor embertársainkra nézünk, akkor vagyunk olykor szomorúságban.
Szervusz
Csak annyit szeretnék még hozzászólni a kérdésedhez, hogy az általad említett Róma 13:1-et Péter levele is megmagyarázza. Ő azt írja: " Rendeljétek alá magatokat minden emberi teremtésnek az Úrért: akár királynak, mint aki feljebbvaló,..."1Péter 2:13
Tehát maga Isten kéri, hogy tartsuk meg az ország törvényeit(nem azért, mert megérdemlik, vagy sem: az Úrért), amelyben élünk. Mert viszonylagos rendezettséget biztosítanak a mindennapi életünkhöz.
Igazad van, hogy visszaélnek a hatalmukkal azok, akiknek "hatalom" van a kezében. De az is igaz, hogy a Biblia szerint minden egyén maga fog számot adni a tetteiről Isten előtt. Azt is írja a Biblia, hogy az egész világ a gonosz hatalmában van. Tehát maga Sátán felügyeli az országok eseményeit, és azt tudjuk, hogy ő messze nem emberbarát.
Azután gondolj a Dániel könyvében leírtakra, ott ugyanis világosan le va írva, hogy az országnak van démonfejedelme. Miért lenne ezt ma is másként?
Éppen ez magyarázza meg azt a mérhetetlen fájdalom egy részét, amelyet ma az embernek viselnie kell, egyenlőre.
Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét,
És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.
Hát igen, érdekes ez a dolog, mert ugye itt arról van szó, hogy a világ minden országa és dicsősége Sátán kezében van. A világ vezetői mégis Istentől rendeltettek?
"Ez a része a Dániel jövendölésének már beteljesedett."
Katy ez jó nagy melléfogás. Ne hallgass hebehurgyákra. :-)
Tudod meddig teljesedett be? A 26. vers közepéig:
Dán 9:26 A hatvankét hét múlva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe;
Jeruzsálemet elpusztította a következő fejedelem népe. Ez a római birodalom népe volt. A következő fejedelem pedig a kiírtott messiás után az antikrisztus lesz. Aki a 27. vers szerint 7 éven át sokakkal szerződést fog kötni, és a népe valószínű, hogy a római birodalom területén lesz. Ami fénykorában tekintélyes volt.
A kommentedre kedves kérdező:)
Igazad van, de Sátán is Isten engedélyével uralkodhat egy ideig. Erre szükség volt mind az angyalok, mind az emberek miatt is. Mivel bűnben születtünk(akaratunkon kívűl), nem tudjuk jól irányítani az életünket Isten nélkül. Egy élet alatt sokféle helyzetből megtapasztalhatjuk milyen az, amikor Istennek tetszően élünk, és milyen az, amikor nem veszük figyelembe az alapelveit. Egyébként az emberi törvények csak addig érvényesek, ameddig nem sértik Isten törvényeit. Onnantól hatályát veszíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!