Kiolvastam a bibliát. Egyes részeit több tucatszor.
Elég sok bűn pontosan meg van határozva,de nem találkoztam olyannal, amit úgy neveznének, keresztégetés.
Ebből következőleg nem bűn.
Ha bűn lenne, tartalmazná a biblia.
A #3-ik válaszolóhoz hasonlóan én is kiolvastam már a Bibliát, egyes részeit többször is és én sem találtam ilyen dolgokat benne... ha jól emlékszem.
Viszont azt tudom, hogy a bálványok készítése/tisztelése bűn (2Mózes 20:3-5), azért ha valami agyonra kidíszített, giccses keresztre gondoltál volna, amin egy Jézust ábrázoló emberke lenne hosszú (1Kor. 11,14), vasalt hajjal hajjal (ahogyan divatosnak tartják egyesek ábrázolni), akkor valószínűleg én nyúlnék a gyújtóért és égetném meg.
Mekkora ekkora?
Büntetőjogi értelemben azért számít bűncselekménynek, mert a kereszt egy vallási jelkép.
Az USA-ban más a helyzet, ott a keresztégetés a Ku Klux Klán megfélemlítő akciója volt, tehát az ő esetükben a dolognak rasszista jelentése van.
3,5 -azért a 'bűn' fogalmát illenék ismerni. Nem az a bűn, ami "meg van írva" valahol. Ha valami súlyos kérdéseben dönteni (gyorsan) kell: nem nyálazod fel a könyveket (főleg, hogy amúgy sem olvassátok 3;5) hanem a
l e l k i i s m e r e t e d r e
hallgatsz. Ezért is volt korai egyházatyáknál a lelki-ismeret istenszinonima. A szó jelentésén is érdemes elgondolkodni (két égetés-bégetés közt)
lelki-ismeret, lélek ismeret.
(Megtaláltam a lesz^romtablettát, ne keressétek)
Szia!
Attól függ, hogy számodra (ha te vagy az égető) mit jelent a kereszt. Ha érted a szimbólum jelentését és inkább elégeted (magadban), mintsem, hogy vállalnád, akkor gyáva vagy. Ha nem érted, akkor csak zokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!