Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ekkora bűn a keresztégetés?

Miért ekkora bűn a keresztégetés?

Figyelt kérdés

2014. jún. 27. 21:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
48%
Nem bűn, csináld nyugodtan!
2014. jún. 27. 21:00
 2/19 A kérdező kommentje:
Komoly választ!!!
2014. jún. 27. 21:04
 3/19 yuda ***** válasza:
60%

Kiolvastam a bibliát. Egyes részeit több tucatszor.

Elég sok bűn pontosan meg van határozva,de nem találkoztam olyannal, amit úgy neveznének, keresztégetés.

Ebből következőleg nem bűn.

Ha bűn lenne, tartalmazná a biblia.

2014. jún. 27. 21:17
 4/19 anonim ***** válasza:
75%
nem tudjátok hová tettem a lesz^rom tablettát?
2014. jún. 27. 21:21
 5/19 anonim ***** válasza:
60%

A #3-ik válaszolóhoz hasonlóan én is kiolvastam már a Bibliát, egyes részeit többször is és én sem találtam ilyen dolgokat benne... ha jól emlékszem.

Viszont azt tudom, hogy a bálványok készítése/tisztelése bűn (2Mózes 20:3-5), azért ha valami agyonra kidíszített, giccses keresztre gondoltál volna, amin egy Jézust ábrázoló emberke lenne hosszú (1Kor. 11,14), vasalt hajjal hajjal (ahogyan divatosnak tartják egyesek ábrázolni), akkor valószínűleg én nyúlnék a gyújtóért és égetném meg.

2014. jún. 27. 21:26
 6/19 anonim ***** válasza:
82%

Mekkora ekkora?

Büntetőjogi értelemben azért számít bűncselekménynek, mert a kereszt egy vallási jelkép.

Az USA-ban más a helyzet, ott a keresztégetés a Ku Klux Klán megfélemlítő akciója volt, tehát az ő esetükben a dolognak rasszista jelentése van.

2014. jún. 27. 21:27
 7/19 anonim ***** válasza:
73%
Akár hányszor is olvastátok ki a bibliát, de figyelmen kívül hagytátok, hogy a kereszt az egy jelkép, melynek a meggyalázását sorolják a bűn kategóriájába. Mert azzal ,nem csak a Kerestrefeszítettet, hanem a tisztelőit is gyalázod. És ez itt a probléma.
2014. jún. 27. 21:33
 8/19 anonim ***** válasza:
49%

3,5 -azért a 'bűn' fogalmát illenék ismerni. Nem az a bűn, ami "meg van írva" valahol. Ha valami súlyos kérdéseben dönteni (gyorsan) kell: nem nyálazod fel a könyveket (főleg, hogy amúgy sem olvassátok 3;5) hanem a

l e l k i i s m e r e t e d r e

hallgatsz. Ezért is volt korai egyházatyáknál a lelki-ismeret istenszinonima. A szó jelentésén is érdemes elgondolkodni (két égetés-bégetés közt)

lelki-ismeret, lélek ismeret.

(Megtaláltam a lesz^romtablettát, ne keressétek)

2014. jún. 27. 21:34
 9/19 Pietrosol ***** válasza:
47%

Szia!

Attól függ, hogy számodra (ha te vagy az égető) mit jelent a kereszt. Ha érted a szimbólum jelentését és inkább elégeted (magadban), mintsem, hogy vállalnád, akkor gyáva vagy. Ha nem érted, akkor csak zokni.

2014. jún. 27. 21:41
 10/19 anonim ***** válasza:
28%
Lehet, hogy jelkép, de nekünk akkor sem szabad semmi hasonlót készítenünk/tisztelnünk, ami hasonló lenne valamihez is. A bálvány az bálvány.
2014. jún. 27. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!