Hol van konkretan ekkora tevedes a kormeghatarozasban?
Azt sose tudjuk, hol történt ilyen tévedés... A mondák mindig csak arról szólnak, hogy itt meg ott, meg mintha amott is, de még a tévedés dátuma sem stimmel, én már ezer évtől millió évig terjedő különbségekről is hallottam.
Bezzeg próbálnád meg azt mondani, hogy a Biblia igazából csak háromszáz éve íródott, majd keresel egy névtelen blogon róla egy cikket. Na onnantól kezdve te biza' mehetsz a pokol legmélyebb bugyrába, mert szentségtörő vagy, nem foglalkozol más érzéseivel, meg egyébként is, az hazugság amíg nem hozol róla egy minimum vatikáni cikket.
Érdekes módon ugyanez az elvárás tudományos témában nincs meg - ott bármilyen marhaság tényként elfogadott a hívők által...
Ennek mi köze van a valláshoz?
Egyébként meg tényleg nem tudja az ember, hogy kinek szabad hinni és kiben lehet bízni már ebben a világban.
Lehet, hogy a tudósok hazudnak, de akkor a Biblia is hazudhat simán. Egyik hitelességének a megdöntése nem támogatja a másik hitelességét.
A tévedés sokkal valószínűbb, mint a haugság.
De egyáltalán nem biztos, hogy bárki téved vagy hogy mindenben tévednek.
Kísérletezni, amíg senkinek sem árt, pedig nem bűn.
Hinni is joga van mindenkinek abban, amiben akar.
Ha mindenre azt mondanánk, hogy tudjuk, akkor szerintem hazugságot követnénk el. Sajnos hazugságot tanítanánk a többieknek és eltérítenénk őket az igazság keresésétől.
Ha viszont azt mondjuk, hogy semmit sem ismerhetünk meg, akkor pedig nem is fogok foglalkozni a témával. Egyik sem jó megoldás.
Peace
A szénizotópos vizsgálat több feltételezésen is alapszik. Ezek közül az egyik feltételezés az hogy az űrből érkező kozmikus sugárzás mértéke ugyanannyi ma is, 1000 évvel ezelőtt is és 1 000 000 évvel ezelőtt is ennyi volt.
Ahhoz hogy ezt a feltételezést elfogadjuk tényként nagyon erős a tudományba vetett hit szükséges.
Én akkor már inkább hiszek a Bibliának. Elég erős bizonyíték hogy Jób könyvében pontos leírást találhatunk egy dínórol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!