Benne van a Bibliában Júdás -Jézus elárulása utáni- sorsa? (konkrétan, hogy a főpapoknak visszadobja a pénzt, amit kapott az árulásért, meg hogy öngyilkos lesz)
Máté 27:
"3. Akkor látván Júdás, a ki őt elárulá, hogy elítélték őt, megbánta dolgát, és visszavivé a harmincz ezüst pénzt a főpapoknak és a véneknek,
4. Mondván: Vétkeztem, hogy elárultam az ártatlan vért. Azok pedig mondának: Mi közünk hozzá? Te lássad.
5. Ő pedig eldobván az ezüst pénzeket a templomban, eltávozék; és elmenvén felakasztá magát. "
Igen benne van, méghozzá a Máté 27:3-5ig terjedő versekben(Máté 27:3-5): Akkor Júdás, aki elárulta őt, látva, hogy elítélték, lelkifurdalást érzett, és visszavitte a harminc ezüstöt a papi elöljáróknak és a véneknek, 4 és ezt mondta: „Vétkeztem, amikor igazságos vért árultam el.” Azok így szóltak: „Mi közünk hozzá? A te dolgod!” 5 Így hát bedobta a templomba az ezüstöket, eltávozott, ment és felakasztotta magát.
▪ Hogyan halt meg Iskariot Júdás?
A Máté 27:5 megállapítása szerint Júdás felakaszotta magát, a Cselekedetek 1:18 viszont azt mondja, hogy „fejjel lezuhant, kettéhasadt és kifordultak a belei”. Úgy tűnik, amíg Máté az öngyilkossági kísérlet módjával foglalkozik, addig a Cselekedetek könyve az eredményt írja le. Júdás valószínűleg kötelet kötött egy fa ágára, a nyaka köré hurkolta, és egy szikláról leugorva megpróbálta felakasztani magát. Úgy tűnik, hogy a kötél is elszakadt, és a fa ága is letört, így lezuhant és kettéhasadt a sziklákon. Jeruzsálem környékének a helyrajza szerint ésszerű ez a következtetés.
De ne tudható, hogy tényleg így volt-e
Mármint nem lehet a pontos okát tudni annak, hogy
J a pénzt miért vitte vissza - lehet valami zsidó szokás volt vagy csak "félt"
Lényeg, hogy meghalt -
Helyette lett másik "tanítvány"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!