Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus miért várt három napot...

Jézus miért várt három napot a feltámadásra és (azt hiszem) ennyit Lázár feltámasztására?

Figyelt kérdés
2012. febr. 28. 22:43
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
mert a három a bűvös szám
2012. febr. 28. 22:44
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
A 3 bibliai szám (szentháromság, 3 királyok, stb). A Bibliát nem kell készpénznek venni, kb annyi valóságtartalma van mint a Grimm meséknek.
2012. febr. 28. 22:56
 3/8 rajcziz ***** válasza:
23%
Mivel Jézus életének nagy része az ősi "pogányság" napkultuszából ered, márpedig a Nap a sarkkörökön éppen három napig nem kel fel (északon dec. 21-22-23 - vajon melyik az a nap, amikor végre felkel?).
2012. febr. 28. 23:02
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
3 nap alatt már (főleg azon az éghajlaton és temetési szokásokkal - lsd. becsavart, bekenegetett test, fejjel, arccal együtt, ergo élő megfulladna) biztosra vehető, hogy az illető tényleg meghalt. Ha nem biztos, hogy meghalt, kit érdekel, "feltámadt"-e?
2012. febr. 28. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
23%
Kb. 72 óráig tart az a jógi-technika, amit alkalmazott. (Kumbaka jóga a neve, a halál jógája.)
2012. febr. 29. 00:07
 6/8 anonim ***** válasza:
58%

Krisztus minden törvény betöltött. A páska napja sabbat, azaz nyugalom napja. Krisztus (valószínű) szerdai napon halt meg. Az este volt a páska vacsorája, és a következő nap a páska napja, ami akkor a csütörtöki napra esett. Az azt követő nap a kovásztalan kenyerek ünnepének első napja, szintén sabbat, azaz nyugalom napja volt. Ez volt a péntek. Az utánna következő nap szombat, azaz eleve sabbat, azaz nyugalom napja. Krisztus a három napos sabbaton nyugodott. Másfelől a próféciákat is be kellett tölteni, miszerint három nap és három éjjel kellett a sírban feküdnie.

Lázár "halotti mivoltjának ideje" nem hinném, hogy számmisztika lenne. Egyszerűen csak arról van szó, hogy mindenki által egyértelműen halottnak titulált Lázár, mint ahogy olvasni is, már szaga volt, biztosan halott "legyen". Krisztus mindenki számára egyértelműen feltámasztotta Lázárt. Akik ott voltak, a három nap eltelte után kétséget kizáróan tudták, hogy Lázár halott. Ha rögtön feltámasztotta volna Lázárt, nem tudom, de talán sokakban felmerűl a gyanú, hogy színjáték volt csupán, vagy elnézték az esetet, nem is halt meg, így nem történt feltámasztás. Viszont a három nap ezt minden kétséget kizáróan egyértelművé tette számukra.

Szia

2012. febr. 29. 02:29
 7/8 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem több oka van:

- Hogy beteljesedjen amit ő maga mondott, a Jónás jele. (Mt 12:40)

- A kovásztalan kenyerek ünnepének hetén belüli első szombat utáni nap, a hét első napja az első KÉVE meglengedésének ünnepe, amit a papok csináltak, az aratási idény megkedésének alkalmából, Krisztus pedig az elsőszülött (első kéve) a halottak közül, aki mint az aratás első sarlócsapásaként megjelent az Atya előtt.

A nagyobb aratás rá 50. napra a pentacosté, azaz 50. (pünkösd, vagy hetek ünnepe) a nagyobb aratás, az első feltámadottk ünnepe:

1Kor 15:23 Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus; azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor.

III. Móz 23:5. Az első hónapban, a hónapnak tizennegyedikén, estennen az Úrnak páskhája. 6. E hónapnak tizenötödik napján pedig az Úr kovásztalan kenyerének ünnepe. Hét napig egyetek kovásztalan kenyeret. 7. Az első napon szent gyülekezéstek legyen, semmi robota munkát ne végezzetek. 8. Hét napon át pedig tűzáldozatot áldozzatok az Úrnak, és a hetedik napon szent gyülekezéstek is legyen: semmi robota munkát ne végezzetek. 9. Szóla ismét az Úr Mózesnek, mondván:

10. Szólj Izráel fiainak és mondd meg nékik: Mikor bementek a földre, a melyet én adok néktek, és megaratjátok annak vetését: a ti aratástok zsengéjének első kévéjét vigyétek a papnak. 11. Az pedig lóbálja meg a kévét az Úr előtt, hogy kedvesen fogadtassék érettetek; a szombat után való napon lóbálja azt meg a pap.

- három nap az, amikor elkezdődik a holtest bomlása, de Krisztusról írva van Dávidnál, hogy nem hagytad, hogy a te Szented rothadást lásson. Tehát ideje volt annak is meddig lehetett a sírban (a próféciák szerint)

2012. febr. 29. 12:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Na itt volt minden, nagyon köszönöm a válaszotokat! (Ja és bocsánat hogy ezt késve tettem meg...) Igazából én azért tettem fel a kérdést mert észrevettem hogy sok ezoterista szereti úgy feltüntetni magát mint aki személyesen ismerné Jézust és papol arról hogy ezt meg azt azért tette meg mondta stb... hogy ő volt Atlantisz királya meg Énok.. (utóbbiak nem tudom miként lehetségesek, de nem éltem akkor szóval passz). Ha gondoljátok erről is szívesen meghallgatom a véleményeteket :D
2012. márc. 1. 14:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!