Bebizonyították, hogy az ima hatástalan! Ezt hogy magyarázzátok ki vallásosak?
Vizsgálták, hogy az életmentő műtét előtt álló halálos betegekért elmondott ima mennyire volt hatásos.
1. Ha a halálosan beteg személy nem tudott róla, hogy imádkoznak érte, a kontrollcsoporthoz képest (akikért nem mondtak imát) semmiféle statisztikailag kimutatható különbséget nem tudtak kimérni a halálozás tekintetében.
2. Ha a halálosan beteg személy tudott róla, hogy érte imádkoznak, statisztikailag kimutatható volt, hogy nagyobb valószínűséggel haltak meg. (igen, jól írtam, ők nagyobb valószínűséggel haltak meg)
"miért lenne ettől hatástalan..nem értem..valami hatása csak volt,nem?"
NEM, valóban nem hatástalan. (Ezt nem is állítom. A kérdésben máshogy értettem.) Mint fent olvashattad többen meghaltak tőle. Viszont abban az értelemben, hogy isten nem mentette meg őket a haláltól valóban hatástalan.
"Én ugyanis meggyógyultam egy ima hatására."
Jóember, nem az a kérdés hogy ki tud minél égbekiáltóbb baromságot írni.
"Jóember, nem az a kérdés hogy ki tud minél égbekiáltóbb baromságot írni."
Mindjárt téged is lepontoznak. Amúgy megfigyeltem, hogy az igazán értelmes válaszadók bőven 90% alatt vannak.
"Akármit teszel és akárhogy gyűlölöd a hívőket ez megtörtént és a gúnyolódásod semmit sem változtat rajta."
Egyáltalán nem gyűlölöm a hívőket. A gúnyolódásért bocsánat abba is hagyom a kommentelést. Csak felidegesített a sok előtted szóló "értelmes" válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!