Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » HÍVŐ emberek, magyarázzátok...

HÍVŐ emberek, magyarázzátok már el! Hogy is van ez a házasság előtti szexszel és a bűnnel?

Figyelt kérdés

Elvileg az a bűn, amivel magamnak vagy másoknak ártok. Teljesen logikus, hogy Isten, aki csakis jót akar az embereknek, tiltja az ilyen dolgokat. De akkor miért bűn az, ha lefekszem azzal, akit szeretek és örömet szerzünk egymásnak? Azzal szerintem egymásnak és magunknak is jobban ártunk, ha mindketten elfojtjuk a természetes ösztöneinket.

Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy a hívő emberek mit gondolnak erről, tehét akik nem hívők és nem várnak/vártak az esküvőig és ezt hülyeségnek tartják, azokat megkérem, hogy ne válaszoljanak! A "nincs is Isten" és hasonló válaszoktól úgyse lennék okosabb :)

2010. dec. 26. 11:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
16%
Légyszíves ne úgy írd legközelebb, hogy "hívők", mert én is az vagyok, csak nem keresztény, hanem pogány.
2010. dec. 26. 11:49
 2/23 A kérdező kommentje:
Nem csak keresztényeknek szól a kérdésem, hanem olyan embereknek, akik hisznek valamiféle istenben és a vallási nézeteik miatt nem szexelnek a házasságuk előtt.
2010. dec. 26. 11:53
 3/23 anonim ***** válasza:
73%
Te most komolyan logikus válaszokat vársz erre? Aki hisz ezekbe, az nem gondolkozik ezen logikusan, betartja, és ettől boldog. (sztem hülyeség amúgy)
2010. dec. 26. 12:00
 4/23 A kérdező kommentje:
Igen, logikus választ várok, mert akár hiszed, akár nem, a hívő emberek is tudnak gondolkodni. Látom, az értőolvasás nagyon megy.
2010. dec. 26. 12:01
 5/23 anonim ***** válasza:
A Biblia, egesz pontosan az Oszovetseg ir arrol, hogy Isten a szexualis egyuttletet abban az esetben nem tekinti paraznasagnak/bunnek, ha a magbol/spermiumbol gyermek szuletik.l ugyanis Isten elmeletileg erre az egy celra alkotta a nemi aktust. En mondjuk inkabb annak a hive vagyok, hogy mas esetben sem bun a szerelmemmel szeretkezni, mert ha Isten nem akarna, akkor nem adna minden esetben a vagyat, hanem olyanok lennenk mint az allatok, akikmcsakis fajfentartas vegett kozosulnek, par kiveteltol eltekintve. A vagyat is Isten adja, miert n folytanank el, ami jo es azzal jo, akit szeretunk?
2010. dec. 26. 12:07
 6/23 A kérdező kommentje:
Ha Isten csak gyereknemzésre teremtette a szexet, akkor miért nem fogan minden szexnél gyerek? Úgy értem, minden olyan szexnél, ahol nem védekeznek. Vannak párok, akik évekig szexelnek védekezés nélkül, mégse fogan meg a kisbaba.
2010. dec. 26. 12:13
 7/23 anonim ***** válasza:

Református vagyok és veled értek egyet kedves kérdező. Ha tiszta szerelmet érzek párom iránt akkor miért ne? Nem érzem bűnnek ha valakit szeretek de nem házasodtam vele össze és szeretkezünk. Van egy kapcsolatom benne vagyok 5 éve és még mindig lángol a szerelem tüze vele veszítettem el a szüzességem és mással nem is voltam. Emiatt nem fogunk elkárhozni.(remélem) :)

21/F

2010. dec. 26. 12:42
 8/23 anonim ***** válasza:
Ez valójában a nőket védő intézkedés, hogy ha az együttlétből gyerek fogant, akkor az apa ne hagyja magára az anyát a gyerekkel.
2010. dec. 26. 18:37
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező. érdekes, hogy a biblia pontos választ ad a kérdésedre, mivel kiemeli, hogy "minden egyéb bűn, amit az ember elkövethet, a testén kívűl van, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik" hogy miért, olvasd tovább az 1korintusz 6:16-7:16-ig.
2010. dec. 26. 20:06
 10/23 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Az a gond a házasság előtti szex-el, hogy nincs biztos védekezési módszer, vagyis akárhogyan is vigyáztok előfordulhat, hogy baba lesz belőle. Nos ezért azért merem így kijelenteni, mert mi sem terveztük a második gyermekünket...tehát van tapasztalatom hidd el.

Az önmegtartóztatás egy nagyon fontos keresztény erény. Ha képtelen vagy magadat megtartóztatni ezen a területen, akkor mi lesz más területeken? A bűnnel való küzedelem alapvető eleme a megtartóztatás.

Pál apostol nyilvánvalóan ír erről a témáról: "ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni." A szexualitás helye egyértelműen a házasságban van.

Üdv. Péter

2010. dec. 27. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!