HÍVŐ emberek, magyarázzátok már el! Hogy is van ez a házasság előtti szexszel és a bűnnel?
Elvileg az a bűn, amivel magamnak vagy másoknak ártok. Teljesen logikus, hogy Isten, aki csakis jót akar az embereknek, tiltja az ilyen dolgokat. De akkor miért bűn az, ha lefekszem azzal, akit szeretek és örömet szerzünk egymásnak? Azzal szerintem egymásnak és magunknak is jobban ártunk, ha mindketten elfojtjuk a természetes ösztöneinket.
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy a hívő emberek mit gondolnak erről, tehét akik nem hívők és nem várnak/vártak az esküvőig és ezt hülyeségnek tartják, azokat megkérem, hogy ne válaszoljanak! A "nincs is Isten" és hasonló válaszoktól úgyse lennék okosabb :)
Református vagyok és veled értek egyet kedves kérdező. Ha tiszta szerelmet érzek párom iránt akkor miért ne? Nem érzem bűnnek ha valakit szeretek de nem házasodtam vele össze és szeretkezünk. Van egy kapcsolatom benne vagyok 5 éve és még mindig lángol a szerelem tüze vele veszítettem el a szüzességem és mással nem is voltam. Emiatt nem fogunk elkárhozni.(remélem) :)
21/F
Szia!
Az a gond a házasság előtti szex-el, hogy nincs biztos védekezési módszer, vagyis akárhogyan is vigyáztok előfordulhat, hogy baba lesz belőle. Nos ezért azért merem így kijelenteni, mert mi sem terveztük a második gyermekünket...tehát van tapasztalatom hidd el.
Az önmegtartóztatás egy nagyon fontos keresztény erény. Ha képtelen vagy magadat megtartóztatni ezen a területen, akkor mi lesz más területeken? A bűnnel való küzedelem alapvető eleme a megtartóztatás.
Pál apostol nyilvánvalóan ír erről a témáról: "ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni." A szexualitás helye egyértelműen a házasságban van.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!