Bebizonyították, hogy az ima hatástalan! Ezt hogy magyarázzátok ki vallásosak?
Vizsgálták, hogy az életmentő műtét előtt álló halálos betegekért elmondott ima mennyire volt hatásos.
1. Ha a halálosan beteg személy nem tudott róla, hogy imádkoznak érte, a kontrollcsoporthoz képest (akikért nem mondtak imát) semmiféle statisztikailag kimutatható különbséget nem tudtak kimérni a halálozás tekintetében.
2. Ha a halálosan beteg személy tudott róla, hogy érte imádkoznak, statisztikailag kimutatható volt, hogy nagyobb valószínűséggel haltak meg. (igen, jól írtam, ők nagyobb valószínűséggel haltak meg)
Amúgy "kutatás" eredményét kukába dobhatod, ugyanis mint haldoklókról van szó, így nem tudod bizonyítani a kutatás felügyelők tudomásán kivül a kontrol csoportért kik és hányan imádkoztak.
Ha valakiért imádkoznak az nem minden esetben tudatják egy ateista "kutató csoportal". :)
Így ennek ellenőrizhetetlenségének folymataként ez nem bizonyítható.
Amúgy annyi, de annyi ponton lehet belekötni a vallásba, akkor miért kell ilyen idiótaságal próbálkozni? Ezzel csak magukat és a hitelességüket járatják le.
Szóval te úgy véled, hogy az úr azért nyírt ki egy csomó hívőt, hogy a tudósoknak egálba hozza ki a dolgot?
EPIC.
1 csoport műtéte:vakbél
2 csoport műtéte:szívátültetés.
Végülis mindkettő életmentő.
Isten nem úgy gondolkodik, mint az ember.
Az ember számára egy fontos személy halála borzalmas, de Isten számára az ember halála nem tragédia, hanem egy új életszakasz kezdete. Isten számára az a tragédia, ha az ember elkárhozik.
Jajj de unalmas már ez a kölcsönös oltogatás a tudomány és a vallás részéről!Most amúgy attól vmelyiknek jobb lesz,ha földbe tiporhatja a másikat,v bebizonyítja kölcsönösen,h hát ez bizony nem így van!Én munkám által szoros kapcsolatban állok a tudománnyal(egészségügyet tekintve)de mellette vallásos is vagyok,és nem azt várom el a hitemtől h segítsen rajtam ha olyan helyzetben vagyok,egyszerűen csak nekem ad lelki megnyugvást,akkor én is mondhatnám,h ezáltal egészségesebb vagyok a többi embernél,mert nekem igenis pont a munkám miatt is szükségem van erre.Amúgy meg érdekes"tudományos" kísérlet,mivel nincs két egyforma szervezetű ember(mégha ugyanabban a betegségben is haltak)meg,minden szervezet másképp kűzd az ellen,az egyik erősebben,a másik gyengébben,de kell hozzá a saját hit is,h meggyógyulhassunk-amúgy ennek is van biológiai(képzeld többek között hormonális)megnyilvánulása a szervezetben,de nem fogok most neked itt oldalas bizonyítékokat írni erről.Egyházi gimibe jártam,ahol nem azt súlykolták belénk,h jajj így meg úgy féljetek Istentől,meg könyörögjetek hozzá h ne sújtson le rátok,meg hasonlók,hanem rámutattak a vallás által arra,h ápoljunk egészséges emberi kapcsolatot a másikkal,h tiszteljük az embertársainkat,h hogyn adjunk szeretetet,hogyan találjuk meg a lelki egyensúlyunkat-ami utóbbi bizonyítottan befolyásolja egészségünket.
Ezt te hogy magyarázod meg akkor?Legközelebb akkor tegyél fel ilyen kérdést ha kicsit tisztában is vagy a dolgokkal.Ezen a "kísérleten" amúgy is normális egészségügyet végzett ember csak röhögni tud(ilyen kísérletekben nem lehet statisztikai alapon kimondani dolgokat)
Nekem bármit mondasz nem bizonyítod be hogy az ima hatástalan. Én ugyanis meggyógyultam egy ima hatására. Ráadásul akkor semmi hit nem volt bennem arra, hogy ez meg fog történni, tehát pszichés hatás kizárva.Ennek ellenére egy négy éve tartó betegség múlt el, amivel az orvosok nem tudtak mit kezdeni. Ez az ami nekem számít nem valami légbőlkapott állítólagos felmérés.
Egy kicsit olyan ez, mint amikor be akarod bizonyítani, hogy nincs a zsebemben az a pénz amit a kezemmel fogok.
komolyan mondom olyan vicceseket írtok XD
"Én ugyanis meggyógyultam egy ima hatására."
Ezeket poénból írjátok? XD
HONNAN tudod, hogy az ima hatására gyógyultál meg? Ezt magyarázd már el légyszíves, mert sohasem értettem a logikáját! Ezek szerint a többi imádkozó betegnek sincs félnivalója!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!