Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez a bibliai...

Mit jelent ez a bibliai mondat és mennyiben Istentől ihletett?

Figyelt kérdés
"... jobb házasságban élni, mint égni." (1Kor 7,9)

2014. jún. 26. 12:31
1 2 3
 1/23 Pendulum92 ***** válasza:
51%
Szerintem "égni a vágytól". Mivel ha nem házasságban élsz, a Biblia szerint nem élhetsz nemi életet.
2014. jún. 26. 12:53
 2/23 anonim ***** válasza:
Ebben a bibliaversben levő tanács megfogadása megóv attól, hogy erkölcstelenséget kövessünk el.
2014. jún. 26. 13:04
 3/23 anonim ***** válasza:

Pontosan azt jelenti, amit a kedves első válaszoló írt.

Az eredeti szövegben és más fordításokban is az van.

Nincs itt szó, semmilyen pokolról.

Pál nem fenyegetőzik, hanem arról beszél, hogy akik szeretnének párkapcsolatban élni, azok házasodjanak össze és ne legyenek egyedülállók.

2014. jún. 26. 13:07
 4/23 anonim ***** válasza:

Hoppá, tévedtem. Megnéztem és csak annyi van ott, hogy égni.

Akkor utána olvasok még ennek:)

2014. jún. 26. 13:13
 5/23 Szeressük egymást ***** válasza:

Ez a vers azt jelenti, hogy ha valaki nem él házasságban, de magát meg nem tartóztathatja, vagyis nem tud önuralmat gyakorolni hanem paráználkodik, az megy a lecsóba. Ugyanez a szó, hogy: 'égni', más helyen nem a kívánságokkal van kapcsolatban, hanem megbotránkozással, vagyis bűnbeeséssel:

2Kor 11:29 Ki beteg, hogy én is beteg ne volnék? Ki botránkozik meg, hogy én is ne égnék?

Jel 3:18 Azt tanácslom neked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált(égetett) aranyat...

2014. jún. 26. 14:51
 6/23 anonim ***** válasza:
0%
Semmit nem jelent. De majd jön Péter és megmagyarázza.
2014. jún. 26. 14:51
 7/23 Szeressük egymást ***** válasza:
Péternél van csak kinyilatkoztatás? :-)
2014. jún. 26. 15:25
 8/23 anonim ***** válasza:
"...Kezében szórólapát van, és elválasztja egymástól a búzát és a pelyvát: a búzát a csűrbe takarítja, a pelyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel."
2014. jún. 26. 15:32
 9/23 A kérdező kommentje:
Ami nem teljesen világos: Fenti kijelentés nem akar többet mondani, mint annyit, mintha azt mondaná más szövegösszefüggésben: jobb enni, mint éhezni; jobb vidámnak lenni, mint szomorkodni; jobb egészségesnek lenni, mint betegnek, stb. ... De mennyiben oldja meg ez a fennálló problémát? Ha nem is célozza meg a probléma megoldását, akkor ez mennyiben tekinthető Istentől ihletettnek? Az teljesen más megközelítés: nem jó egyedül lenni, és a folytatáson van a lényeg! (vö. 1Mz 2,18)
2014. jún. 26. 18:57
 10/23 sandor76 ***** válasza:
Jobb a hazassag,mint az utana valo vagyakozastol egni.
2014. jún. 26. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!