Hogyan lehetnek boldogok a családok?
Ha a családban békesség, szeretet, öröm van az nagyon nagy kincs.
Az kedves az Úr előtt ha a házaspárok az első szeretettel szeretik egymást mer akkor nem tud rombolni a Sátán.
Kedves első.
Mivel Isten hozta létre a család intézményét, valószínűleg van Istennek véleménye arról, miként lehetnek boldogok. Te nem így gondolod?
Nem tudom mit értesz a "minden" alatt.
De ahhoz, hogy boldogok, békések, kegyensúlyozottak,.... legyünk, benne kellene lennie az ehez vezető út útmutatójának. Szerinted?
A családok boldogsága vallástól és a legtöbb világnézettől független. Ahhoz, hogy két ember hosszútávon együtt legyen, ahhoz házaspár esetében a szeretet, elfogadás, tolerancia kell. Szükség, hogy sérelem esetén tudjunk nyelni, és sok esetben percekkel később válaszoljunk, ne uralkodjon el rajtunk az indulat, stb.
Mit gondol Isten a családokról?
1: Kérdezd meg Istent.
2: Ki vagy Te, hogy arra kérjél, hogy Isten nevében gondolkodjak?
Klasszikus JT filozófiai kérdés. Nesze semmi, fogd meg jól...
Krisztusról még mindig semmi. Zitus, a jó hír nem az, hogy van egy szupi könyvünk, hanem az, hogy Jézus megváltott minket. Üdvözülhet az is, aki vagy nem látta a könyvet, vagy letojja, hogy mi van benne. Ebben biztos vagyok. Mellékesen szeretem a Bibliát és elhiszem minden szavát, de ne majmoljuk már, mert az összes Biblia az enyészetnek van fenntartva. Hála Istennek...
Pál azt mondta, hogy meg kell újulnunk az elménkben (Római 12,2). A nem megújult elme egy helyzetbe kerül és azt kérdezi, "Mi van ebben nekem?" A megújult elme azt kérdezi, "Hol kapja Isten a dicsőséget?"
Ez az indíték teljes megváltozása.
Azt hiszem, ez nagyon érvényes a házasságra is. Azt hiszem, sok házasság azért boldogtalan, mert az emberek nem megújult elmével közelítik meg. Mindkettőjük hozzáállása ez, "Mit kapok én ebből? Boldoggá tesz-e engem?" Ez majdnem biztos recept a boldogtalan házassághoz.
A jó indíték ez, "Mit tudok adni?" Nem mit kapokhatok, hanem mit tudok adni?
És amikor két ember találkozik és adni akarnak egymásnak, akkor boldog és sikeres lesz a házasságuk.
A motiváció, az indíték az, ami igazán fontos.
-----------------------------
Derek Prince: A hit alapjai - 10/10. Az utolsó ítélet:
Kedves Zitus!
"Hogyan lehetnek boldogok a családok?
Mit gondol Isten a családokról? Mit ír erről a Biblia?"
Ha ez valóban érdekel, akkor vedd elő a Bibliát és olvasd!
Az Isten Igéje, tehát ami e témában (és még sok másikban is) fontos, azt mindet megtalálod abban.
Továbbá Imádkozz Istenhez bölcsességért és hálaadással Jézus Krisztus nevében.
Remélem, tudtam segíteni Neked!
Üdvözlettel:
Egy Római Katolikus :)
"Hogyan lehetnek boldogok a családok?"
Úgy, hogy odafigyelnek egymásra a tagjai, segítik, tanítják, támogatják egymást ha szükséges, összetartanak és kiállnak egymásért ha úgy hozza a sors.
"Mit gondol Isten a családokról?"
Nem tudom, de inkább tőle kérdezd meg, ha elsőkézből akarsz infót e kérdést illetően.
"Mit ír erről a Biblia?"
Nem olvastad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!