Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetnek boldogok a...

KZitus kérdése:

Hogyan lehetnek boldogok a családok?

Figyelt kérdés
Mit gondol Isten a családokról? Mit ír erről a Biblia?

2014. jún. 20. 08:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Miért kellene a Bibliának írni erről?
2014. jún. 20. 09:12
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha a családban békesség, szeretet, öröm van az nagyon nagy kincs.

Az kedves az Úr előtt ha a házaspárok az első szeretettel szeretik egymást mer akkor nem tud rombolni a Sátán.

2014. jún. 20. 09:56
 3/13 A kérdező kommentje:

Kedves első.

Mivel Isten hozta létre a család intézményét, valószínűleg van Istennek véleménye arról, miként lehetnek boldogok. Te nem így gondolod?

2014. jún. 20. 10:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Ez igaz,m de nincs benne minden a Bibliában.
2014. jún. 20. 10:35
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit értesz a "minden" alatt.

De ahhoz, hogy boldogok, békések, kegyensúlyozottak,.... legyünk, benne kellene lennie az ehez vezető út útmutatójának. Szerinted?

2014. jún. 20. 10:41
 6/13 anonim ***** válasza:

A családok boldogsága vallástól és a legtöbb világnézettől független. Ahhoz, hogy két ember hosszútávon együtt legyen, ahhoz házaspár esetében a szeretet, elfogadás, tolerancia kell. Szükség, hogy sérelem esetén tudjunk nyelni, és sok esetben percekkel később válaszoljunk, ne uralkodjon el rajtunk az indulat, stb.

Mit gondol Isten a családokról?

1: Kérdezd meg Istent.

2: Ki vagy Te, hogy arra kérjél, hogy Isten nevében gondolkodjak?

Klasszikus JT filozófiai kérdés. Nesze semmi, fogd meg jól...

Krisztusról még mindig semmi. Zitus, a jó hír nem az, hogy van egy szupi könyvünk, hanem az, hogy Jézus megváltott minket. Üdvözülhet az is, aki vagy nem látta a könyvet, vagy letojja, hogy mi van benne. Ebben biztos vagyok. Mellékesen szeretem a Bibliát és elhiszem minden szavát, de ne majmoljuk már, mert az összes Biblia az enyészetnek van fenntartva. Hála Istennek...

2014. jún. 20. 11:05
 7/13 anonim ***** válasza:

Pál azt mondta, hogy meg kell újulnunk az elménkben (Római 12,2). A nem megújult elme egy helyzetbe kerül és azt kérdezi, "Mi van ebben nekem?" A megújult elme azt kérdezi, "Hol kapja Isten a dicsőséget?"

Ez az indíték teljes megváltozása.

Azt hiszem, ez nagyon érvényes a házasságra is. Azt hiszem, sok házasság azért boldogtalan, mert az emberek nem megújult elmével közelítik meg. Mindkettőjük hozzáállása ez, "Mit kapok én ebből? Boldoggá tesz-e engem?" Ez majdnem biztos recept a boldogtalan házassághoz.

A jó indíték ez, "Mit tudok adni?" Nem mit kapokhatok, hanem mit tudok adni?

És amikor két ember találkozik és adni akarnak egymásnak, akkor boldog és sikeres lesz a házasságuk.

A motiváció, az indíték az, ami igazán fontos.

-----------------------------

Derek Prince: A hit alapjai - 10/10. Az utolsó ítélet:

http://www.youtube.com/watch?v=CqGk6eh-Xls

2014. jún. 20. 11:11
 8/13 anonim ***** válasza:

Kedves Zitus!

"Hogyan lehetnek boldogok a családok?

Mit gondol Isten a családokról? Mit ír erről a Biblia?"

Ha ez valóban érdekel, akkor vedd elő a Bibliát és olvasd!

Az Isten Igéje, tehát ami e témában (és még sok másikban is) fontos, azt mindet megtalálod abban.

Továbbá Imádkozz Istenhez bölcsességért és hálaadással Jézus Krisztus nevében.

Remélem, tudtam segíteni Neked!

Üdvözlettel:

Egy Római Katolikus :)

2014. jún. 20. 12:33
 9/13 anonim ***** válasza:

"Hogyan lehetnek boldogok a családok?"

Úgy, hogy odafigyelnek egymásra a tagjai, segítik, tanítják, támogatják egymást ha szükséges, összetartanak és kiállnak egymásért ha úgy hozza a sors.

"Mit gondol Isten a családokról?"

Nem tudom, de inkább tőle kérdezd meg, ha elsőkézből akarsz infót e kérdést illetően.

"Mit ír erről a Biblia?"

Nem olvastad?

2014. jún. 20. 14:40
 10/13 anonim ***** válasza:

Kreatív, mit ne mondjak...

[link]

2014. jún. 20. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!