Jehova tanúi! A Jel 14:13-ban, hogyan lehetnek a halottak "boldogok" és találhatnak "nyugalmat" ha nincs tudatos létezés a halál után?
Nem kérek az őrtorony tanításból!
Magyarázkodni lehet, de nekem NE hazudjatok!
Ahogy Dávid fogalmaz nincs ember aki ne tévedjen....
Hát mi is tévedhetünk.
Arra nem gondolsz, hogy tévednek vagy éppen más nézeteik vannak, mint nektek?
Ők legalább nem feszítik keresztre és törik kerékbe az ellenkezőket....
Miért kell így letámadni őket?
Nem baj, ha kritizálsz, csak egyből úgy nekik estek...
"És hallék az égből szózatot, amely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket."
Átfogalmazva: Boldogak, akik úgy halnak meg, hogy bíztak Istenben. Miért boldogak? Mert nem sanyargatják őket többet a fenevad szolgái és cselekedeteik nem lesznek elfeledve, hanem követik őket a sírba és minden jó tettről meg fognak emlékezni velük kapcsolatban.
Bevallom a mostantól fova szót nem igazán értettem, hogy miért van ott. De ha elolvasom a szövegkörnyezetet, akkor az ítélet napjáról lehet szó. Tehát most támadnak fel a halottak.
Ezen gondolkodj el [Jel 14:12]:
"Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt akik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!"
Sőt jobbat tudok:
Boldogak aki úgy haltak meg, hogy bíztak az Istenben, mert feltámadnak az ítéletre és cselekedeteik alapján igaznak lesznek ítélve.
Amúgy van egy csepp gyanúm, hogy te valójában "Lost in the Darkness (nagy D-vel hát mi mással) R.I.P vagy mert az is hasonlóan beteges válaszokat adott és folyamatosan tájékoztatta a körülötte lévőket, hogy mennyire depressziós az egész élete és a számai is amiket szokott hallgatni.
Ezt utoljára mondtam el és jól legyezd meg: Ha nem vagy tanú, akkor ne avatkozz bele olyan kérdésekbe amik tanúknak szólnak!
És a többi vallással kapcsolatban is ami nem rád vonatkozik, ne válaszolgass csak azért, hogy a TOPLISTÁN feljebb emelhesd magadat!
Ha nincs semmi keresztény jellege a válaszodnak lehetsz a toplista tetején, de körön belül egy senki leszel aki egy keresztény kérdést sem tud normálisan megválaszolni.
Cseppet bizony undorító... menj vissza Bibliát olvasni aztán majd beszélhetünk!
Üdv.
A Jelenések könyve egy olyan kinyilatkoztatás, amit nem egyszerű nekünk megérteni.
Ehhez mit szólsz?
Préd 9,7 Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett.
Azért boldogok a halottak, akik az Úrban hallnak meg, mert: "megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket". Azaz, boldogok, mert az Úr feltámasztja Őket az örök életre. Nem azért boldogok, mert egy örömteli érzés kerítette őket hatalmába.
Szervusz Kedves Kérdező.
Először is szeretném megjegyezni, hogy Én, s egyik Tanú társam sem alacsonyodtunk le soha az általad írt stílushoz.
ezért szépen kérlek, hogy ha válaszokat szeretnél kapni a kérdéseidre, akkor legalább annyi emberi tisztelet maradjon benned mindenki iránt, hogy méltó maradj arra a megnevezésre, hogy "ember" vagy.
Silver pedig nem tett olyan dolgot amiket Te itt írogatsz, felhívom a Tisztelt figyelmedet, hogy a lelke tisztább mint a tied, és közelebb van Isten elismerő mosolyához, mit Te.
Egyébként pedig a "Barátságunk" pusztán emberi, amiben a Teremtő semmilyen kivetni valót nem talál. Mert a Tanúk bár igyekeznek a világtól elhatárolódni, de az nem jelenti, hogy az ember társainkkal se beszélgessünk, még ha nem is értünk mindenben egyet.
Egyébként a személyemet illetően első sorban embernek, másodsorban pedig Nőnek születtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!