Hiszek, de mégsem. Szerintetek hogy van?
Szóval én hiszek is istenben meg nem is. Félek valamilyen szinten, ha megtagadom istent. De ha meg hiszek benne hülyén érzem magam. Nem tudok vallásos lenni. Sok beszámolót olvastam, hogy amikor újraélesztették őket és visszatértek előtte egy szép helyen voltak, találkoztak a rokonaikkal. De volt aki a "pokolban" volt. Minderről orvos is beszámolt, aki nem hitt istenben.
De én töriből azt tanultam, hogy az ember majmokból alakult ki. Erre van bizonyíték! A föld keletkezése is hihetőbb nekem, mint az hogy isten a semmiből megteremtette ezt, azt. Hittanból meg megint mást tanulok...
Jobban húzódok a tudomány felé, mint holmi Biblia felé, amit megírhatott bárki. Vagy egy lepel,ami Jézus arclenyomatát rejti. Nekem ez mind hülyeség, egy nagy rakás semmi. De mélyen mégis félek hogy mi van ha mégis?!
Most akkor rossz ember vagyok?Ezért haragudhat rám Isten ha létezik? 15/L
Szerintem ez normális. Én is hasonlóan érzek. Egész gyerekkoromban a falusi templomban ültem hétvégente. Imádtam! Hittan, elsőáldozás, bérmálkozás, eleve katolikus családi háttér.
Aztán felnőttként elkezdtem az egyházat, a papokat megutálni, mert képmutató népségnek tartom őket. Az egyház csak a nagy vagyonát félti, a szegények meg éheznek, fáznak, a templomok meg zárva vannak...
Ráadásul ismerjük a papok életmódját (tisztelet a kivételnek)... Én közelről is, mert volt rokonom, aki papoknál volt házvezetőnő. Nem részletezem...
De az, hogy esetleg van valami felsőbb erő, hatalom, számomra is elfogadható dolog, és abban hiszek, még akkor is, ha nem tudom nevén nevezni. De nevezzük Istennek.
A Biblia is érdekes kérdés. Igen, valaki valamikor megírta. És?! Megírták Harry Pottert is. Erről kb. ez a véleményem. Persze nem vitatom, h van benne sok megfontolandó dolog, és alapvetően egy jó útmutatást adhat az embereknek, semmiképp nem haszontalan, nekem is van itthon. De én inkább egy irodalmi műként tekintek rá.
Hát igen, én sem bírom az egyházat. Néztem egy filmet az ágyház nevelőintézeteiről, hát mit ne mondjak. Már bezárták őket, de akkoris. Meg kellet minden testi örömet tagadni magától, szenvedni, éjjel.-nappal dolgozni, és éhezni, ahhoz hogy a lelke megtisztuljon..
Ez engem felidegesít. Tényleg igazad van, hogy a templomokat bezárják! Ha az Isten háza, és elv. nyitva áll mindenki előtt, akkor mi a f***** van bezárva???
Nem akarok olyas valakiért imádkozni, aki lehet nem is létezik. Nem hiszek a sorsban. Ami az egyház szerint meg van írva..
Van egy pap ismerősöm, nagyon szeretem, bár most már nagyon beteg... nem akarok ellene beszélni, mert csodás egy ember! Nem is a papokkal van a baj, mert vannak rendesek, hanem azokkal akik az egyház "tetején" állnak.
Nagyon fontos hogy az egyház nem egyenlő a hittel. Az egyházat emberek működtetik, ennél fogva tökéletlen, néha túlzottan is. A vallás nevében elkövetett dolgokra is ez vonatkozik, ha én mondok bármit, hogy annak a valaminek nevében követek el valamit, attól még nem azt a valami minősítem, hanem magamat. Sajnos ezzel könnyű visszaélni és befeketíteni valaminek a nevét.
Továbbá azért ajánlom Isten létezésének filozófiai megközelítését - ha kicsit idősebb leszel - mert az sokkal biztosabb támpont, mikor magadtól rájössz, megérted, hogy ez a hatalmas burjánzó csodálatos bolygó és rajta minden nem jöhetett létre felsőbb értelem nélkül, hogy olyan tökéletes rendszerek összessége a világ, ami szintén az előbbit feltételezi. Lényeg a lényeg, ne azért higgy, mert félsz. Járj inkább nyitott szemmel míg felismered mindenben Isten munkáját. :)
Első vagyok ismét.
Igen, az egyház messze nem makulátlan.
Elég csak a vallás ernyője alatt vezetett keresztes hadjáratokra gondolni.
Reagálva egy előző kommentre, szerintem a természet nem Istentől szép. A természet egy összetett és csodálatos egész, egy rendszer, ahol minden mindennel összefügg, és önmagától bámulatos, tiszteletre méltó.
Nekem is van fiatal pap ismerősöm. Aranyos, kedves, okos és nyitott ember, nagyon kedvelem! Ő egy katolikus pap, és elfogadja a véleményemet!
A vallásra visszatérve, milyen vallás az, ami azt szajkózza, hogy mikor megszületsz máris, eredendően bűnös vagy?! És esdekelj a bűneid bocsánatáért, mert Isten kegyéből megbocsáttatsz majd ha jó kislány leszel.
Na neeeee!
Ismétlem: a hit nem egyenlő egyik vallással sem. Hinni anélkül is lehet, hogy ezt a sok maszlagot magaménak érezném.
Tényleg nem direkt... és tényleg nem vadásztam (első vagyok), de ez a poszt ma mindenhol szembejön, pedig 5 perce ülök a gép előtt...
Mit lehet erre mondani? Csoda, h az ember összezavarodik, h mik a valódi értékek? Amikor egy templomban ez van kiplakátolva?
Kislány, használd az eszed meg a szíved! Inkább segíts TE az embereken, tégy jót, segítsd aki segítségre szorul, beszélgess azzal, aki a szívét kiöntené, és barátra lelhet benned. De soha ne légy ilyen, mint ezek... És mindezt Húsvétkor. Nem kapok szikrát, komolyan mondom.
Jesszus... ez durva amit linkeltél..
Ennyit az egész egyházról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!