Miben hiszel?

Figyelt kérdés
2010. jan. 3. 16:06
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Kedves 14/L !

Talán kicsit segíthetem az úkeresésedet a hittel kapcsolatban.

Kérlek, olvass bele ebbe:

[link]

2010. jan. 4. 22:23
 32/39 anonim ***** válasza:
A valós élet sokkal kevésbé mond ellent a Bibliának, mint azt elsőre gondolnád. Én megtérésem előtt sokat foglalkoztam a pszichológiával, és megdöbbentő volt felismerni, mennyire nem ismerem magamat, és hogy a döntéseimben mi minden befolyásol, de a pszichológia csak azt tudta megmondani, hogyan döntök, hogyan cselekszem. Arra csak a Biblia tudott elfogatható választ, hogy miért vagyok olyan amilyen, miért viselkedek úgy ahogyan viselkedem, miért teszek sokszor olyan dolgokat amivel magam sem értek egyet, én magam is elítélem, stb. És a Biblia tudott egyedül megoldást, arra, hogy megváltozzam!
2010. jan. 5. 08:50
 33/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Kedves 14 éves lány! Nagyon szépek a gondolataid, igazából őszintén tudom csodálni, ha valaki ilyen tiszta szívvel tud hinni. Én is úgy gondolom, mint te, hogy a templom a papok színjátéka. És hogy Isten (ha létezik) nem aszerint kedvel valakit, vagy aszerinti segíti, avgy ítéli meg, hogy járt-e templomba vagy sem, hanem hogy milyen életet él, és hogy a mindennapjaiban ott van-e Isten. Mert szerintem ha megfordítjuk a helyzetet, komikusabb.

Pl. az egyik oldalon áll egy ember, aki nem jár templomba, de imádkozik, megtalálta Istent, neki tetsző dolgokat tesz.

és a másik oldal, aki bőnözik, hazudik, nem él igaz életet, de minden vasárnap szépen elmegy a templomba és meggyónja.

Szerintem az első jobban tetszik Istennek. És szerintem az sem baj, ha valaki nem ismeri az imákat szóról szóra, mert Isten akkor is meghallgat, ha csak a saját szavaimmal mondom el:)

Sok sikert kívánok neked ahhoz, hogy megtaláld a helyes utad!:)

2010. jan. 5. 17:39
 34/39 A kérdező kommentje:

Kedves 08:50-es!

Melyik részéről gondolod a Bibliának ezeket? Vagy úgy általában az egészről?

2010. jan. 5. 17:40
 35/39 anonim ***** válasza:
Egy nálam sokkal bölcsebb ember egyszer azt mondta a Bibliáról: a Biblia Isten igéje. Ő jelentette ki benne magát, és úgy van megírva, hogy azt a legegyszerűbb ember is megértse, de a legokosabbnak is el keljen gondolkoznia rajta. Isten Igéjét csak Isten tudja jól megmagyarázni. Ezért kell imádságos szívvel olvasni, mert te is jártál már biztosan úgy, hogy mondtál valamit, és mások azt teljesen kiforgatták, és félre magyarázták. És ha hozzám ez a kiforgatott dolog jut el, biztos, hogy meg lesz rólad a véleményem. De ha oda megyek hozzád és megkérdezem: pontosan mire is gondoltál amikor ezt mondtad, akkor neked lehetőséged van tisztázni a félre értéseket, és én helyes és valós képet kaphatok rólad. Valahogy így van ez Istennel és a Bibliával is. Mindenki magyaráz össze vissza mindent, de csak nagyon kevesen veszik a fáradságot, hogy Istent kérdezzék meg, mire gondolt amikor egy általad nem, vagy nehezen érthető részt olvasol. Ez csak az elején nehéz, vagy nehezen elképzelhető, de ha egyszer átéled: Isten a kérdéseidre válaszol, utána már mondhat neked bárki bármit, te tudni fogod mit éltél át, és élsz át attól kezdve napról napra. Mert aki egyszer megtapasztalta Isten valóságos jelenlétét az életében, az többé nem akar tovább sétálni, mint ha mi sem történt volna.
2010. jan. 7. 20:26
 36/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Erre eddig nem is gondoltam, pedig teljesen logikus, és egyenesen következik abból, amit a vallásról gondolok. De ugyanakkor ezért tarthatom azt is elképzelhetőnek, hogy Isten talán engedhet valamit, amit a Bibliában tilt, vagy tilthat valamit, ami pedig a Bibliába nincs szó szerint leírva. Én úgy gondolom, hogy Istent nem egy könyvben kell keresni, hanem legelőször saját magunkban. A Biblia pedig azért van, és azért fontos, hogy elgondolkodjunk dolgokon, amik talán magunktól eszünkbe sem jutnának, és gondoljunk olyan dolgokra, amik talán nem jó dolgok Isten szemében, pedig lehet, hogy nem is gondolnánk rá. Szerintem csak egy segédlet, egy elinulás az úton, de sokkal fontosabb ennél, hogy megtaláljuk magunkban (és mindenben) Őt, és tudjuk követni, ne csak a könyv alapján. Köszönöm, elgondolkoztattál:)

2010. jan. 7. 20:57
 37/39 Zenon ***** válasza:
Magamban,az életemben.
2010. jan. 11. 14:42
 38/39 A kérdező kommentje:
Abban, hogy te alakítod, és csak rajtad múlik?
2010. jan. 11. 21:18
 39/39 anonim válasza:
Abban hiszek ami létezik és valódi. Istenben hiszek. Mert Ő nem kamu.
2010. márc. 16. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!