Miben hiszel?
nem hiszek semmit...vagy TUDOK vagy TAPASZTALOK valamit, de ugye azt már nem hiszem, mivel tudom, vagy ha valamit nem tudok, akkor elképzelek lehetőségeket, de ezekben nem hiszek, pusztán elképzelt lehetőségként kezelem őket... pl ilyen lehetőség az újjászületés, erről sokat gondolkodom és úgy érzem, van esély rá, hogy létezzen ez a jelenség, de nem állítom, csupán reménykedek benne (mivel számomra ez a legelképzelhetőbb és legkényelmesebb lehetőség), vagy ilyenek a kísértetek és a földönkívüliek...az ő létezésükben sem hiszek, hanem az előbbit tapasztalom, a másikat pedig elképzelhetőnek tartom, de fenntartom azt, hogy tévedhetek, ennyi :)
20/L
Ez egy nagyon érdekes megközelítés. Van valami magyarázatod arra, hogy miért tartod elképzelhetőnek a reinkarnációt, míg mondjuk a mennyországot nem? Hiszen érvelésed szerint egyiket sem tapasztaltad. Vagy van valamilyen logikai meneted, ami az egyiket lehetővé teszi, míg a másikat kizárja?
Feltételezem, hogy akkor nem hiszel Istenben. Ha ez így van, akkor nem hiszel abban sem, hogy a világot valamilyen felsőbb erő irányítja?
16:25!
Szóval ha jól értelmezem szavaid, akkor hiszel abban, hogy van egy felsőbb erő, ami irányít, amit egyes vallásokban istennek neveznek. Aki mindent és mindenkit irányít.
És mit gondolsz, ez a felsőbb inteligencia törvényszerűségek (fizikai stb) alapján irányít? Vagy lehetséges befolyásolni, akár imával, akár más módon?
16:25!
Nem vagyok keresztény vallású, egészen másban hiszek. Csupán kíváncsi vagyok, szeretném megérteni mások gondolkodását, hitét (mégha ez szinte lehetetlen is).
Elnézést, hogy ennyit kérdezek, csak kíváncsi vagyok.
"Istenben nem hiszek, de nem is tagadom a létét, mert az esély meg van rá, hogy talán mégis van. De az bizonyos számomra, hogy nem úgy, ahogy a papok prédikálnak róla, vagy ahogy emberek megírták azt a Bibliában."
Ha Isten kerül szóba, én is ezt tudom mondani Neked, aki kérdezted, hogy mik az érveim.
Nem tagadom, kifejezetten nem is hiszem, hogy létezne Isten, ám elképzelhetőnek tartom. Jézus létezését is, csak nem olyan formában, ahogyan az ránk maradt. Én úgy gondolom, hogy Jézus a szeretetért, elfogadásért harcolt. De ahogyan egy szerintem elgondolkodtató filmben, a Krisztus utolsó megkísértése c. filmben elhangzik, az embereknek szüksége van valakire, akiben hihetnek, akit Isteníthetnek, akikről csodát zenghetnek, még ha ezek csak kitaláltak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!