Miben hiszel?

Figyelt kérdés
2010. jan. 3. 16:06
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Ti ketten azért értitek így meg egymást, mert ugyan azt hiszitek. Két keresztyén vagy két Jehova tanúja pont így elbeszélgetne, ha más nem szólna bele. Én Keresztyénként mást vallok mint ti, de ezt most én sem rontanám el, mikor még ateista voltam és egy keresztyénnel beszélgettem azt mondtam neki: Tudod mit, ha van Isten, és az mindenható, és azt akarja hogy én higgyek benne, akkor én hinni fogok benne. El telt néhány év a kijelentés és a hitre jutásom között, de megtörtént. Amikor hitre jutottam 27 éves voltam, ma 43.
2010. jan. 3. 20:23
 22/39 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem rontanál el semmit, nagyon szívesen hallgatlak, hallgatunk Téged is:) Egyenlőre én nem foglaltam (ha jól emlékszem) konkrétan állást semmi mellett, csak azt írtam, hogy elképzelhetőnek tartom, és értem. Mármint hogy mi az ok(ha van ilyen), amiért azt gondolja, hiszi.

Te hogy találtál rá Istenre? Csak hiszel, vagy be is tartod az írottakat, ami a Bibliában van?

2010. jan. 3. 20:28
 23/39 anonim ***** válasza:

Hiszek az egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak Teremtőjében.

Hiszek az egy Úrban: Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idő kezdete előtt. Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől. Született, de nem teremtmény: az Atyával egylényegű, és minden általa lett. Értünk, emberekért, a mi üdvösségünkért leszállott a mennyből. Megtestesült a Szentlélek erejéből Szűz Máriától, és emberré lett. Poncius Pilátus alatt értünk keresztre feszítették, kínhalált szenvedett, és eltemették. Harmadnapra föltámadott az Írások szerint, fölment a mennybe, ott ül az Atyának jobbján, de újra eljön dicsőségben, ítélni élőket és holtakat, és országának nem lesz vége.

Hiszek a Szentlélekben, Urunkban és éltetőnkben, aki az Atyától és a Fiútól származik. Akit épp úgy imádunk és dicsőítünk, mint az Atyát és a Fiút. Ő szólt a próféták szavával.

Hiszek az egy, szent, katolikus és apostoli Anyaszentegyházban, vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára, várom a holtak föltámadását és az eljövendő örök életet. Ámen.

2010. jan. 3. 20:39
 24/39 anonim ***** válasza:
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében. És Jézus Krisztusban, az Ő egyszülött Fiában, a mi Urunkban, aki fogantatott Szentlélektől, született Szűz Máriától, szenvedett Poncius Pilátus alatt; megfeszítették, meghalt és eltemették. Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül, fölment a mennybe, ott ül a mindenható Atya Isten jobbján, onnan jön el ítélni élőket és holtakat. Hiszek Szentlélekben. Hiszem a katolikus anyaszentegyházat, a szentek közösségét, a bűnök bocsánatát, a test feltámadását és az örök életet. Ámen.
2010. jan. 3. 20:40
 25/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Hozzád is szól a kérdés, persze csak ha szívesen válaszolsz, hogy hogy találtad meg az Urat? Hívő családban nőttél fel, vagy konkrétan valamilyen esemény hatására találtad meg Őt?

2010. jan. 3. 20:41
 26/39 anonim ***** válasza:
Üdv, a 20 éves lány vagyok :) Igazán megdöbbentő, hogy már 15 évesen ilyen nyitott elméd és tág látóköröd van...én kb 18 éves koromra jutottam el arra az agyi szintre, amin most te vagy :D A keresztényeknek: mivel a kérdés az volt, Miben hiszel?, így nem rontja el a válaszotok a beszélgetést, hiszen épp arra volt kíváncsi a kérdező, hogy miben hisztek, és nem csak a nem hívőket kérdezte. Mellesleg vannak kivételek az alól is, hogy két egyforma hitű ember tud csak ilyen jól elbeszélgetni. Én már javában ugyanezt a hitet vallottam, mint most, amikor megismertem az egyetemen egy lányt, aki református lelkésznek készült és a vallásnak áldozta egész életét. Nos, mégis elbeszélgettem vele ugyanilyen jól :) Ő megértette az én nézeteimet, én pedig az övét. Egy jó beszélgetéshez, filozofáláshoz nem kell más, csupán annyi, hogy a másik szemszögéből is tudd vizsgálni az adott témát, és semmiképp ne akard meggyőzni a te igazadról, hanem fogadd el,hogy ő mást gondol. Sajnos mind a hívők mind az ateisták bele szoktak esni abba a hibába, hogy megpróbálják meggyőzni a másikat saját igazukról, és csodálkoznak, hogy nem megy :) és mivel nem megy, lehülyézik a másikat... (bár megvallom,volt már, hogy egy egy elvakult hívőt én is lehülyéztem)
2010. jan. 4. 09:07
 27/39 A kérdező kommentje:

Nagyon igazad van, kedves 20 éves lány!:)

El tudok beszélgetni egy kereszténnyel, egy buddhistával, egy ateistával is. Pontosan azért, mert meg tudom érteni. Úgy ahogy ismerem a vallásokat, és nem mondom, hogy engem nem kerít néha hatalmában egyik-másik. Persze nem azt mondom, hogy egyik percebn buzgó keresztény vagyok, másikban pedig sátánista, vagy buddhista. Csak hogy nagyjából a lelkemben lejátszódó folyamatok hasonlóak lehetnek ahhoz, amit egy keresztény érezhet, amikor "megtalálja" Istent, vagy mikor egy buddhista tudja, hogy célja van az életben.

És ha átérzem, vagy csak megértem az érzést, vagy a gondolkodást/gondolatot, akkor képes vagyok az adott ember hitébe "beleélni magam", és képes vagyok a fejével gondolkodni. Függetlenül attól, hogy hiszem-e, vagy sem. Mert beszéltem már kereszténnyel Istenről. Az ilyen beszélgetésekhez alapból úgy kell hozzáállni, mintha azt hinném én is. Tehát ha kereszténnyel beszélek istenről/vallásról, akkor a beszélgetés közben feltételezem, hogy van Isten. Mégha a valóságban nem is ezt hiszem. Persze kérdezek, érdeklődök, kritizálok is ha kell, vagy rámutatok azokra a pontokra, amik szerintem hibádzanak, vagy számomra érthetetlenek, értelmetlenek, de ha nem tudok elszakadni attól a meggyőződésemtől, hogy nincs Isten, és csak az igazam hajtogatom (ami nekem igaz, másnak meg nem, hiszen mindenki másban hisz, de tudni nem tudja senki), akkor valóban nem fog menni a beszélgetés. De így igen. Nem tudom, mennyire volt érthető, amit mondani akartam:)

2010. jan. 4. 18:11
 28/39 anonim ***** válasza:
27 évesen megtért 43 éves vagyok. Nem én találtam meg Istent, mert nem is kerestem, mert a létezésében sem hittem, mivel ateista családban nőttem fel. Isten keresett meg, de ne kérd hogy leírjam, ez nem olyan, amit néhány sorban le lehet, regényt meg nem akarok. Inkább azt kívánom: éld át személyesen!
2010. jan. 4. 19:58
 29/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megosztottad velünk:) Az a sejtésem van, hogy ez talán nem is lehet megfogalmazni úgy, hgy más megértse. Arra lennék kíváncsi (persze csak ha szívesen válaszolsz), hogy nem okozott nehézséget egy ateista világnézet után a keresztény? Mert ugye vannak dolgok, amik a valós életben ellentmondanak a Bibliának. Ezeket te hogy tudod kezelni? Illetve tartod-e az írtakat?
2010. jan. 4. 20:24
 30/39 anonim ***** válasza:

Hiszek Istenben, de nem az egyház tanításaiban. Nekem a Szentírás csupán útmutatás. Az én hitemben Isten áll a középpontban. A templom a papok színháza. A Biblia eszmei értéke hatalmas, de számomra a szavai csak tanulságos mesét formálnak.

Vallásosan nevelnek, csatlakoztam a nyájhoz, noha csak testileg- a szellemem nem tudja maximálisan elfogadni az egyház tanításait. Templomba járok, de nekem nem szükséges ahhoz a templom, hogy az én Istenemmel kapcsolatba kerüljek. Az imám bárhonnan meghallgatásra találhat. A többi mind csak színjáték.

Ugyanakkor fiatal vagyok még. Keresem a helyem. Bizonytalan vagyok a hitemben. Talán egy élet sem lesz elég arra, hogy megtaláljam az utat, talán eljutok a bizonyosság pontjára. Egy dolgot szilárdan hiszek: kell lennie egy felsőbb hatalomnak.

Ha egyszer örökre megpihenek, megbizonyosodhatok az igazságról. Ez életem értelme. Addig a pillanatig pedig megpróbálom a tőlem telhető legtisztább életet élni, hogy életem beteljesedésével megpillanthassam az Uramat.

14/L

2010. jan. 4. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!