Hiszel a Szentháromságban?
Ha igen miért,és ha nem,miért nem.?
Ateisták sajnálom de a kérdés nem nektek szól, szíves elnézéseteket kérem. :)
Köszönöm!
Köszönöm a válaszokat! :)
Nos tulajdonképen én hiszek benne,viszont ez nem volt mindig így!
Kételkedtem és mindig találtam magyarázatokat,hogy olyan nincs és nem létezik.
Láttam a különböző felekezetek közötti vitákat,láttam a cáfolatokat és az érveket és mindig a kettő között voltam,a mérleg nem mozdult.
Mindig amikor oda jútottam,hogy már már elfogadtam a Szentháromságot jött a kérdés,hogy "dehát Isten,hogy tudna meghalni,Isten,hogy tudja feltámasztani önmagát!?" és újra ott voltam ahonnan elindultam.
Már a végén az sem tudott meggyőzni,hogy Isten letette minden hatalmát és kissebb lett mindannyiunknál csakhogy megmentésben részesüljünk.
Könyörögtem,hogy legyen vége ennek,hogy találjak valamit ami végkép lezárja bennem ezt a témát mert tudtam,hogy ez egy nagyon fontos kérdés és nem akartam Jézust ellökni magamtol egy hibás döntés miatt.
Éreztem,hogy valami nem egész,hogy nem áll össze a kép,hogy hiányzik valami ebből az egész vitából ami megadná a választ.
Magyarán mondva biztosra akartam menni.
És elég soká de, megkaptam a választ ami aztán nem hagyott bennem semmi kételyt.
Az érdekes ebben az egészben,hogy az az ige ami segített megértenem és ami elfogadtatta velem a Szentháromságot,semmi köze nincs a Háromsághoz de a döntéshez tökéletes volt. :)
"MERT AZ ISTENNÉL SEMMI SEM LEHETETLEN."(Luk.1:37)
Ez a rövid kis ige hiányzott nekem,hogy össze álljon a kép.
Semmit nem
Ha hiszel a háromságban, akkor itt kifejtheted, hogy miért:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Nem hiszek benne egyáltalán!! :) Miért??
Atya- egyértelműen Isten.
Fiú- Isten fia.
Szent lélek- Isten ereje.
akkor ezek h lehetnek eggyek??
A János 8:29 ezt irja:És aki küldött engem velem van.Nem hagyott magamra,mert mindig azt teszem ami a kedvére van. ezek Jézus szavai.Akkor hogy lehetne Jézus és Isten egy??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!