Hiszel a Szentháromságban?
Ha igen miért,és ha nem,miért nem.?
Ateisták sajnálom de a kérdés nem nektek szól, szíves elnézéseteket kérem. :)
Köszönöm!
Nem foglalkozom vele.
Igen is, meg nem is.
Istenben biztosan hiszek. És abban is, hogy Jézus és a tanítása tőle van.
Istenben hiszek és Jézus vérét hálával fogadom, a Szentháromság pedig benne van a Bibliában, így nem tagadom.
(ha valaki megkérdezi, hogy hol, az legyen kedves használni az oldal keresőjét, mert nem fogom újra és újra és újra bemásolni).
Persze
energia,tömeg,sebesség.
Három, és mégis egy.
Persze, hogy hiszek.
Pénz, pénz, pénz. Ez az egy istenhit.
Nem kedves kérdezö, nem hiszek a szentháromságban mert NINCS benne a Bibliában.
Igazán nincs.
Sokan azért hiszik, mert ezt úgy hallották, vagy megtanulták. Én kutattam a Biblia igazságát, és tényleg egyetlen egy vers sincs benne amelyik azt írna, hogy az Atya a Fiú és a Szentlélek egy..... Sokszor azzal bizonygatták nekem, amikor Jézus a János 17 részében azt írja, hogy egyek az Atyjával, de ha elolvassuk a folytatást is, hogy mit mondott tovább Jézus, világosan kitünik, hogy itt az egységröl van szó.
Mert tovább kéri Atyját, hogy a tanítványai is egyek legyenek, mint Ö az Atyjával, és a tanitványok is.... és sehol egy szó sem a háromról, ....
Söt maga Jézus Krisztus ezt mondta: "AZ én Atyám nagyobb nálamnál"
Ezért nem hiszek a háromságtanban... nekem az a fontos amit a Biblia mond, nem amit a teológusok megtanultak az iskolában
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!