Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztény testvéreim...

Kedves keresztény testvéreim szerintetek a Biblia teljes mértékben Isten szava?

Figyelt kérdés

Manapság egyre gyakrabban hallom azt,hogy a Bibliából az idők folyamán vagy kivettek vagy hozzá tettek olyan tanokat amelyek eredetileg nem is voltak benne. Gondolok itt pl a Szentháromságra,a pokolra,a mennyországra és persze a Jézus istenségével kapcsolatos írásokra.

Én hiszek abban,hogy Isten nem engedte volna azt meg. Hiszek abban is,hogy Isten nem változik Ő nem változtatja meg tervét egyik pillanatról a másikra,hogy aztán új "megvilágosodást" küldjön az embereknek.

Nektek mi a véleményetek erről?

Ja és szinte kihagytam,ott van pl Isten neve (JHWH) szerintetek hagyta volna,hogy csak úgy elvesszen az Újszövetségböl például?

Vagy hagyta volna,hogy egy "találós kérdést"csináljanak a nevéből,hogy vajon hogy kell kiejteni?

Miért tett volna ilyent?

Azt mindannyian tudjuk,hogy a Bibliát az évszázadok során rengeteg támadás érte de mindig és néha csoda módjára de megmaradt,átélte azokat a "viharokat",vajon miért? Miért hagyta Isten,hogy egy "hamis"Biblia után menjenek az emberek milliói?

2014. jún. 14. 10:32
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

"JEHOVA" TÖBBEZER DZSENTIL LEMÉSZÁRLÁSÁT RENDELI EL

Mózes II. 32:27 És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az

oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő

attyafiát, barátját és rokonságát.

32:28 A Lévi fiai pedig a Mózes beszéde szerint cselekedének, és elhulla azon a napon a népből

úgymint háromezer férfiú.

ÉS MEGINT

Mózes III. 26:7 Sőt elűzitek ellenségeiteket, és elhullanak előttetek fegyver által.

26:8 És közületek öten százat elűznek, és közületek százan elűznek tízezeret, és elhullanak előttetek

a ti ellenségeitek fegyver által.

Ehud Sprinzak, a Jeruzsálemi Egyetem professzora bemutatta Kahane és Goldstein filozófiáját:

"Úgy hiszik, Isten akarata hogy erőszakosak legyenek a gójokkal, ami héberül nem-zsidót jelent."

(NY Daily News, Feb. 26, 1994, p. 5).

A DZSENTIL KÁNAÁNITÁK TÖMEGES LEMÉSZÁRLÁSA

Mózes IV. 21:3 És meghallgatá az Úr Izráelnek szavát, és kézbe adá a Kananeust, és eltörlé őket, és

azoknak városait. És nevezé azt a helyet Hormának.

KANNIBALIZMUS – HALOTT DZSENTILEK ELFOGYASZTÁSA

Mózes IV. 23:24 Ímé e nép felkél mint nőstény oroszlán, és feltámad mint hím oroszlán; nem nyugszik,

míg prédát nem eszik, és elejtettek vérét nem iszsza.

Idézet a zsidó Talmudból: Sanhedrin 59a: "A gójok megölése olyan mint vadállatok megölése."

A DZSENTIL MIDIANITÁK ELLENI NÉPIRTÁS

Mózes IV. 25:16 És szóla az Úr Mózesnek, mondván:

25:17 Támadjátok meg a Midiánitákat, és verjétek meg őket.

31:7 És harczolának Midián ellen, a miképen megparancsolta vala az Úr Mózesnek, és minden

férfiút megölének.

Idézet a zsidó Talmudból: 18. Tosefta. Aboda Zara B, 5: "Ha egy gój megöl egy másik gójt vagy

egy zsidót, bűnös; de ha egy zsidó öl meg egy gójt, NEM BŰNÖS."

2014. jún. 18. 23:41
 22/45 anonim ***** válasza:
Jézus a legbűnösebb mind közül: [link]
 23/45 anonim ***** válasza:
A kereszténység egy lopott hazugság: [link]
 24/45 anonim ***** válasza:

Csak akkor bizonyosodhatsz meg az igazságról, ha a másik néző pontot is megvizsgálod. [link] [link] A sátánisták, nem azok amiknek a keresztények mondják őket. Akik fekete ruhában a temetőben ugrálnak,és macskákat égetnek,azok egy nem normális ördögimádó szekta tagjai és semmi közük a valód Sátánizmushoz.

Anton La Vey sátánizmusa sem az igazi.

Az igazi spirituális Sátánisták meditáció útján jutnak egyre magasabb spirituális szintre,a Démonok pedig barátaink,segítőink,Őrzőink.

A démonok sem olyanok ami el van róluk terjesztve. Ahogyan a katolikus enciklopédián és a bibliában is megírják: más épek istenei démonok. Tehát a démonok az eredeti isteneink. [link] 2011/03/08/daemon/

2014. jún. 18. 23:51
 25/45 KZitus ***** válasza:

"SÁTÁN KIT ÖLT MEG VALAHA IS?" - erre a kérdésre szeretném megírni a Biblia válaszát:

János 8:44

" Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja."

Ezek Jézus szavai. Hitelesek a számodra?

2014. jún. 20. 11:36
 26/45 anonim ***** válasza:
Nem igazán. Sokszor volt rá példa, hogy a Názáreti hazudott, és még sátánt nevezi a hazugság atyjának. Gondolom szerinted sátán a gonosz, az igaz gonoszság. Akkor neked a végtelen gonoszság az atyád? Azt írja, hogy emberölő volt a kezdetektől fogva. Ilyen simán lehet állítani, de nem ír róla semmi egyebet. Ennyi erővel a Názáreti is gyilkos a kezdetektől fogva. Ezt lesd meg légy szíves: [link]
2014. jún. 21. 21:01
 27/45 anonim ***** válasza:

Vidiripi

26-os!

Ja hát így persze hogy hazug a názáreti. De így bárki lehet hazug te is az vagy mert félre vezetsz.

Az általad linkelt oldal azt írja.

"Aki nem szereti őt jobban mint a saját szüleit, azt nem tartja érdemesnek."

Kiemelném a lényeget. SZERETI

Aztán az jön hogy: "Mi történt azzal hogy tiszteld atyádat és anyádat?"

Hát elárulom neked hogy a szeretet és a tisztelet az nem egy és ugyan az.

De épp ez a baj hogy olyan ember írjak ezeket a dolgokat aki még a magyar anyanyelve fogalmainak a jelentésével sincs tisztában.

A szeretet és a tisztelet nem ugyan azt jelenti.

Mártha és Mária esetében pedig épp az a lényeg hogy ahelyett hogy Mártha is oda ment volna Jézushoz tanulni mással foglalkozott. Inkább Jézust kellett volna hallgatni de hogy miért azt hiába is magyaráznám.

2014. jún. 22. 13:50
 28/45 anonim ***** válasza:

Nem én nem vagyok hazug, mert nem vezetlek félre. Tisztában, vagyok a tisztelet és a szeretet fogalmával. Igaz ez a mondás épen nem a legjobb volt ide mert ebben a tiszteletről volt szó tudom, nem én írtam. De a názáreti a szeretetről beszél: Máté 10:37 A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám. Ráadásul ez a büszkeség és az irigység bűne is.

Ez a kijelentése, tagadhatatlanul azt jelenti, hogy aki jobban szereti anyját,apját vagy a gyerekét az nem méltó hozzá. Tulajdonképpen bűnnek számít ha valaki, jobban szereti a családját. Te tudnád a názáretit előtérbe helyezni? -Apa/anya, üde engem szeretsz a vijágon a jegjobba *.*? Nem kisfiam/kislányom a Jézuskát.

És szakadjon meg Mártha a munkában, mert a testvérének mesét mesél?

2014. jún. 22. 22:16
 29/45 anonim ***** válasza:

-Mária! Gyere légyszíves segíts, mert mindjárt felfordulok a munkában!

-Nem kösz! Ezt a pedofil bácsit hallgatni izgalmasabb.

2014. jún. 22. 22:21
 30/45 anonim ***** válasza:

:D Még egy: -Anya! Téged szejetlek a vijágon a jegesjegesjegesjegjobban! <3

-Akkor a pokolban fogsz megrohadni!

2014. jún. 22. 22:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!