Katolikus vagyok, és olyan weboldalt keresek, ahol a bibliai részek elemzése található. Hol találhatnék ilyet?
17 éves lány vagyok, és hiába járok hittanra és szentmisére is, a papunk tudatlanabb, mint a hittantanárnőnk. És egy olyan IQ nulla embernek érzem magam, ha vallásról van szó, mert semmi Bibliaismeretem nincs. A Golgota.tv oldalon lévő videók nagyon tetszettek, és jó elemzések voltak, de sajnos az nem az én felekezetemhez tartozik. Az evangélikus felekezetnél is tök jó weboldalakat és közösséget találok, nem hiszem el, hogy a katolikusoknál nincs ilyen!
Szóval a gondom: a Bibliaismeretemet szeretném fejleszteni, úgy, hogy egy terv szerint haladva olvashassam a Bibliát, és közben az elemzését is elolvashassam, meghallgathassam.
Számomra az evangelium.katolikus,hu sem ér sokat.
Előre is köszönöm!
Kinyitottad már valaha is a Bibliát kedves kérdező? Nem sértésként kérdeztem. A Bibliának persze vannak nehezebben érthető részei is, ahova már tényleg guru kell, de az első és legfontosabb egy hívő számára (és nem egy vallásos számára), hogy Jézus szavait olvassa, ahogyan arra Pál is int minket a Kolosse levél 3,16-ban:
"A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben..."
Látod ez egyszerű, olvasd Jézus szavait! Jézus szavaihoz sem kell guru, egyszerűen fogalmazott az akkori zsidó hívőkhöz. Megcselekedni viszont már nehezebb lehet egyesek számára, ezért is fordulnak tanárokhoz. Sokszor csak azért születnek különféle tanítások és teológiák, mert vannak akik nem akarják Jézus szavait megcselekedni.
Ha pedig tényleg megszeretnéd érteni a velősebb dolgokat is a Bibliából akkor azt javaslom, hogy keress egy jó bibliahívő közösséget, ha lehet akkor egy pünkösdi gyülekezetet, de már egy sima keresztény gyülekezet is sokat tud nyújtani. Azért is ajánlok keresztény gyülekezetet, mert akik Istent követik és olvassák a Bibliát és megcselekszik azokat amiket Jézus mondott, azok nem vallásosak, hanem igazi hitük van Jézus Krisztusban. Egy ilyen embernek a többi keresztény testvér között van a helye, egy keresztény gyülekezetben.
Szia! Nézz körül ezen az oldalon: [link]
valamint: gloria.tv
És ami nagyon fontos: A Szent István Társulat által kiadott Bibliában, és a Szent Jeromos kiadásban is vannak a bibliai könyvek elején magyarázatok, illetve sokszor a lap alján is. Ha nem tudod ezeket a jegyzeteket használni, kérd meg a hittantanárnődet, magyarázza el. Első sorban olvasd a Bibliát, és ha valamit nem értesz, akkor ott vannak a jegyzetek.
Itt találod a napi olvasmányokat, magyarázat nincs hozzá: [link]
Illetve vegyél egy Adoremust, ha papíron akarod követni a napi olvasmányokat és nem akarod kikeresni, ott párhoz magyarázat is van.
Itt is egy honlap, ami jó: [link]
És még egy: [link]
Tudok blogokat is linkelni, ha szeretnéd.
Katolikus blogok engem is érdekelnének.
Római katolikus vagyok. :)
Nagyon szépen köszönöm a blogok linkjeit!
Egy-két blogot ismerek közülük, de több az, amit még eddig nem. Köszönet érte!
Tudsz-e esetleg olyat, amiben úgynevezett időgazdálkodásról, hatékonyságról írnak - de azt a Biblia fényében teszik?
3. válaszoló
A mostani Szent István Társulat által kiadott lábjegyzetes bibliamagyarázatokat, és a Szent Jeromososat ajánlott figyelmen kívül hagyni, mert hitetlenséget generál....
Itt ( [link] egy régi katolikus fordítás van és hozzá a jegyzetben magyarázatok. Csak az elsőt érdemes olvasni, a jegyzet2-t már nem.
HTTrack Website Website Copier-val letöltheted az egészet, s e-book olvasóra is fel lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!