A vallás, az egyházak csak megbolondítják az embert? (elméletem az egyház, a hit ellentmondásáról)
A hit szép és jó, mindenkinek saját szívügye.
A vallás standardizált hit.
Az egyház pedig intézményesített vallás - tulajdonképpen egy gazdálkodó szervezet.
Az emberekből egyformán gondolkodó, lebutított, lekorlátozott nyáj képzése, annak terelgetése és kopasztása a civilizáció kezdetétől fogva az egyik legjobb üzlet.
tudom=tudod
Végigolvastam. Felháborító. Senkiről semmit sem tudsz, de a mocsok róluk dől a szádból. Neked szól az az ige, hogy előbb a gerendát kéne kivenni a sahát szemedből
igen a hit szép és jó de sajnos megbolondítja sok ember gondolkodását. Sok ember a vallás miatt követ el bizonyos bűnöket, mivel majd úgyis elmegy majd meggyónni és akkor minden meg van bocsájtva. Álljon itt egy nagyon aktuális példa(mai hír):
Amit írsz az jogos, de!
1, Sohase emberek alapján ítélj meg egy vallást.
2, Rengeteg irányzata van a kereszténységnek, és amiket írtál, az elsősorban a történelmi egyházak tagjaira igaz.
3, Nem a keresztényel viselkedésétől lesz vagy nem lesz Isten. Ne azért legyél hívő vagy ateista, mert az emberek...
4, Nem csak a kereszténység van
Az ilyen emberek nem keresztények (krisztusiak), ahogy a terroristák sem muszlimok (iszlám - béke), és még sorolhatnám. Gondolkozz el azon, hiszel-e egy felsőbbrendű teremtő lényben. Ha nem ateista vagy, ha igen, akkor próbálj megismerni minél több vallást. Ha megtaláltad azt, amit te reálianak, logikusnak tartasz és amiben tudsz hinni, kezdj mélyebben utánanézni az ágazatainak. Melyik felel meg szerinted az adott vallás alapjainak, szent könyvének.
Ha érdekel akkor a kereszténység és az iszlám irányzatokat elég jól ismerem (mondhatni hobbim a tanulmányozásuk), azokban tudok segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!