A vallás, az egyházak csak megbolondítják az embert? (elméletem az egyház, a hit ellentmondásáról)
Az egész képmutatás ott veszi kezdetét,hogy nagyon sok keresztény nem érti magát Jézust,de még saját magát sem.Merthogy igen,ez lenne az első.Ha magukat értenék,értenék Jézust is.És értenék az egyházat is,azt,hogy kikből is áll az egyház,és miért fölösleges rengeteg dolog,amit elvárnak tőlük pl.a kötelező templomba járás is.Ezáltal értenék Istent is.Maga Jézus mondta,hogy befelé kell figyelni,mert ott van Isten.De ha nem kell,hát nem kell.Marad a képmutatás.
"És ez nem egy piacon, vagy börtönben, hanem az EGYHÁZBAN, isten házában van!"
A saját Bibliájuk írja,hogy "Isten nem lakozik kézzel csinált templomokban"
Jó lenne tudni mire vársz bizonyítékot. A biblia nem foglalkozik a kémiával, biológiával, más a célja.
Én katolikus vagyok, sajnálom hogy a Te faludban/városodban nincs jó közösség, bár kíváncsi lennék, kipróbáltad-e azt ami van, vagy csak kifogásember vagy.
A kereszténység gyakorlati dolog, ne puffogj, hanem ha akarod csinálni akkor csináld, ha meg nem, akkor meg merülj a fizikakönyvedbe.
Egyébként ha utánanézel rájössz hogy a tudomány is oda lyukad ki, hogy teremtés van, és hogy az élet nem lett önmagától.
Remélem nem leszel lusta és keresel, mert aki keres az talál - mondja Jézus, és nem mások hitéletén rágódsz.
Hát jah...
Aki belekortyol a tudomány serlegébe, az ateista lesz. Viszont aki ki is issza, látja, hogy az alján Isten van!
Végigolvastam és hívőként is teljesen egyet értek vele, a vallásos emberek valóban ilyenek. Én is ezt tapasztalom, ezért nem kíváncsiak az emberek a kereszténységre, ezért vállik hiteltelenné az egész. Mikor olyan gyülekezet van, ahol komolyan veszik az egészet, ott teljesen más hatás éri az embert.
El kellene fogadni a kereszténységnek a kritikát, bárki is mondja, okulni belőle, és megújulni.
A másik része a dolognak, hogy a kérdező nem tud külömbséget tenni vallásosság és hívők között, akik egyes gyülekezetek tört részét alkotják.
"Aki belekortyol a tudomány serlegébe, az ateista lesz. Viszont aki ki is issza, látja, hogy az alján Isten van!"
Ez nagyon tetszik!
Én nem hiszek egy Istenben aki a halandó emberekkel egózik állandóan és ha háborúk vannak,éhínség,erőszak,igazságtalanság az ujját sem mozdítja hatalmasságában. Ez szól Istennek,Jézusnak,Mohamednek ,Krisnának és társainak. Ez egy jó részvénytársaság hogy az embereket vakon lehessen tartani és nem engedni józanul gondolkodni,papirendszert fenntartani hogy azok majd megmondják mi a jó,miben bíz.
Pedig ők sem tudnak többet!Ugyanúgy vannak magánéleti problémájuk és egy nap ők is meg fognak halni.
Megoldást meg nem sokat látok amit ajánlanak,hiszen a szeretet minden vallásban benne van csak kevesen tartják be a kis betűs rész miatt ami a parancsolatokban van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!