Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztények, megmagyar...

Kedves keresztények, megmagyaráznátok, hogy miért pont a Bibliára kell alapozni?

Figyelt kérdés

Nem kötözködő kérdés, tényleg kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan, aki erre ésszerű magyarázatot tud adni.

Én megértem a hiteteket, hogy miért tartjátok az egyetlen igaz hitnek, és miért kérdőjelezitek meg akár a tudományt is, ha ellentmond a Bibliának -ha elfogadjuk a Bibliát, akkor ez mind érthető, egy logikus rendszer. Csak azt nem értem, milyen alapon fogadjátok el a Bibliát? Miért pont ez az amit nem kérdőjelez(het)tek meg sosem?

2014. jún. 13. 12:41
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
0%

Ez egész jó érv a Biblia mellett:

" Ja és akkor ugye a semmiből lett minden. Látunk ma ilyet? Meg lehet ismételni? nem.nem.nem..... "

2014. jún. 14. 13:40
 32/48 anonim ***** válasza:
13%

Mivan????

Látszik, hogy egyáltalán nem olvastál kvantumfizikát, és elméleti fizikát.

Nagyon dióhéjban, és ezért kegyetlen pontatlanul.

A nagy bumm idején jött létre maga a 3 dimenziós téridő, az anyag. Nem az anyag az univerzumban, hanem az univerzum is vele. Innentől kezdve milliomod másodperc pontossággal tudják, hogy mikor melyik elem jött létre, tudják mikor jöttek létre az első generációs csillagok, azok halálakor a második generációs, a galaxisok, a csillag rendszerek, a naprendszer kialakulása, a földé, a holdé, a kémia evolúció, és a biológai evolúció.

Fehér foltok vannak köztük, sok kisebb tisztázatlan kérdés van, de egyik sem érinti már a nagy bumm, és az eviolúció alapgondolatát. Finomítja, érthetőbbé teszi.

Jelenleg úgy tudjuk (ez még változhat, olyannyira, hogy a matematikailag már bizonyított hologram elmélet erre utal), hogy a nagy bumm előtt az energia létezett csak egy multiverzumban, mivel előtte nem is létezett a mi 3 dimenziónk. A nagy bumm oka a kérdés.

Ez jelenleg nobel díjas kérdés, de semmivel sem hihetetlenebb, mint hogy egy felsőbb lény (isten) csettintett az ujjával, és lett az univerzum.

Jelenleg a világegyetem kialakulása, a kémiai evolúció és a biológiai evolúció olyan erős tény, amit megkérdőjelezni már biztosan nem tudsz, egészen egyszerűen azért, mert az utána sorban felfedezett, megismert adatok az előzőeket támasztják alá folyamatosan! Akár kozmosz szinten, akár a földön fajról/fajra. (nagyon közeli példával élve a csimpánz, és az ember génállománya 90+ %-ban egyezik, teljesen egyértelmű a rokonság, világos a folyamat, nem tudod megcáfolni sem te, sem más!)

Ehhez képest a vallásos egész egyszerűen azt mondja, hogy ez nem igaz egy megfoghatatlan, bizonyíthatatlan, stb.. lény csettintett és lett a világ. se előtte, se utána tények, se folyamat se ok okozati összefüggés, az egész folyamatból egyetlen egy tény sem épül másikra, semmi.

Pont annyira hihető mintha azt mondanám, hogy a világot egy multidimenziós béka xarta ki magából, az embert meg csak úgy lett a levegőből. Semmi alapja nincsen, nem is lesz, hinni lehet ugyan benne, de ahhoz tényleg iszonyat butának kell lenni.

A hitben a világ teremtése, az ember teremtése és hasonlók nem egyszerűen vita tárgya, hanem konkrétan teljesen ostobának kell lenni, hogy elhigyje valaki.

Nem mellesleg azért az van odaírva, mert a világot minden nép meg akarta magyarázni, csak k. nem volt asztrofizika, részecske fizika, hubble, semmi. Kézenfekvő válasz, hogy isten megtermette, mert A. ez mindenkit kielégített B. senki nem tudott jobbat mondani évezredeken keresztül. Most már tudunk.

Régi mondavilágot erőltetni olyan kérdésekben amikre már tudjuk a választ, az nem hit, nem vallás, hanem elmebeteg dolog! Ezen az alapon nyugodtan hidd, hogy a föld lapos, és körülötte kering a világegyetem, csak ne csodálkozz ha hül*ének néznek.

2014. jún. 14. 13:50
 33/48 Szeressük egymást ***** válasza:
69%

Biztos kihagytam párat, de még egy nagyon fontosat megemlítenék, amely a kívülvalóknak szintén csak jel lehet, hiszen ők nem ismernek vagy nem fogadnak el a mi hitünk szerint objektív erkölcsi mércét ami szerintünk a Bibliában van. Ide tartozik a megszentelődés is:

Ján 8:36 Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.

Ne vallásos képmutatásra gondolj, mert egy hívő nem csak akkor viselkedik szentül amikor sokan látják a gyülekezetben, hanem a családban is, és ha egyedül van akkor is. Ha mégsem így tesz, akkor vagy már elvetemedett, vagy mindig is képmutató volt egy vallásos köntösben.

2014. jún. 14. 13:57
 34/48 anonim ***** válasza:
0%
Mi igazol mindenféle erkölcsi mércét?: a HASZNOSSÁGA, vagyis hogy boldogít téged, illetve a közösségedet. Ezért is marhaság objektív, adott, változatlan, örök erkölcsi mércében gondolkodni. Ami hasznos, jó x ideig, nem biztos, hogy örökké az is marad! Számomra félelmetes, hogy egyeseket mennyire elvakít a hülyeség. Komolyabban kéne venni a bioszt meg a fizikát a középiskolákban.
2014. jún. 14. 14:16
 35/48 Pendulum92 ***** válasza:

"újraolvasva a kérdést tényleg ez jön le belőle, de az az igazság, hogy egyáltalán nem erre gondoltam. Sokkal inkább a "szubjektív bizonyítékok" -ra: hogy egyes embereket mi (milyen személyes élmény) indít a Biblia elfogadására?"

Első körben mindenki az "objektív" bizonyítékokra helyezi a hangsúlyt. Ha nem fogadja el, hogy Biblia Isten megkérdőjelezhetetlen szava, akkor addig a benne irtak sem jelentenek sokat neki. Addig az, hogy bele van írva ez, nem lesz bizonyíték. Szubjektív bizonyítékká akkor válik, mikor valaki szerint a Biblia Isten szava lesz. Onnantól ami benne van a törvény, a mindenre való válasszá válik.

Tehát szubjektív bizonyíték az az, hogy a Biblia bizonyítja önmagát.

2014. jún. 14. 14:33
 36/48 Pendulum92 ***** válasza:
Képzelj el egy bíróságot. Van egy bönöző, és ott van Jézus. Mindkettő azt vallja magáról, hogy ártatlan. Míg a bünözőnél maximum röhögnek egyet, addig ha Jézus mondja, hogy ártatlan vagyok, az bizonyíték erejű, mert ő Isten fia. valahogy így van a Bibliával is.
2014. jún. 14. 14:35
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Dowd!

Az általad leírt érvekkel nincs gond csupán annyi, hogy nem tények de te mégis annak tekinted azokat. Itt nem a "nagy bumm" gondolatmenete a lényeg, azt a nagy okosok úgy elmagyarázzák, hogy teljesen logikus legyen. A lényeg hogy mi váltotta volna ki a "nagy bumm-ot"? Hiszen az is egy okozat aminek kellett hogy legyen egy kiváltó oka is. De a tudósok erre a kérdésre megoszló válaszokat adnak, nincs egyetértő válasz. Vajon miért? Egyszerű, mert a semmi a valami hiánya és a semmiből nem lesz valami. Ezt nem tapasztaljuk sehol, tehát nem kezelhető tény ként. Ennyi kedves Dowd, innentől megáll a tudomány. Logikusan nyitott szemmel nézve egy kevésbé hozzáértő (a fizikához) is megállapítja, hogy az evolúciós dolog már a leges legelején az úgynevezett "ősrobbanásnál" elbukik. Ezek csak fikciók és elméletek sokaságai, amiket ismétlem: " nem kezelhetünk tényeknek" ! Ha te mégis így teszel akkor az bigottság aminek az oka, az előző válaszomban olvasható.

Kérlek szánj az életedből 3 percet erre a videóra és figyelj oda kicsit rá: https://www.youtube.com/watch?v=JL5qlx7oq-M

2014. jún. 14. 18:09
 38/48 anonim ***** válasza:
0%
#37: Miért lenne furcsa azt elképzelni, hogy sosem volt semmi, mindig volt valami?! Ez a modern tudomány egyik elfogadott ténye ugyanis! A Nagy Bumm simán csak egy volt a végtelen sok Nagy Bumm közül, egy nagyobb folyamat részeként. A világ örökké volt valamilyen formában, az energiamegmaradás törvénye érvényes a kvantumfizikában is! Persze sok elmélet van, de miért lenne logikusabb egy örök isten, mint egy mindig változó, örök világ, aminek akár időnként istenek is részei lehetnek. ( Az isten szót alkalmazhatjuk bárkire, akinek nálunk jelentősen több hatalma van! )
2014. jún. 14. 18:32
 39/48 anonim ***** válasza:
0%

Én ebből a vitából kiszálltam. Ennyire korlátolt fanatikus emberekkel ne haragudj de nem állok le veszekedni alapvető tényekről.

Ez a bajotok nektek, lehazudjátok még a csillagos eget is.

Akinek ezek nem tények azzal nincsen miről beszélni!

2014. jún. 14. 18:41
 40/48 anonim ***** válasza:
0%

Ha legalább egy icipicit odafigyelnél, és tanultál volna ahelyett, hogy ostobaságokat beszélsz (mondjuk egy kis részecske fizikát is) akkor felfogtad volna amit odaírtam: Energia volt, és a jelenlegi univerzum nem is létezett. A nagy bumm után alakult az energia anyaggá (tömeggé).

Volt előtte valami (energia) és átalakult (anyaggá) Értem hogy ez nem világos, ehhez kellett volna neked is nagyjából 10 évet elb. az életedből ilyesmik tanulásával ahelyett, hogy kombinálsz a fotelben, mert mindenféle szedett vetett videókat nézegetsz édesviz kiadó szinten. (édesjó istenem, fizikát magyarázunk youtube videókkal bakker).

(a pontosság kedvéért: rettentően leegyszerűsitve magyaráztam igen, annak minden pontatlanságával, és rettentő elnbagyoltságával együtt, de a lényeg adott)

Maradjunk annyiban, hogy a világ legnagyobb fizikusainak a munkáját ne akard már a fotelből ilyen internetes sz@rral megcáfolni, mert minimum nevetséges leszel, jóindulattal: buta, és hiteltelen.

2014. jún. 14. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!