Kedves keresztények, megmagyaráznátok, hogy miért pont a Bibliára kell alapozni?
Nem kötözködő kérdés, tényleg kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan, aki erre ésszerű magyarázatot tud adni.
Én megértem a hiteteket, hogy miért tartjátok az egyetlen igaz hitnek, és miért kérdőjelezitek meg akár a tudományt is, ha ellentmond a Bibliának -ha elfogadjuk a Bibliát, akkor ez mind érthető, egy logikus rendszer. Csak azt nem értem, milyen alapon fogadjátok el a Bibliát? Miért pont ez az amit nem kérdőjelez(het)tek meg sosem?
Kedves kérdező!
Tudod, mit jelent a szó, hogy keresztény? Mert abban benne van a válasz a kérdésedre.
Lényegre törő kérdés!
.
Következő kérdésed remélem ez lesz:
"Kedves muszlimok, megmagyaráznátok, hogy miért pont a Koránra kell alapozni?"
Azért lett ilyen népszerű, mert a végtelenül egyszerű ember is megérti. Választ talál benne minden esetleges felmerülő kérdésére, igaz, hogy felületest (pl: mert Isten így akarta), de nekik elég.
"A vallás a népek ópiuma."
Én amellett vagyok, hogy a Biblia hitele lejárt legalább 500 éve. Mióta nem lapos a Föld, a Bibliának nincs alapja.
Köszönöm az eddigi válaszokat, különösen azoknak, akik normálisan a kérdésre válaszoltak.
"Te az "objektív" bizonyítokokra vagy kíváncsi, ami bizonyítja, hogy a Biblia Isten szava." - újraolvasva a kérdést tényleg ez jön le belőle, de az az igazság, hogy egyáltalán nem erre gondoltam. Sokkal inkább a "szubjektív bizonyítékok" -ra: hogy egyes embereket mi (milyen személyes élmény) indít a Biblia elfogadására?
Kedves 8-as: köszönöm, eddig a te válaszod állt a legközelebb ahhoz, amire kíváncsi vagyok. sajnos azonban a Bibliáról szóló gondolatod nem teljesen egyértelmű.
"Ez tehát a személyes tanúbizonyságom arról, hogy Isten megszólított és kegyelmébe részesített arra vonatkozóan, hogy Ő él és minden ami a bibliában van, az tény és igazság." -ez azt jelenti, hogy Isten pontosan ezt jelentette ki neked, látomásban vagy más természetfölötti módon? Vagy ezt csak magától értetődőnek vetted, miután megismerted Istent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!