Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztények, megmagyar...

Kedves keresztények, megmagyaráznátok, hogy miért pont a Bibliára kell alapozni?

Figyelt kérdés

Nem kötözködő kérdés, tényleg kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan, aki erre ésszerű magyarázatot tud adni.

Én megértem a hiteteket, hogy miért tartjátok az egyetlen igaz hitnek, és miért kérdőjelezitek meg akár a tudományt is, ha ellentmond a Bibliának -ha elfogadjuk a Bibliát, akkor ez mind érthető, egy logikus rendszer. Csak azt nem értem, milyen alapon fogadjátok el a Bibliát? Miért pont ez az amit nem kérdőjelez(het)tek meg sosem?

2014. jún. 13. 12:41
1 2 3 4 5
 11/48 Andizsuzsi ***** válasza:
7%

Kedves kérdező!

Tudod, mit jelent a szó, hogy keresztény? Mert abban benne van a válasz a kérdésedre.

2014. jún. 13. 13:45
 12/48 anonim válasza:
38%
Azért lett "szentkönyv" mert aki nem osztotta a véleményüket azt rendszerint vagy halálra kínozta az inkvizíció vagy ha nagyobb falat volt akkor keresztes hadjáratot indítottak ellenük hogy jobb belátásra bírják őket. Ja és mindezt a szeret, elfogadás, és megbocsájtás szellemében. Olvass utána nem túlzok több kultúrát majdnem kiirtottak. Ja és annak is hogy az utóbbi pár száz évben hányszor módosították a bibliát. Szerintem megfogsz lepődni amikor megtalálod.
2014. jún. 13. 13:52
 13/48 anonim ***** válasza:
Meg fogsz lepődni utolsó, hogy neked olvasnod sem kell, ha a sok olvasás után ennyit tudsz.
2014. jún. 13. 14:04
 14/48 anonim ***** válasza:
0%

Lényegre törő kérdés!

.

Következő kérdésed remélem ez lesz:

"Kedves muszlimok, megmagyaráznátok, hogy miért pont a Koránra kell alapozni?"

2014. jún. 13. 14:49
 15/48 anonim ***** válasza:
21%

Azért lett ilyen népszerű, mert a végtelenül egyszerű ember is megérti. Választ talál benne minden esetleges felmerülő kérdésére, igaz, hogy felületest (pl: mert Isten így akarta), de nekik elég.

"A vallás a népek ópiuma."

Én amellett vagyok, hogy a Biblia hitele lejárt legalább 500 éve. Mióta nem lapos a Föld, a Bibliának nincs alapja.

2014. jún. 13. 15:14
 16/48 anonim válasza:
18%
Ezek dokumentált tények. Bárki utánuk nézhet. Engem is be akartak zsuppolni gyerek koromban csak mertem kérdezni és a dolgok mögé nézni. Onnantól kezdve hogy nem bólogattam a többiekkel már "bennem volt a kisördög" mintha a középkorban lettünk volna. De annyi előnye volt hogy többet nem kellett hittanra járnom és rengeteg szabad időm lett ezzel együtt normális gyerekkorom is. Egyébként ezt sem értem hogy "hittan" miért kell a hitet tanítani, én úgy tudom azt érezni kellene.
2014. jún. 13. 15:18
 17/48 anonim válasza:
0%
@dubitus Nyilván azért amiért a bibliára. Ha nem teszed akkor leölnek. Meggyőző érv nem? XD
2014. jún. 13. 15:21
 18/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, különösen azoknak, akik normálisan a kérdésre válaszoltak.

"Te az "objektív" bizonyítokokra vagy kíváncsi, ami bizonyítja, hogy a Biblia Isten szava." - újraolvasva a kérdést tényleg ez jön le belőle, de az az igazság, hogy egyáltalán nem erre gondoltam. Sokkal inkább a "szubjektív bizonyítékok" -ra: hogy egyes embereket mi (milyen személyes élmény) indít a Biblia elfogadására?

2014. jún. 13. 15:48
 19/48 megfelelő ***** válasza:
38%
mt.7.24-27 "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult."
2014. jún. 13. 15:49
 20/48 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as: köszönöm, eddig a te válaszod állt a legközelebb ahhoz, amire kíváncsi vagyok. sajnos azonban a Bibliáról szóló gondolatod nem teljesen egyértelmű.

"Ez tehát a személyes tanúbizonyságom arról, hogy Isten megszólított és kegyelmébe részesített arra vonatkozóan, hogy Ő él és minden ami a bibliában van, az tény és igazság." -ez azt jelenti, hogy Isten pontosan ezt jelentette ki neked, látomásban vagy más természetfölötti módon? Vagy ezt csak magától értetődőnek vetted, miután megismerted Istent?

2014. jún. 13. 15:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!