Pendulum92 kérdése:
Szerinted Ádám és Éva története ténylegesen megtörtént, "történelmi" esemény, vagy egy szimbolikusan értendő, az emberi természetet leíró "mese"?
Figyelt kérdés
2014. jún. 12. 18:37
1/29 anonim válasza:
Nem valoszinu. Mivel akkoriban meg nem tudtak hogyan mukodik az evolucio, kenytelenek voltak valamit kitalalni, hogy honnan jott az elso ember.
2/29 A kérdező kommentje:
Tehát szerinted nincsen jelentősége a részleteknek, csupán egy kezdet megjelölése a történet?
2014. jún. 12. 19:02
3/29 sandor76 válasza:
Szerintem ,igen valos esemeny volt,es azok a kovetkezmenyek is valosak,amit akkor kijelentett Isten.
Ha esztek rola,meghaltok,nem igy van?
Ezek a kerdesek megosztjak az embereket,foleg olyanokat akiket nem nagyon erdekelnek ezek a dolgok.
4/29 anonim válasza:
Szerintem ténylegesen megtörtént.
5/29 anonim válasza:
Szimbólikusan értetendő. Pl. a teremtéstörténet elején is először kerül megteremtésre a nappal és az éjszaka, csak később a nap és a csillagok, ami szó szerint értve nyílvan lehetetlen.
6/29 anonim válasza:
Szia!
Szerintem ténylegesen megtörtént. Jézus Krisztusról azt írja a Biblia, hogy Ő volt mindenek teremtője. Ez a Jézus Krisztus pedig úgy hivatkozik az első emberpárra, mint valós személyekre.
Üdv. Péter
7/29 A kérdező kommentje:
Kedves 5.
ha te szimbolikusan érted, kifejtenéd, mit jelent szerinted ez a történet?
2014. jún. 12. 19:43
8/29 anonim válasza:
Egyáltalán nem történt meg. Mese az egész, ahogy az egész biblia is. Emberek írták embereknek.
9/29 anonim válasza:
Mivel a Biblia egy útmutató, egy példázat, de tényleg vannak, akik elhiszik hogy megtörténtek? Szerintem magától értetődik, hogy ami a Bibliában van, az szimbolikusan értendő mese, aminek valami tanulsága van, amit érdemes követni. Aki azt hiszi, hogy ezek igazak, az hogy egyezteti össze az Ádám-Éva sztorit az evolúciós elmélettel, amire bizonyíték van? És ki mondja, hogy a Biblia Isten szava és mi az indok erre?
10/29 anonim válasza:
Nekem mindegy, bár mindig inkább a tanulságot keresem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!