Mit vársz, és mit remélsz egy Isten nélküli világban? Vagy mi a célja az életednek, ha nincs Isten?
Kedves Kérdező,
"Ez még inkább igaz, de keresztyénné csak az lesz igazán, aki ezt felismeri, hogy nem tud olyan becsületesen élni, hogy az Isten előtt elég jó legyen, ezért Isten kegyelmére szorul."
Részben ezért is unszimpatikus számomra a kereszténység. Amit itt írsz, az valójában annyit jelent, hogy a feltételezett mindentudó, mindenható és szerető Isten direkte egy tökéletlen és esendő lényt alkotott az ember képében, aki előtt aztán a hatalmas és könyörületes Isten szerepében tetszeleghet, de csak akkor, ha azok a kis pondrók megfelelnek neki.
Fel nem foghatom, hogy találhatnak szimpatikusnak olyan sokan egy ilyen "istent". Mert ez nem isten, hanem zsarnok. Igazi Istennél NINCS rossz és NINcS lázadás, MÉG SZABAD AKARATTAL !_SEM_!, ugyanis egy igazi Isten olyan teremtményeket alkot, akiket részeltet minden ahhoz szükséges tudásban és akaraterőben, hogy ne csak különbséget tudjanak tenni jó és rossz között, hanem mindig az előbbit válasszák saját jószántukból annak ellenére is, hogy _elvben_ választhatnák az utóbbit is.
Igazi Istenek nincs szüksége arra, hogy bárki megalázkodjon előtte, sem pedig arra, hogy bárkik előtt tetszeleghessen a hatalmával, mivel TÖKÉLETESEN tisztában van vele, hogy ő kicsoda és milyen, és nem a teremtményeiből nyeri az önbecsülését.
"De azt még mindíg nem értem, hogy ha nincs Isten, mi értelme tisztességesen élni?"
Látom, nem olvastad el, amit írtam - meg a többieket se igazán. Akkor minek kérdezel?
Többen is leírtuk, én is, hogy a tisztességesség (jóság, szeretet, stb.) önmagukért való erények, saját maguk jutalmai. Azért érdemes így élni, mert egyedül ez a hozzáállás biztosít jó és élhető világot mindenkinek.
Bármilyen tervezett cselekedet esetén egyszerűen abba kell belegondolni, mit eredményezne, ha mindenki azt tenné - és ez máris megmutatja, miért nincs értelme lopni, csalni, hazudni: ha mindenki így tenne, káoszba fulladna a világ, és még a lopók, csalók, hazudók se élvezhetnék, mert őket is rengetegen átvágnák, stb.
Ennyi.
"De akkor az emberek miért nem így élnek? Akkor miért a pénzt a hatalmat hajhásszák?"
Hidd el, nagyon sokan így élnek. Többen, mint gondolnád. Csak róluk nem hallasz, épp azért, mert csendesek, és mert a jónak sajna "nincs hírértéke". De ettől függetlenül vannak sokan.
Ami meg a többieket illeti: a nagy többségük egyszerűen azért, mert nem feltétlenül van maguktól eszük és empátiájuk ennek a felismeréséhez. Ha pedig nincs nekik, akkor csak a szüleiken is a környezetükön múlik, hogy mi lesz belőlük, mit látnak a többiektől. Az ilyenekből lesznek az egyszerű piti, kisstílű bűnözők, öngyilkos merénylők, feltüzelhető fanatikusok, utcai randalírozók, stb.
Ami pedig a "gonoszság" "igazi forrását" illeti, azok olyan emberek, akikkel vagy iszonyatosan kicseszett az élet, és ebbe belekattantak, vagy pedig épp ellenkezőleg, túl jó körülmények közé kerültek, elkényeztették őket, elhitették velük, hogy a világ körülöttük forog, bármit megtehetnek, stb. . Ők azok, akiket rohadtul nem érdekel senki más, plusz tudják is, hogy kevesen vannak az olyanok, mint ők - akik meg MERIK tenni mindazt, amit ők. Azért gonoszak, kegyetlenek, stb., mert felismerték, hogy a legtöbben gyávák, és nem merik őket megállítani. Ez pedig folyamatosan tovább gerjeszti a gátlástalanságukat. Az ilyenekből lesznek a Hitlerek, Sztálinok, stb.
És ez is jól mutatja, miért kell ésszel, értelemmel, megértéssel és empátiával élni: hogy az ilyen vadhajtások kifejlődését eleve elkerüljük. Hogy annak is felnyithassuk a szemét, akié magától nem nyílna fel. Hogy senkinek ne kelljen olyan körülmények között élnie, melynek nyomán végbemehetne rajta a fenti folyamat.
"A lelkiismeret viszont már tetszik. Az honnan van? A biokémiai reakció melyik része?"
Ezt elég bonyolult lenne kifejteni. :) Ha érdekel, olvass utána. De röviden és tömören ez is az értelem és az empátia eredménye: értelemmel felfogod, hogy amit tettél az, azt eredményezte, amit, empátiával pedig át is érzed, hogy az azért rossz, amiért. Végeredmény: lelkiismeret-furdalás, ami arra késztet, hogy helyrehozd a hibát. Ilyen egyszerű.
valójában ha elfogadod a bibliát, elfogadod azt is, hogy "e világrenszer istene sátán", és ezért tapasztaljuk azt, amit tapasztalunk. de egyben elfogadod azt is, hogy "e világ elmúlóban van", és "Isten, aki nem hazudhat"
ígéretéhez híven változásokat fog tenni, hamarosan. az, hogy nem hisznek az emberek, vagy hogy a cselekedeteik ezt nem tükrözik: prófécia. ha nem így lenne, nem az utolsó napokban élnénk. de a 2timóteusz 3:1-5 épp a mi világunkat, az utolsó napokat írja le. te is emeld fel a fejed, mert közel a szabadító. a világ eseményei egyértelműen azt mutatják, hogy még a mi életünkben megtörténik. "aki mindvégig kitart, az részesűl megmentésben". sok sikert hozzá!
Te beteg vagy!
Először még sajnáltalak is, hogy a feleséged elhagyott...
Te komolyan azt hiszed ez a te megtérésed igaz???
Magad mondod, hogy Isten majd megbocsát, mert ez a dolga??
De nem a képmutatóknak!
Az, hogy itt ennyire sok értelmetlen kérdést feltesznek a gyerekek meg az idősebbek az két dologra vezethető vissza:
-unatkoznak, nincsenek teljes értékű emberi kapcsolataik
-a másik pedig, hogy elégedetlenek a saját életükkel.
Nem tudnak megelégedni azzal ami van, még többet akarnak az élettől, anélkül, hogy ők adnának valamit magukból.
Azt hiszem, jobb azoknak akik eleve szegénységbe születnek, ők kevesebbel beérik. Nem azt nézik, hogy most az emo a divat. Szar az élet, mondogatják anélkül, hogy szétnéznének a világban.
Mennének pl. Nairobi nyomornegyedébe, megtudnák mennyi mindenért kéne hálásnak lenniük.
Te pedig ne ítélkezz a vallásosak felett, csak Isten ismeri mindegyikünk hitét!
egy szép történet: Istenem, hol voltál? öngyilkos akartam lenni, lementem a tengerpertra, hogy megöljem magam, hogy belegyalogoljak a vízben, de félúton meggondoltam magam, és kijöttem a vízből. és ahogy hátranéztem, csak egy lábnyompár volt a homokba. lehagytál engem?
nem, a karjaimban vittelek.
Mit vársz, és mit remélsz egy Isten nélküli világban? Vagy mi a célja az életednek, ha nincs Isten? -Válasz: Marxizmus!
Akkor kezdtem elvetni isten létezését amikor Marxtól olvastam. A marxizmus megvalósítására több esély lehet, mint a mennyország létezésére. ;) Az a lényeg, hogy nem azt kell várnunk, hogy eljussunk a mennyországba, hanem itt a földön kell azt megvalósítani. Lehet, hogy nem éred meg a marxista világ megvalósulását, de az utódaidnak esélyt adhatsz rá. Az én életcélom eme esély megadása. ;)
Üdv, egy ateista, marxista, materialista, stb, ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!