Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit vársz, és mit remélsz egy...

Mit vársz, és mit remélsz egy Isten nélküli világban? Vagy mi a célja az életednek, ha nincs Isten?

Figyelt kérdés
Keresztyén vagyok. Ez azt jelenti, hogy egyedül a Bibliát tartom hitelesnek abban az értelemben, hogy helyes, a valósággal megegyező világképet kapjak. Karácsony előtt kezdtem látogatni ezt az oldalt, és nem tudom, hogy a feltett kérdések tartalma, vagy az azokra adott válasz az elszomorítóbb. Egy dolog azért nagyon valószínűnek látszik, az ide látogatók többsége Isten nélkül él.
2009. dec. 31. 07:24
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
84%

Nem vagyok vallásos, az életemet nem az tölti ki, hogy minden percben meg akarok felelni egy olyan eszménynek, ami még a gondolatot is bünteti. De így is jól érzem magam. Van célom az életben. Boldoggá tenni az embereket magam körül, szépeket alkotni és elismerést kivívni. Befejezni a főiskolát, családot alapítani, szórakozni.

Ha belegondolok, annyi célom van, hogy egy élet kevés hozzá.

2009. dec. 31. 11:52
 12/45 anonim ***** válasza:
72%
ezt annak idelyén ráerőszakolták az emberekre. kivégezték ha nem értett vele egyet. vagy mi.
2009. dec. 31. 11:53
 13/45 A kérdező kommentje:
A vallásosságot én sem tartom sokra. A vallásos ember azt gondolja, meg tesz néhány dolgot, amit ő elgondol, /templomba jár, adakozik stb./ és cserébe Isten, mivel ezek után tartozik neki, meg kell adja amit kér. Hihetetlen tévelygés. Ennél jobb a hitetlenség. Nem hívő is lehet tisztességes, ez igaz, ez az én édesapám tragédiája, nem hiszi el, hogy neki vannak bűnei ami a kárhozatba juttatja. Aztán a hívő emberek is bűnösök. Ez még inkább igaz, de keresztyénné csak az lesz igazán, aki ezt felismeri, hogy nem tud olyan becsületesen élni, hogy az Isten előtt elég jó legyen, ezért Isten kegyelmére szorul. De azt még mindíg nem értem, hogy ha nincs Isten, mi értelme tisztességesen élni? Miért nem azoknak van igaza, aki lop, csal, hazudik. Ha nincs Isten,nincs számonkérés!
2009. dec. 31. 12:45
 14/45 anonim ***** válasza:
47%
"Ha nincs Isten,nincs számonkérés!" Nem tudom melyik országból írsz, ez alapján Szomáliára tippelek, de valószínűleg még nem hallottál rendőrségről, bíróságról, és börtönökről, valamint a lelkiismeretről se nagyon lehetnek ismereteid.
2009. dec. 31. 12:51
 15/45 A kérdező kommentje:
"Józan ésszel rá lehet jönni, ha mindenki segíti a másikat, mindenki jól jár, ha mindenki önzőzik, mindenki gáncsoskodik mindenki rosszul jár." De akkor az emberek miért nem így élnek? Akkor miért a pénzt a hatalmat hajhásszák?
2009. dec. 31. 12:51
 16/45 A kérdező kommentje:
Nem földi számonkérésre gondolok, az itt Magyarországon is tragikus.
2009. dec. 31. 12:55
 17/45 A kérdező kommentje:
A lelkiismeret viszont már tetszik. Az honnan van? A biokémiai reakció melyik része?
2009. dec. 31. 12:57
 18/45 A kérdező kommentje:
A földi igazságszolgáltatásról konkrétan: Szomáliában egy hetven éves bácsi kertjébe állandóan bemásztak, mindent elloptak, de hiába fordult a hatóságokhoz, semmit sem tettek. Aztán egy nap megelégelte, és áramot vezetett a saját kertjében bőven a kerítésen belül, nagy betűkkel kiírta, de ennek ellenére, egy tisztességtelen szándékú ember meghalt. Most a bácsi van nagy bajban, mert Szomáliában senkit nem érdekel, hogy mit keresett az idegen a kertben, te ne védd meg a saját tulajdonodat. Ha csak egy picit bele látnál a Magyar igazságszolgáltatás rejtelmeibe, nem írnál ilyeneket,hogy Magyarországon nem érdemes csalni. Az egyik gyermekkori barátom építkezési vállalkozóként saját pénzen felépített egy társasházat, átadta a megrendelőnek, a mai napig egy fillért se látott, és mehet ahova akar, nem tudja behajtani a pénzt.
2009. dec. 31. 13:10
 19/45 anonim ***** válasza:
52%

" A kérdező kommentje:

A vallásosságot én sem tartom sokra."

Hát te milyen keresztény vagy?

Nem azt kell nézni amit néhány hozzád hasonló képvisel, hanem azokat akik valóban tiszta szívvel élnek és a vallásosságot a legteljesebb módon megélik.

A világot nem mentheted meg, azt már Krisztus megtette.

Ha nem vagy békébe magaddal, akkor a világgal sem lehetsz békében és ezt nem tudod átadni másoknak sem.

Az ítélkezés

1Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! 2Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. 3Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? 4Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? 5Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!

2009. dec. 31. 14:41
 20/45 anonim ***** válasza:
78%

Én vallásos vagyok, szeretem Krisztust, még templomba is járok, de nem szeretem kettéosztani a világot frankó keresztényekre, meg a sötét többségre.

Létezik természetes erkölcsi törvény, ami minden ember belsejébe bele van írva. És létezik természetes emberi jóság, ami szerint jót tehet és tesz az az ember is, aki személy szerint nem hisz Istenben.

Az már más dohog, hogy mi, keresztények, úgy hisszük, hogy ez a természetes jóság is Istentől jön, és más dolog, hogy az ateista ezt nem hiszi. Ezen még vitatkozni sem lehet, mert a hit kegyelem. Egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy kultúráltan meghallgatjuk, és tudomásul vesszük egymás álláspontját.

Én szeretek erre az oldalra járni, és egyáltalán nem keserít el, ha az álláspontomtól eltérő véleményt olvasok. Mint már valaki előttem megírta: a világot nem nekünk kell megváltani, mert az már meg van váltva.

Egyszer egy idős atya humorral mondta nekem, meg leszünk lepődve, kikkel nem találkozunk majd a mennyországban. Akiket mi lazán kárhozatra "küldünk" gondolatban, lehet, hogy megelőznek minket.

Isten türelmes, szeretőszívű, és van humorérzéke:)

2009. dec. 31. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!