Mit vársz, és mit remélsz egy Isten nélküli világban? Vagy mi a célja az életednek, ha nincs Isten?
Nem vagyok vallásos, az életemet nem az tölti ki, hogy minden percben meg akarok felelni egy olyan eszménynek, ami még a gondolatot is bünteti. De így is jól érzem magam. Van célom az életben. Boldoggá tenni az embereket magam körül, szépeket alkotni és elismerést kivívni. Befejezni a főiskolát, családot alapítani, szórakozni.
Ha belegondolok, annyi célom van, hogy egy élet kevés hozzá.
" A kérdező kommentje:
A vallásosságot én sem tartom sokra."
Hát te milyen keresztény vagy?
Nem azt kell nézni amit néhány hozzád hasonló képvisel, hanem azokat akik valóban tiszta szívvel élnek és a vallásosságot a legteljesebb módon megélik.
A világot nem mentheted meg, azt már Krisztus megtette.
Ha nem vagy békébe magaddal, akkor a világgal sem lehetsz békében és ezt nem tudod átadni másoknak sem.
Az ítélkezés
1Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! 2Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. 3Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? 4Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? 5Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!
Én vallásos vagyok, szeretem Krisztust, még templomba is járok, de nem szeretem kettéosztani a világot frankó keresztényekre, meg a sötét többségre.
Létezik természetes erkölcsi törvény, ami minden ember belsejébe bele van írva. És létezik természetes emberi jóság, ami szerint jót tehet és tesz az az ember is, aki személy szerint nem hisz Istenben.
Az már más dohog, hogy mi, keresztények, úgy hisszük, hogy ez a természetes jóság is Istentől jön, és más dolog, hogy az ateista ezt nem hiszi. Ezen még vitatkozni sem lehet, mert a hit kegyelem. Egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy kultúráltan meghallgatjuk, és tudomásul vesszük egymás álláspontját.
Én szeretek erre az oldalra járni, és egyáltalán nem keserít el, ha az álláspontomtól eltérő véleményt olvasok. Mint már valaki előttem megírta: a világot nem nekünk kell megváltani, mert az már meg van váltva.
Egyszer egy idős atya humorral mondta nekem, meg leszünk lepődve, kikkel nem találkozunk majd a mennyországban. Akiket mi lazán kárhozatra "küldünk" gondolatban, lehet, hogy megelőznek minket.
Isten türelmes, szeretőszívű, és van humorérzéke:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!