Ti milyen vallásúak vagytok ( ide tartozik most az ateista is )? Miért ( pl. : nevelés, saját döntés, vallásos házasság, stb. )?
Figyelt kérdés
Én nem vagyok megkeresztelve és bár nem vagyok színtiszta egyház hívő, hiszek Istenben és szüleim után református vagyok ( mint mondtam: keresztelés nélkül ).2014. máj. 23. 13:34
21/23 anonim válasza:
10. válaszoló!
Egyetértek veled:
"Az ateizmus abban különbözik az összes többi vallástól, hogy nem hiten alapul (kivéve a szélsőséges ágát)."
Valóban nem hiten alapszik,hanem naiv hiszékenységen.A hitnek mindíg van alapja,s az Istenben hívők tapasztalhatják a fennséges természetet,mely mőgőtt felismerjük az Alkotót,a Szeretetet.
22/23 anonim válasza:
9. válaszoló!
Az "ateista"szót le kell fordítni magyarra,s egyszerű megérteni kicsoda az!
A szó fordítása "isten nélküli"vagy egyszerűbben "istentelen".Aki nem hisz-semmilyen-istenségben,az istentelen,vagyis ateista.
Igaz,az "istentelenség"fogalmához hozzáragadtak az ideológiai nézet mellé,azok viselkedési jellemzői is,de ez természetes.Aki nem hisz Istenben,nem fél embertől sem,s attól sok jó nem várható.
23/23 anonim válasza:
Bátori, ezt az "istentelenséget" máshol is megpróbáltad már elsütni. Ott se jött be, és itt se fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!