Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valójában kik a "hitehagyottak"?

Valójában kik a "hitehagyottak"?

Figyelt kérdés

Azok akik elhagyják azt a vallást amelybe bele születtek,vagy azok akik elhagyják azt a vallást amibe felnőtt korban belekeresztelkedtek?

Egy kicsit zavarosan fogalmaztam :D de megpróbálom máskép leírni ami érdekel.

Pl.ha én Református családban születtem de később átkeresztelkedem át térek pl Jehova Tanúnak,és ezzel elhagyom öseim hitét,hitehagyottá válok? Vagy akkor leszek valójában hitehagyott ha utána ki lépek és többé nem akarok Tanú lenni?

Remélem így most már érthetőbb azt amit szeretnék tudni. :)

2014. máj. 15. 08:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia

Kedves Kérdező.

De megértettelek, sajnos Te nem érted a Bibliában leírtakat.

Olvasd el kérlek a Máté 7:21.23-as verseket

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Itt láthatod, hogy Jézus elismeri, hogy sok ember az Ő nevében különböző dolgokat tesznek, még talán ördögöket is űznek, vagy hatalmas tetteket hajtanak végre.

Nem tagadja Jézus hogy lesznek ilyenek, ám ha megnézed az utolsó verset Jézus nem fogadja el, hogy az Ő nevében ezt, vagy azt tették.

Mert a 21.vers szerint nem ez az Atya akarata.

Ide csatolhatnám a Jézus által említett másik verset:

(Márk 7:6–8) . . .Találóan prófétált rólatok Ézsaiás, ti képmutatók, ahogy meg van írva: »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 7 Hiába imádnak engem, mert tanokként emberek parancsait tanítják.« 8 Az Isten parancsolatát elhagyva, az emberek hagyományához ragaszkodtok erősen.”

Ahogy az előző hozzá szóló testvér írta, a legtöbb vallás, már nem is Jézus tanításán alapszik hanem emberi hagyományokra épül, és még az erkölcsi értékeket sem tudják betartani, és betartatni az egyházak vezetői sem , főleg, hogy maguk is erkölcstelen életet engedélyeznek, s ha nekik lehet, akkor ugyan a Híveik miért ne paráználkodás után menjenek az Oltár elé...

Nem beszélve, hogy teljesen belefolynak a világ életébe aminek egy kereszténynek köze sem lehet.

s sorolhatnám....

a Biblia írja nem a Tanúk találták ki.

Katy Weaver

2014. máj. 16. 01:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Itt a jw.org-ról a meghatározás:

"Meghatározás: A hitehagyás Isten imádatának és a neki végzett szolgálatnak a feladását jelenti, vagy attól való elfordulást, tulajdonképpen Jehova Isten elleni lázadást jelent. Egyes hitehagyottak, bár állítják, hogy ismerik és szolgálják Istent, mégis elvetik a Szavában lefektetett tanításokat vagy követelményeket. Mások kijelentik, hogy hisznek a Bibliában, de elutasítják Jehova szervezetét."

Szóval, ha elutasítod Jehova szervezetét (JT egyház), akkor hitehagyott vagy. Nemes gondolat. Hogy ezt arcpír nélkül lebírta írni valaki, na az a nem semmi.

2014. máj. 16. 03:08
 13/18 anonim ***** válasza:

"a legtöbb vallás, már nem is Jézus tanításán alapszik"

Szerintem nem ismered a vallás szó jelentését. Egyetlen vallás alapszik Jézus tanításán, a keresztény vallás. A református, katolikus, stb. nem vallások, hanem felekezetek, a keresztény vallás felekezetei.

2014. máj. 16. 03:20
 14/18 A kérdező kommentje:

"...hanem az aki cselekszi éig Atyám akaratát"

És hányan és hányan cselekszik az Úr akaratát a világban. És Ők nem Jehova tanúi.

Nehogy azt mondja nekem valaki,hogy nincsenek hű és igaz Isten félő emberek csak a kizárólag a tanúk között.

Ezt én nem fogadom el...

2014. máj. 16. 06:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Katy Weaver, itt ezt írod:

"Megkérné az első kedves válaszolót, hogy ha lehet ne írjon a NEVÜNKBEN mert nem biztos, hogy jót ír, sőt...

Aztán elterjed RÓLUNK egy hamis kép és információ."

Itt meg ezt:

"Nem vagyok Jehovás, és amit írok azt a bibliából írom, és nem a "Szekta" akarata szerint.

Talán elsiklottál felette, De Kornéliusnak is ott kellett hagynia a "vallását" ha keresztény akart lenni, vagy is Jézust követni." http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

A Jehova tanúi hazudhatnak Jézus tanítása szerint? Vagy alkalomadtán letagadhatják hovatartozásukat?

Minden hozzászólásod fröcsög a mások iránti megvetéstől, a kritikátlam hipokrízistől, az alázatba bújtatott gőgtől és a többi ember lelki megmételyezésétől...

Nézz magadba!

2014. máj. 16. 07:40
 16/18 A kérdező kommentje:

:) Azt hiszem leesett a tantusz..

Ha valaki hitehagyottá válik az egy közösség szemében lesz az és nem Isten előtt...jól mondom?

Senki nem dönthet Isten helyébe,még a Jehova tanúi közössége sem! :)

Kukoricajani és Julianna nektek is köszönöm a tájékoztatást!:)

Katy remélem nem veszed rossz néven ha nem értek egyet veletek.

Ti lobogtatjátok a Bibliát az orrom előtt csak azt nem veszítek figyelembe,hogy azt az Úr is látja. Az Ő nevében beszéltek olyan dolgokat amelyeknek semmi Bibliai alapja nincsen.

Miért ti akarjátok megmondani,hogy mi történik velem,miért nem bízzatok ezt Istenre?

A ti dolgotok nem az lenne,hogy hirdessétek az örömhírt?

Amint látom az ítélkezés jobban megy nektek. :)

2014. máj. 16. 08:18
 17/18 anonim ***** válasza:

"Ha valaki hitehagyottá válik az egy közösség szemében lesz az és nem Isten előtt."

Pontosan erről van szó! Nagyon jól meghatároztad a lényeget. Mégsem volt hiábavaló föltenni a kérdést, de a választ magad adtad meg legjobban! :)

2014. máj. 16. 08:27
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha ez így volna, akkor Jézus feleslegesen indított el az apostolaival egy Világméretű munkát, hogy minden ember egységes népként egy hitben és tanításban egyesüljenek,

A megosztottságot szereti ezek szerint és mindenki azt csinál amit akar...

Csak azt nem értem, hogy lehet, hogy a biblia szerint minden korban egyféle hit volt és mindenkire egy vonatkozott nem volt vallási megosztottság Isten népe körében....

De Ti tudjátok....

Katy Weaver

S nem vagyok sem Gőgös,s senkit nem vetek meg, mindössze a tapasztalataimat írom le a Biblia iránt. Ezenkívül azt írtam hogy nem vagyok Jehovás, mert nem helyes ez a kifejezés, és amit leírok azzal a saját meggyőződésemet fejezem ki, bár egyetértésben van a többi testvéremmel tanultakkal. S nem a "szekta" kényszerített rá, hogy egyetértsek ezekkel.

2014. máj. 16. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!