Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mi volt valójában?

Jézus mi volt valójában?

Figyelt kérdés

Vallásosnak nevelnek de sose hittem nagyon benne hogy Isten fia meg ilyenek mert egyszerűen nem tudom elképzelni hogy csak úgy leküldi a fiát.Mostanában elég sok természetfeletti dologról olvastam és felmerült benne hogy talán nekromanta volt vagy valami képessége amivel holtakat támasztott fel.Valaki segítene meggyőzni engem az igazságról?Egy olyan ember aki sokat tud Jézusról.

15/l

2014. febr. 27. 18:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Maga Jézus létezése (mint ember) sem bizonyított.

Innentől kezdve hihetsz róla akármit.

Persze azt hozzáteszem, hogy valószínűsíthető, hogy élt Jézus (mint ember biztosan), csak éppen bizonyíték nincs rá.

2014. febr. 27. 19:00
 2/15 A kérdező kommentje:
Szerintem ez az egész opyan furcsa.Én biológia szakos vagyok és már az is furcsa nekem ahogy született..könyörgöm ki az aki elhiszi hogy egyszercsak ott termett Mária méhében..Meg az a sok csoda amit tett.Ha egyáltalán létezett is vagy hazudtak róla vagy felnagyították az akkori emberek ezeket a 'csodákat' vagy valami felsőbbrendű lény volt ami szinte lehetetlen.Talán egy felsőbb rendű földönkívüli lény lehetett aki segíteni akart az emberiségen.Semmi bajom vele mert rendes volt és csak jókat tette de nekem ez az egész olyan gyanús
2014. febr. 27. 19:10
 3/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy neked gyanús, de 2000 év keresztény művészetét neki köszönhetjük. Próbáld erről az oldalról megközelíteni, ne a biológiából, azt majd később, még csak 15 éves vagy.. Itt a fény születéséről énekelnek, Krisztusról. Van ereje.

http://www.youtube.com/watch?v=JG_9qs_ZPZE

Mert minden születéssel a szellem bukkan a világra, megtestesül,(latin kifejezéssel inkarnálódik). Csak el lehet vesznie az inkarnálódó szellemnek ebben a materializálódott világban.

Krisztus teljesen ember és teljesen Isten.

A színeváltozáskor mutatta meg a belső körnek, a legbelső tanítványoknak, megvan ez a képessége. Tehát emberként ezt el lehet érni. Ez a megváltás. "Isten emberré lett, hogy az ember Istennél lehessen" - mondták az egyházatyák. Ez a tanítás elfelejtődött, az egyházak dekadenciájával, a világ elsötétedésével, pedig ez a lényege. Ajánlom:

[link]

2014. febr. 27. 19:24
 4/15 A kérdező kommentje:
És honnan tudod hogy mind igaz amit mondott.Nem akarom megbántani a hívőket de mivan ha Mária megcsalta Józsefet.Ezután már könnyű elhinni a népnek hogy csodaként született és elhinni neki bármit.És az se biztos hogy ezek megtörténtek lehet hogy csak felnagyították az akkoriak az egészet.
2014. febr. 27. 19:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Jézust nem lehet hírből megismerni. A hír által találkozni lehet Vele, ha az embernek nyitott szíve van, és hajlandó megalázni magát. Személyesen kell vele találkozni, és az a találkozás lefosztja az emberről a kételynek, az emberi okoskodásoknak, a materializmusnak, vagy bármiféle más izmusnak a halotti lepleit. De ha a találkozás elmarad, akkor maradnak az okoskodások, vélemények, súlytalan nézetek.
2014. febr. 27. 20:04
 6/15 homo ludensz ***** válasza:
Sokszor azért fohászkodom hogy csak legalább nyomokban élhetnék úgy mint Ő élt emberként.Tudom hogy ez hiú ábránd hiszen én is az egóm rabja vagyok mint sokan mások és ha két ingem van nem adom oda annak akinek egy sincs. Mindenki (tisztelet a kivételnek) kapar,kotor,igyekszik mindent a magáénak tudni a lehetőségi szerint. Még soha senkivel nem tették sírba a házát,kocsiját,pénzét amit még élt magáénak tudott. Jézusnak az volt ami rajta volt és önzetlenül hirdette az IGÉT. Vajon most hányan vállalnák a kínhalált a komforthoz szokott emberek egy hitét amiben ők hisznek. Sokan de sokan kevesebbért is megalkudtak és megalkudnak ma is.
2014. febr. 27. 20:29
 7/15 anonim ***** válasza:

Mi van olyankor ha Mária megcsalta Józsefet?

Akkor nekünk annyi kedvesem.

A megváltás nem történt meg, és várhatnánk egy "másik" messiást, addig is így marad minden, nincs feltámadás sem.

Nem csak úgy leküldte a fiát. Ugyan is a Fiú maga jelentkezett önként erre a feladatra, mert az Atya is és Ő is ennyire szeret minket.

"Itt vagyok küldj engem"- mondta az Atyjának.

Jézus pedig nem a saját hatalmával tette ezt, hanem az Atyjától kapta ezeket a képességeket.

Egyébként pedig minden úgy történt, ahogy több száz évvel előre megmondta a Teremtő.

Leirata, hogy miről lehet a messiást felismerni.

a Zsidók kezében ott voltak az írások, és maguk is várták.

S ahogy meg lett írva a kellő időben megjelent, és amit tett az azt bizonyítja, hogy Ő róla tanúskodnak az írások, mint messiásról.

Egyébként is Tisztátalanból senki nem adhat tisztát.

Ha Jézus embertől született volna, akkor nem tehette volna le a váltság díjat, ugyan is egyenértékűnek kellett lennie Ádámmal.

Már pedig két tökéletlen embernek nem lehet tökéletes gyermeke.

ezért ültette át a Fia életét az érintetlen Nő méhébe, hogy emberként szülessen meg.

ezek mind mind jogi dolgok is egyben.

Isten elfogadta Jézus halálát, és egyébként is Jézus megkeresztelkedésekor maga az Atyja szólt le, hogy elismerje, Jézus a fia, és ezt máskor is megtette.

Sajnos az hogy "vallásos" nevelést kapsz, szinte semmit nem tudsz az örökségedről.

Jézus alaposan megtanította a követőinek, és az apostoloknak is meghagyta, hogy tanítsák meg az embereket Jézus szavának megtartására, és legyenek tisztában azzal, Isten népének történelmével.

Ugyan is ha elmész egy országba, ott is akkor kaphatsz állampolgárságot, ha valamelyest ismered az ország bizonyos történelmét.

Jézus királyságának elő történelmét is ismerni kellene, Sőt ezt kell egy keresztény alatt valónak a legjobban Ismernie. :)

Katy Weaver

2014. febr. 27. 23:02
 8/15 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy ,hogy hüŁyének fogsz nézni:)

Magyarázd el magad (Isten,3D-s lény) és adj át üzenetet egy 2D-nak.

Ehhez kellett Jézus.A mi általunk felfogható rendszerben elmondta az üzenetet és példái által útmutatást adott.

2014. febr. 28. 00:16
 9/15 megfelelő ***** válasza:

Jézus létezését, maguk a zsidók is elismerik és senki sem vállalta volna fel azt, ami utána történt, mert hitet tettek mellette, ha nem létezett volna. Pál meg Péter is történelmi tény.

Ezen kívül az Biblia azt írja, hogy az özönvíz előtt lejöttek a lázadó angyalok és gyerekeik születtek a földi nőktől.

Akkor ez miért éppen a legfőbb szellemi lénynek lenne lehetetlen?

2014. febr. 28. 08:29
 10/15 megfelelő ***** válasza:

Van egy érdekes dolog, Jézus véréről:

http://www.youtube.com/watch?v=ETx7efSe5qs

2014. febr. 28. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!