A mohamedánoknak jelent valamit "a szerelem"?
Szerintem ugyanazt jelenti nekik, mint egy katolikusnak, bármilyen protestáns felekezetűnek vagy éppen ortodoxnak, valami new-age vallás követőjének, stb. Mint bárkinek. Nem hiszem, hogy csak a vallás miatt lenne olyan az a világ, amilyen.
Az a baj, hogy a kérdésedet inkább sok-sok mohamedán hitűnek kéne föltenned, kérdezgetve, ők mit gondolnak. Mert nem hiszem, hogy itt sok eredeti választ találsz [én sem vagyok hiteles]. ;)
Lehet, hogy nekünk furcsák az ottani szokások, illetve az, amit a tévében mutatnak, egyoldalúan, ők hogyan gondolkoznak. Nekem volt egy mohamedán ismerősöm, barátom, aki nagyon is tisztelte a nőket, sőt a sarki gyrosos hapsi is egyenrangúságot gondol a szerelemben, és imádja a feleségét, gyermekeit, látjuk rajtuk, hogy boldoguk, nagyon.
"Ezzel szemben a nőket ember számba sem veszik ott..." Tehát ez így nem állja meg a helyét, szó szerint, nálunk is voltak, vannak és lesznek olyanok, akik megaláznak másokat. És köztük olyanok is vannak, akiknek nincs vallásuk. Hmm.
Mondjuk úgy, ugyanolyan arányban jelent nekik a szerelem szerelmet és egyenrangúságot, mint nekünk. Csak másképp látjuk, a távolság meg a különböző szokások miatt, és amit a tévé mutat.
"nem hiába van az ottaniaknak több feleségük. Hiszen hamar ráunnak a nőkre, mivel egyikükkel sem tudják elérni azt a boldogságot, amit a szerelem adhat."
Ez tévedés. Egyrészt nem mindig van több feleségük. Még akkor se ha lehet. Másrészt az első házasság mindig érdek házasság. A szülők döntik el, hogy kit kell elvennie a fiúnak. Mint nálunk is régen. A második már szerelemből jön. Vagy legalábbis mert tetszik neki a lány.
"Amúgy fiúk is lányok is vannak? "
Ezt hogy érted?
Még is hogy lehet ezt érteni? (21.30asnak)
Nem tudok arabul és nem szoktam kiruccani arabországokba csak úgy, szóval nincs kitől mástól megkérdeznem...;)(21.20asnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!