Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? (szerelem)

Mit tegyek? (szerelem)

Figyelt kérdés
Katolikus papba vagyok szerelmes..nagyon szeretem és talán én sem vagyok közömbös neki,de nem merem bevallani senkinek hogy szeretem..legfőképp neki,pedig jó barátok vagyunk már régóta..Mit tanácsoltok?
2011. jan. 1. 17:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Mond el neki mit érzel iránta aztán még az is lehet hogy lemond a pspságról, csakis érted...
2011. jan. 1. 17:16
 2/19 anonim ***** válasza:
52%
boccs : papságról :D
2011. jan. 1. 17:17
 3/19 Mária Hedvig ***** válasza:
100%

Mindenféleképpen mondd meg neki, minél hamarabb, mert nem jó az ilyet magadban tartani. Ez nagyon nehéz, de a legjobb út.

Ha erre így igent mond (tehát laicizál), akkor az nem a te "bűnöd", hiszen ő döntött így, nem te csábítgattad. Ellenkező esetben, mégha tényleg tetszel is neki, akkor is lenne, hogy ott ténferegnél körülötte, jókat beszélgetnétek, és lassan, teljesen felelőtlenül kifejlődne valami szeretői viszony, ami lehet, hogy nem is az, meg mit tudom én egy csomó bűntudatfurdalással, hogy "te csábítottad el", meg ilyenek.

De valószínű, hogy elmondja neked, hogy ez miért nem működhet.

2011. jan. 1. 18:57
 4/19 A kérdező kommentje:
Félek hogy elutasít és elveszítem..persze tudom hogy nem húzhatom ezt a végtelenségig,de egyszerűen nem merem elmondani.Mégis hogy kezdhetnék hozzá?
2011. jan. 1. 20:20
 5/19 Mária Hedvig ***** válasza:
100%

Ha elveszíted azért, mert őszinte vagy vele, akkor ne sajnáld. De ez nem valószínű. Az igaz, hogy másképp fog veled viselkedni eleinte, talán megijed, de ez ha nem lenne pap hanem mondjuk házas lenne akkor is bekövetkezne.

De hogy igazi tanácsot tudjon neked bárki is adni, ahhoz több információra lenne szükség, amire viszont ez a fórum nem alkalmas, még név nélkül sem (mert nem erre lett kitalálva).

2011. jan. 1. 21:06
 6/19 Mária Hedvig ***** válasza:
De egyébként papként az az egyik "munkaköre", hogy emberekkel beszélgessen lelki dolgokról, szóval nem kell annyira félni.
2011. jan. 1. 21:07
 7/19 anonim ***** válasza:
Ó, a szeLerem:D
2011. jan. 1. 23:03
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
kérdezd meg tőlle, szerinte Istentől származik-e az, hogy az emberek képesek szeretni. ez jó kiindulási alap lehet. kérdezd meg tőlle, ő volt-e már szerelmes. ne feledd, csak a házasságban enedi Isten a szexet. ha ő nem hajlandó erre, imádkozz a Teremtőhöz, az egy igaz Istenhez, Jehovához, hogy segítsen neked, és Ő segíteni is fog.
2011. jan. 2. 06:21
 9/19 anonim ***** válasza:

Szia.

Számomra nagyon ismerős ez a helyzet,....!

Ja már tudom:Ki volt már pap (katolikus) szeretője/barátnője?

Kategória: Kultúra és közösség - Vallás

Különben nem is gondoltam volna eddig, hogy a papok ennyire csábítóak!

2011. jan. 2. 10:53
 10/19 anonim ***** válasza:

ragaszkodást érzel és vágyat a papra? mindezek mellé még a félelem is társul? vagy én értelmezem rosszul?

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 2. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!