A mohamedánoknak jelent valamit "a szerelem"?
" Azért kérdezem, mert a szerelemben a felek egyenrangúnak tekintik a másikat: egyik fél sem alázza meg a másikat."
Ez nem iga, csak egy idealizáét kép. A szerelem egy kémiai folyamat.
Jelent. Persze hogy jelent.
De különbség van az egyének közötti kapcsolat és a társadalom között.
Mondok neked valamit: Manapság a muszlim nők már maguk választják ezt az életmódot.
Egyes arab országokban felvetették, hogy el kell törölni a csador viselésének kötelezettségét és egyenjogúsítani kéne a nőket. És kik tiltakoztak ellene? A nők. Méghozzá a fiatal tizen-huszon éves korosztály. Akiknek pedig épp az érdekét szolgálta volna a dolog.
Franciaországban és Németországban a '70-es években betiltották az iskolákban a csador viselését. A muszlim lányok pedig mégis abban jártak iskolába. Önszántukból. A szüleik akarata ellenére.
Még mindig így látod a dolgot?
Elsőnek: saját magamból indultam ki mikor feltettem a kérdést:D
Másodiknak: hallottam ezekről, de még is furcsa elképzelni, azok fényében amiket hallani a mohamedánokról...
(Második vagyok)
Pedig ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!