Jehova el fogja pusztítani azokat, akik imádják Jézust?
"Jehova el fogja pusztítani azokat, akik imádják Jézust?"
Nem.
Elsõsorban azért nem, mert azt, hogy "Jehova", úgy kell tekintened, mint egy sajtóhibát és, ugye, egy sajtóhiba sem nem árt, sem nem használ senkinek.
Azért sajtóhiba, mert valamikor valaki, aki nem ismerte eléggé a Bibliát, sem a héber nyelvet, azt hitte, hogy így kell kimondani az un teragrammatont, ami a Biblia sk helyén mint I-ten neve szerepel és amit nem szabad kimondani kb 3500 éve ( amióta egy I-tenkáromlás miatt az ÚR halálbünti terhe mellett megtiltotta ( Mózes száján keresztül ) ).
Mivel oly régóta nem szabad, nem tudhatjuk, hogy mondták, amikor még szabad volt ( nem maradtak fenn hangfelvételek :D :D ), annyit azonban biztosan tudunk, hogy így nem.
( A héberben - két konkrét han nálküli betûtõl eltekintve - csak a mássalhangzókra vannak betûk, a magánhangzó jelölését a középkor legelején kezdték, a mássalhangzóalatti ppontok, vonalak jelölik az azt követõ maganhangzót. Ahol a Bibliában ez a név elõfordul, ott Adonáj-t, vagy Adajsem-et mondunk. A popntozás ennek fele meg, bár egyesek szerint az elajhim pontozása, majdnem mindegy. Valaki, aki ezt nem tudta, azt hitte, hogy a Nevet ( amit NEM szabad kimondani ) ennek a pontozásnak megfelelõen kell kiejteni, aztán ezt néhányan átvették. Sajnos a Pallas lexikon is. De ha bármelyik rabbitól kérded, azt fogja mondani, amit itt írtam. )
Ha azt kérde, mit mond a zsidó vallás a keresztényekrõl, nos a szigorú értelmezés szerint sajnos bálványimádás, mert valamikor élt embernek ( fizikai testnek ) tulajdonítanak I-teni lényegt. Emiatt hitünk szerint sajnos nem lehet részük az eljövendõ világban, ami természetesen nem azt jelenti, hogy megölik õket, mert az eljövendõ világ a feltámadás utáni kort jelenti. Tehát, hogy a feltámadás tán nem az lesz a jövõjük, ami az igazaknak.
Persze, a dolog valószínûleg árnyaltabb, mert a Talmud azt írja: "aki egy lelket megment, a világot menti meg", ilyesmit keresztény is tehetett és lehet, hogy akkor más elbírálás alá esik.
Azonkívül azt mondtam: hitünk szerint. Természetesen nem ismerhetjük pontosan I-ten szándékát, csak igyekezhetünk arról minél többet megtudni ( fõként, hogy nekünk, egyenként milyen szerpet szán, mi a feladatunk benne ), így lehet, hogy amit írtam tévedés.
Csak annyi biztos, ha igaz emberként élsz, abból nay baj - leglábbis odaát - nem lehet. :)
( Viszont nagyon kell vigyázni: csak EGYETLEN betû a különbség és sajnos kokszor az életben is ilyen apróságot kell észrevenni. :) )
Köszönöm a kimerítő, de nem fárasztó válaszod kedves nneddudgi. És kifejezetten örülök a válaszodnak és a stílusnak is, amiben kifejtetted a véleményedet.
Külön örülök, hogy nem akarsz I-sten nevében ítéletet mondani, illetve annak, hogy látod mi I-stennek a legfontosabb. (a szeretet).
Tetszik, hogy nem vádaskodsz, csak simán elmondtad a hited és végén Istent bölcsnek, nem egy marhának állítottad be.
Egyébként Jézusról annyit, hogy szerintem nem a testét imádják az emberek, hanem a személyiségét és a tanítását.
Ha pedig az atyától van, akkor végül is mindegy, minek nevezzük, mert a tartalom számít.
Még valami:
Azt a nevet magánhangzók nélkül is ki lehet mondani.
Tisztelt nneddudgi, még egy kérdésem volna hozzád.
Igaz, hogy hazugság az, hogy a zsidók lenézik a nem zsidókat és alsóbbrendűnek tekintik őket?
Hogyan viselkedik egy zsidó egy nem zsidóval?
És hogyan kell viselkednie egy olyannal, aki mást vall, mint ők? Ti miért nem jártok "házalni"?
Nézd kedves Kérdező.
Az imádat: Istent imádni azt jelenti, hogy hódolattal tiszteljük őt, és szent szolgálatot végzünk neki.
Az imádat szó egyik jelentése: „hatalmas, sőt túlzó tisztelettel, megbecsüléssel vagy rajongással tekinteni”. Az eredeti bibliai nyelvekben az imádat szavai a „szolgálat”, illetőleg a „valaki előtt való leborulás” jelentést hordozzák.
Ennél fogva az imádat nem passzív hiten nyugszik hanem bizony erőfeszítést kívánó cselekedeteken
Nem véletlen mondta Ábrahámról, hogy a hite a cselekedeteivel munkálkodott együtt,
Vagy is elhitte Isten ígéreteit, és ezért nem kételkedett, hogy Izsákot vissza kapja még ha fel is kell áldoznia.
Hitt a feltámadásban, pedig Jézus halála még sehol nem volt.
S ha megnézd az írásokat, Istennek mindig is számított milyen imádatot fogad el. Mindent nem fogadott el, s a népét is megbüntette ha eltértek más "vallásokhoz"
Jó lehet a keresztények már nincsenek a mózesi törvények alatt, De Jézus bemutatta, és elmagyarázta, mit kel tenni annak aki igaz imádatot szeretne bemutatni Istennek
Mellékes cselekedetek amiket az emberek "pótlásként" találnak ki elfogadhatatlanok, hiszen Jézus maga mondta:
(Márk 7:6–8) . . .: »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 7 Hiába imádnak engem, mert tanokként emberek parancsait tanítják.« 8 Az Isten parancsolatát elhagyva, az emberek hagyományához ragaszkodtok erősen.”
Tehát ha emberi hagyományokat is tartalmaz amit nem kért a teremtő, vagy Jézus akkor hiába ismerik el Jézust uruknak.
az imádat beszennyeződött, ahogy Ézsaiás idejében is
Katy Weaver
Téged is értelek tisztel Katy Weaver!
És abban teljesen igazat adok neked, hogy semmit sem ér, ha valaki azt állítja, hogy imádja Jézust, de belül rohadt a lelke vagy az atya tanítása ellen cselekszik.
És ez a rész is igaz:
"Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 7 Hiába imádnak engem, mert tanokként emberek parancsait tanítják.« 8 Az Isten parancsolatát elhagyva, az emberek hagyományához ragaszkodtok erősen.” "
De én úgy gondolom, hogy a szívünknek kell az Atyához közel állni itt ez a lényeg. Hogy tettekben jó embernek kell lennünk. Nem pedig az, hogy a hagyományokért vagy a tévedésért el kell bánni az emberekért.
Szintén igazad van benne, hogy a hagyományok és a dogmák nem léphetnek az erkölcs fölé. Így most már a te nézeted is értem.
De nem hiszem, hogy akik leborulnak Jézus előtt, ők egy embert imádnak. Nem arra célzok, hogy Jézus olyan, mint Hitler.
Nekem az a nézetem, hogy mindenki az, ami a szándéka és az amit cselekszik és tanít.
Ami nem tetszik, hogy ha valaki gonosztevőnek állít be olyan embereket, akik nem ártanak senkinek maximum tévednek.
Kedves Kérdező.
Hogy ki fog elmarasztaló ítéletet kapni abban egyedül Isten a kompetens.
Nekünk egy feladatot adott Jézus.
Azt el kell végezni, a többi nem a mi dolgunk.
Tisztelettel Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!