Van-e Biblia-függőség? Azt látom, vannak akik egyenesen imádják és megszállottakká válnak.
Gyakorlatilag a személyiség és a hobbi is tekinthető egy függőségnek :D
Egyébként biztos van ilyen ember.
Csak a Biblia az szellemi információt tartalmat és nem az anyagot imádják benne (ha csak nem bálványimádásról van szó).
Ez az információ viszont könyv hiányában is felidézhető.
Szervusz
Nem tudom mit értesz Biblia-fügőség alatt?
Szervusz
Köszönöm. Már értem mire gondoltál.
Tudod a Biblia ismerete az egy kicsit más, mint a fizikai függőség. Nem magát a Bibliát (könyvet) kell imádni, inkább azt, ami benne van.
Ha alázatos és szerény természetű vagyok, amely tulajdonsággal Jézus tökéletesen rendelkezett, akkor nem a tudásomat fitogtatom, inkább a tetteimmel és beszédemmel mutatom ki azt, milyen hatása van rám a Bibliából szerzett ismeret. Nem használhatjuk a Bibliát mások ijesztgetésére, vagy fenyegetésére, és nem is üldözhetünk vele senkit.
A Biblia gyógyít szellemileg és jó tanácsokat ad. Aki akarja megfogadja, aki nem érzi fontosnak, az nem.
De kijózanító a tanácsa:
„Meddig szeretitek a tapasztalatlanságot, ti tapasztalatlanok, és meddig vágytok gúnyolódásra, ti gúnyolódók, és meddig gyűlölitek a tudást, ti ostobák? Térjetek meg az én feddésemre. Akkor kiárasztom rátok szellememet, megismertetem veletek szavaimat. Mivel kiáltok nektek, de folyton elutasítotok, kinyújtom karomat, de senki sem figyel, semmibe veszitek minden tanácsomat, és feddésemet nem fogadjátok meg, ezért én is nevetek majd a ti szerencsétlenségeteken, és csúfolódni fogok, amikor eljön, amitől rettegtek, mikor vihar gyanánt eljön, amitől rettegtek, és szerencsétlenségetek mint viharos szél megérkezik, amikor nyomorúság és nehéz idők jönnek rátok. Akkor majd hívnak engem, de én nem válaszolok; keresnek engem, de nem találnak, mert gyűlölték az ismeretet, és nem választották Jehova félelmét. Nem fogadták meg tanácsomat, megvetették minden feddésemet. Ezért útjuk gyümölcsét eszik majd, és eltelnek azzal, amit kiterveltek. Mert a tapasztalatlanok elpártolása öli meg őket, és az ostobák könnyelműsége pusztítja el őket. De aki hallgat rám, biztonságban lakik, és nyugalma lesz, nem rettenti baj.” Ezt bölcs Salamon írta le és a Példabeszédek 1:22-33 verseben találhatók.
Egyébként megkérdezhetnéd az illetőt, miért teszi azt amit tesz.
Nem igen sértődne meg, ha elmondanád neki, mennyire zavaró az amit tesz.
Üdvözlettel: Zita
Kedves Kérdező!
Igen, van Biblia-függőség, ezt saját tapasztalatból mondom! Egy olyan gyülekezetben kezdtem a hívő életemet, ahol nagyon nagy hangsúlyt fektetettek arra, hogy a Bibliára építsük az életünket. Megtanítottak arra, hogy rendszeresen olvassuk a Bibliát, hogy tanuljuk meg belőle a fontosabb verseket, illetve azokat, amelyek személyesen sokat jelentenek nekünk.
Én szinte ennek megszállottjává váltam, hosszú részeket tanultam meg fejből a Bibliából. És azt gondoltam, hogy ez jó dolog, és hogy ismerem Istent. Volt egy olyan tervem, hogy megtanulom az EGÉSZ Újszövetséget. Körülbelül a hetedrészéig el is jutottam! Nem nagyon beszéltem erről senkinek, de mégis büszkévé tett, hogy milyen jól ismerem a Bibliát.
Volt egy híres prédikátor, aki azt tanította, hogy minél jobban megismerjük a Bibliát, annál jobban megismerjük Istent, és pontosan annyira ismerjük Istent, amennyire ismerjük a Bibliát. De azt kell, hogy mondjam neked, hogy ezt hazugság!
Az, hogy ismerem a Bibliát, vagy hogy ismeretem van Istenről, nem jelenti azt, hogy bármilyen kapcsolatom is lenne Vele! Tudod, nincs még egy olyan személy, aki jobban ismerné a Bibliát a sátánnál! Ő a legjobb Bibliatudós, ő a legjobb teológus, neki is az egyik kedvenc könyve a Biblia. És nagyon jól tudja, hogy a betű az öl. Sajnos Isten gyermekeivel is elhitette, hogy nekik a Bibliát kell minél jobban megismerniük, hogy nekik a Biblia tanulmányozásával kell az idejüket tölteniük. Nagyon alattomos trükk, mert legalább addig se cselekszik Isten akaratát. Olvassák és tanulmányozzák a Bibliát, sokszor értelmetlen és gyümölcstelen teológiai szőrszálhasogatásokkal vannak elfoglalva... és közben ENGEDETLENEK ISTENNEK. Ismerik ugyan a Bibliát, de Jézust nem. Olvassák ugyan a Bibliát, de közben bűnben és engedetlenségben élnek.
És amiket leírtam, mind-mind az én korábbi életemről szólnak. És tudom, hogy nagyon sok hívő jár ebben a cipőben. Nem tudják letenni a Bibliájukat, mindenhová magukkal viszik. Ott van a zsebükben vagy a táskájukban a Biblia, és nem tudnak meglenni nélküle. Ott van náluk mindig a Biblia, de nincs a SZÍVÜKBEN Isten Igéje. Ha a szívedben van Isten Igéje, rá fogsz jönni, hogy nincs arra szükséged, hogy egy könyvet hordozgass magadnál!
Van egy pici kis Újszövetségem, ami zsebben is elfér, ezt mindenhová vittem magammal. Volt egy alkalom, hogy lementem a közértbe vásárolni, és amint kiléptem a házunk kapuján, észrevettem, hogy a másik kabátom zsebében van a kis könyvecském. Csak egy pár dolgot kellett vennem, mindössze negyed óra alatt megjártam, mégis ahogy kiléptem a kapun, egy nagyon rossz érzés töltött el, hogy nincs nálam a Bibliám. Gondolkoztam is rajta, hogy visszamenjek-e érte vagy sem. Végül elmentem a közértbe nélküle, de nagyon rossz érzés volt végig, hogy nincs nálam a Bibliám. Akkor ezt még nem ismertem fel, de most már világosan látom, hogy a Biblia és a megkötözötté tud tenni. Ugyanez a helyzet a teológiával is. Nagyon sok hívő ezeknek a rabja.
Jézus soha nem mondta SENKINEK, hogy menjen és bújjon egy könyvet egész életében. Ő mindenkit arra hívott, hogy menjen Hozzá, kövesse Őt, és legyen neki ENGEDELMES. A Bibliát hiába ismerjük elejétől a végéig, ha közben Istent nem ismerjük semmit nem ér, sőt súlyosabb ítélet vár azokra, akik ismerik Isten akaratát, és nem cselekszik azt, mint azokra, akik nem ismerik azt.
Jézust kell megismerni, és akkor érteni fogjuk az Írásokat is, NEM FORDÍTVA. Jézust megismerni pedig úgy lehet, ha Őhozzá megyünk, megtérünk Hozzá teljes szívünkből, az Ő juhaivá válunk, és meghalljuk az Ő hangját és követjük Őt.
A sátán a Bibliával és a sok hazug teológiával viszi az embereket a kárhozatba. Az örök élet beszédei nem a Bibliában vannak, hanem Jézusnál!
Az első keresztényeknek, akik pünkösd után megtértek, nem volt Bibliájuk, viszont volt egy ÉLŐ JÉZUSUK, AKIT ISMERTEK és KÖVETTEK!
Isten áldjon!
Tapasztalok olyat (mai hívőknél), hogy egyfajta jóskönyvként használják a Bibliát.
(ha szóba hozod nekik ezt, erősen tiltakoznak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!