Szinte mindenki üdvözül?
Érveljünk az Írásokból:
102-103.oldal.
"Mit mond a Jelenések 20:4-6, azokról, akik a Földön fognak feltámadni?
Ki tehát a többi halott? Mindazok, akik Ádám bűne következtében meghaltak, s mindazok, akik bár túlélték a nagy nyomorúságot vagy az ezer éves uralom alatt születtek, ennek ellenére még meg kell szabadulniuk e bűn halált hozó következményétől. (Vö.Efezus 2.1.)
...Milyen értelemben mondható, hogy a többi halott "nem kelt életre", amíg le nem telt az ezer esztendő? Ez nem a feltámadásukra vonatkozik. Az "életre kelni" kifejezés az emberi létnél sokkal többet foglal magában. Az emberi tökéletesség elnyerését jelenti, azaz szabadulást az ádámi bűn minden következményétől...A többi halott számára az esemény emberi tökéletességben kibontakoztatott életet jelent.
Kik lesznek a földön feltámadtak között?
...Azok a személye nem fognak feltámadni, akiknek emléke megbocsájthatatlan vétkük miatt a Gyehennában elvész..."
Tehát nem kell aggódni, van remény, ha nem vagy olyan,mint Hitler:-)
Tanúk, Kérdező!
Nem kell szívózni, Jézus beszéde világos. Elfogadni Jézust, meg ilyenek, ezek érthetetlenek, viszont Jézus beszéde világos:
Máté 25
31.
Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.
32.
És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
33.
És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
34.
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
35.
Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
36.
Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
37.
Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
38.
És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
39.
Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
40.
És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
41.
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
42.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43.
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44.
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45.
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
46.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.
Tehát, ha mocsok vagy a másikhoz, kárhozat, ha frankó, akkor üdvözülés. Mert bármit is teszel a másikkal, Jézussal teszed, ha nem teszed, Jézussal nem teszed!
Utolsó :) nálad a pont!
Jó volt a szemnek olvasni azokat az igéket.
Köszönöm!
Nem tudjuk, ki üdvözül és ki nem. A lehetőség viszont mindenki előtt nyitva áll.
Az biztos, hogy felesleges attól félni, hogy "jajj, ha ezt vagy azt elkövetem, akkor nem fogok üdvözülni", ez nem erről szól.
A fentiekben tett állítás, miszerint Sodoma lakói nem támadnak fel, hamis:
""A kik pedig nem fogadnak titeket, sem nem hallgatnak rátok, onnét kimenvén, verjétek le a port lábaitokról, bizonyságul ő ellenök. Bizony mondom néktek: Sodomának vagy Gomorának tűrhetőbb lesz a dolga az ítélet napján, mint annak a városnak."" (Mk 6:11)
Ha 'türhetőbb' azaz könnyebb dolguk lesz az ítéletkor, az azt jelenti, hogy valamilyen módon részt vesznek benne, tehát feltámadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!