Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mindenki üdvözül, aki elfogadj...

Mindenki üdvözül, aki elfogadja Jézust?

Figyelt kérdés

Ez nem igazságtalan? Nagyon sok hívő, aki befogadta Jézust, még mindig önző, durva, nem túl emberszerető, sértődékeny, hisztis, stb.

Miben különböznek ők azoktól, akik nem hisznek, de emberileg jobbak? Nem provokáció ez, mert hívő vagyok, de ez nagyon érdekel.

2013. jún. 23. 08:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szellemben kell elfogadni és "azonosulni, egyesülni" vele! Nem a materiális testét kell imádni a szavakkal. Sokan mondják majd Jézusnak azon a napon, hogy uram, akik nem ismerték meg őt, mert képmutató rossz emberek voltak. Keresztény nem attól lesz valaki, hogy lelocsolják vagy azt hazudja magára...Keresd majd meg azt a példát, ahol az úr elengedi egy szolga tartozását, de a szolga nem engedi el egy másikét...
2013. jún. 23. 08:45
 2/19 anonim ***** válasza:
A
2013. jún. 23. 08:47
 3/19 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Nem Jézust kell elfogadni, hanem a mindenkiben élő Krisztust kell felismerni.

2013. jún. 23. 08:49
 4/19 anonim ***** válasza:
A szeretlek Jézus, de inkább ne nyisd ki a pofádat, az nem szeretet. Aki elfogadja Jézust, a tanítását átveszi és az életébe ülteti azt. Sokkal többet jelent, hogy kivagy, mint mit hiszel...
2013. jún. 23. 08:50
 5/19 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem az számít, hogy valaki volt e víz alatt, vagy rendesen jár templomba? Az számít mennyire él Krisztus tanítása szerint?
2013. jún. 23. 09:06
 6/19 anonim ***** válasza:

Bár agnosztikus vagyok, de azért hozzászólok. Tegyük fel, hogy a kereszténységnek van igaza. :).

Nos, ebben az esetben szerintem úgy az igazságos, ha az számít, hogy kvalaki követi-e Jézus tanításait. Nem az, hogy jár-e rendszeresen templomba stb. Mivel az képmutatás is lehet.

2013. jún. 23. 09:10
 7/19 anonim ***** válasza:
*kvalaki- valaki
2013. jún. 23. 09:10
 8/19 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel a kérdést, mert van egy rokonunk, aki egy kisegyház tagja. Emberileg nehezen bírom már a rosszindulatú megjegyzéseit, az állandó megsértődéseit (ok nélkül), az emberekben csak a rosszat látja, csak akkor nyájas, ha oka van rá, pl el akar adni könyvet, vagy próbál embert szerezni a gyülekezetének.

A Bibliát ismeri, elejétől a végéig, betartja a szabályokat és rendesen imádkozik. Ezért mondta nekem szinte gőgösen, hogy ő biztos üdvözül.

Jó, tudom. ez most egyéni, szociális problémám, de nem értem, hisz nem szereti az embereket.

2013. jún. 23. 09:21
 9/19 anonim ***** válasza:
Én meg úgy gondolom, hogy ez a rokonod nagyon el van tévedve.
2013. jún. 23. 09:55
 10/19 anonim ***** válasza:

Csatlakozom előttem szólóhoz.

Jézus a következőket jelentette ki:

(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus itt elismeri, hogy sokan hivatkoznak majd a nevére, de az nem jelent semmit.

A hitének és a cselekedeteinek összhangban kell lennie egymással.

Isten szava erről úgy szól:

"Mutasd meg a hitedet a cselekedeteidből."

(Jakab 2:18) . . .Mutasd meg nekem a hitedet a cselekedetek nélkül, én pedig megmutatom neked hitemet a cselekedeteim által.”

Az biztos, hogy aki keresztény annak megkereszteltnek kell lennie és gyülekezetbe kell járnia mert ez az egyik kötelezettsége, de nem ér semmit ha nem úgy él.

Katy Weaver

2013. jún. 23. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!