Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szinte mindenki üdvözül?

Megfelelő kérdése:

Szinte mindenki üdvözül?

Figyelt kérdés

Érveljünk az Írásokból:

102-103.oldal.

"Mit mond a Jelenések 20:4-6, azokról, akik a Földön fognak feltámadni?

Ki tehát a többi halott? Mindazok, akik Ádám bűne következtében meghaltak, s mindazok, akik bár túlélték a nagy nyomorúságot vagy az ezer éves uralom alatt születtek, ennek ellenére még meg kell szabadulniuk e bűn halált hozó következményétől. (Vö.Efezus 2.1.)

...Milyen értelemben mondható, hogy a többi halott "nem kelt életre", amíg le nem telt az ezer esztendő? Ez nem a feltámadásukra vonatkozik. Az "életre kelni" kifejezés az emberi létnél sokkal többet foglal magában. Az emberi tökéletesség elnyerését jelenti, azaz szabadulást az ádámi bűn minden következményétől...A többi halott számára az esemény emberi tökéletességben kibontakoztatott életet jelent.

Kik lesznek a földön feltámadtak között?

...Azok a személye nem fognak feltámadni, akiknek emléke megbocsájthatatlan vétkük miatt a Gyehennában elvész..."

Tehát nem kell aggódni, van remény, ha nem vagy olyan,mint Hitler:-)

2014. máj. 3. 16:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%

Érveljünk.

Mi az üdvözülés feltétele? Bánd meg bűneid, fogadd el Krisztus áldozatát és térj meg. Enélkül nem megy.

Mi a megbocsáthatatlan bűn? A Szent Szellem elleni vétek, aki megtérésre hív, de te nem fogadod el. Tehát nem fog mindenki üdvözülni. Sajnálom.

2014. máj. 3. 17:06
 2/14 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok JT, de a Szent Szellem elleni bűn, hogy világos legyen, nem az, hogy nem térsz, meg, hanem az, mikor összekeverik Jézust a s....-al.
2014. máj. 3. 17:09
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

(Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Ha megnézed csak ezt a két verset máris látható, hogy Jézust elismerni Úrnak nem elég. S az sem hogy valamit csinálnak Jézus nevében.

A szinte mindenki üdvözül pedig hamis, mert a biblia nem hazudik, s ezt írja:

(Máté 7:13, 14) . . .mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; 14 ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.

(Máté 7:16) 16 Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket. . .

Mik a gyümölcsök:

(Galácia 5:22, 23) 22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.

A hit pedig halott cselekedetek nélkül,

Ennél fogva azt hogy elhiszem, és elfogadom Jézus halálát, az egyenlő a semmivel, mert az iménti versek is írják, hogy Jézusban hinni és elfogadni az még nem minden.

2014. máj. 3. 17:41
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Talán még annyit , hogy a feltámadottak közt nem lesznek azok akik Isteni ítéletnap alatt haltak meg,

Ilyenek voltak a szodoma-Gomorra, az özönvíz és ilyen lesz Armageddon is,

s bizony akkor az emberiség nagy része nem fog megmenekülni, ahogy az írás is mondja, Ennélfogva, sajnos elaltatod az embereket a "megnyugtató" szavaiddal

2014. máj. 3. 17:44
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem én altatom el őket, hanem ti, kedves Tanúk, ugyanis ez a ti véleményetek, a saját tankönyvetekből:-)

Az utolsó sor, csak egy logikus, vicces következtetés.

2014. máj. 3. 18:24
 6/14 A kérdező kommentje:

És ez is hozzá tartozik még:

102.oldal.

"Egyesek talán, csak azért fognak feltámadni, hogy elítéljék, és a második halálba küldjék őket?

Mit jelentenek a János 5.28,29 szavai? Mindazok, akik az emléksírokban vannak, meghallják az ő szavát és előjönnek, akik a jót cselekedték, az élet feltámadására. Akik pedig a gonoszt cselekedték, az ítélet feltámadására. ....Ha azt állítanánk, hogy valakit a korábbi életében elkövetett dolgai alapján fognak megítélni, akkor ellentmondásba kerülnénk a Róma 6:7 szavaival: Aki meghalt, mentesült a bűntől. De ésszerűtlen is lenne csupán a megsemmisítésért feltámasztani valakit. Így a János 5:28,29a értelmében Jézus tehát a feltámadásra utalt, a 29. vers további része pedig kifejezésre juttatja, hogy mit eredményez számukra ez a feltámadás, miután emberi tökéletességre jutottak az ítélet alkalmával."

És ez sem az én véleményem, hanem a Tanúké.

2014. máj. 3. 18:43
 7/14 A kérdező kommentje:

Egy hívő nem hal meg az Ádám bűne következtében,mert megbocsájtattak neki a bűnei. A többi ember, aki nem hisz és nem fogadta el Jézus áldozatát, pedig a bűneiben hal meg. Szóval mindenki a hívőkön kívül.

Tehát az "akik Ádám bűne következtében meghaltak" mindenki másra vonatkozik. Ezekről írja az Érveljünk..., hogy nem az ítéletre támadnak fel, hanem:

"Az emberi tökéletesség elnyerését jelenti, azaz szabadulást az ádámi bűn minden következményétől...A többi halott számára az esemény emberi tökéletességben kibontakoztatott életet jelent. "

Tehát mindenki másra is vonatkozik az üdvösség a tanúk szerint. Kivétel a nagyon gonoszokra.

Ezt bővebben ki is fejti a 103.oldalon a " Kik lesznek a földön feltámadtak között? " című fejezet.

"akiknek emléke megbocsájthatatlan vétkük miatt"...

2014. máj. 3. 18:54
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom hogy hogyan jutottál az Érveljünk könyvhöz

de amit ebből idézel, azt rosszra használod....

már csak azért is mert nem értelmezed helyesen hiszen felületes ismereted van.

2014. máj. 3. 18:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Arra használom, hogy lehúzzam a farkasról a báránybőrt...
2014. máj. 3. 19:00
 10/14 A kérdező kommentje:
Ja, nincs mit értelmezni rajta, ugyanis saját magát értelmezi. Én csak bemásoltam az idézett szöveget, amit nem lehet félreérteni, sem letagadni, hogy ezt sosem állították.
2014. máj. 3. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!