Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem találok Jehova...

Miért nem találok Jehova Tanúitól bizonyságtételeket?

Figyelt kérdés
Szeretem olvasgatni a bizonyságtételeket, és gondoltam rákeresek a tanúkéra, mert kíváncsi voltam, hogy ők hogy élik meg, de egyetlen szót sem találtam, kérdésbe kiírva pedig csak szűkszavú és nem is érthető válaszokat kaptam. Nekik ez tiltva van? Ha igen, akkor miért?

#Jehova #tanú #bizonyságtételek
2014. máj. 2. 12:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Sandor!

"Amiket leirtatok,ezek olyan esemenyek amik barkivel megtortenhetnek,nem kell hozza befogadni Jezust,van aki gyuloli es megis vannak ilyen tortenetei,sot meg kulonbek."

Akkor ezeket a tapasztalatokat minek mondjátok el? Hiszen bárkivel megtörténhet. Akkor minek elmondani a tapasztalatot? Nem értem hogy miértelme van.

(egy Tanú)

"Na mármost ha mi Jehova Tanúi ragaszkodunk az Írásokhoz és felkészülünk a kérdésekre, amit az érdeklődők feltesznek és a kiadványaink ebben segítenek nekünk, akkor mi a gond?"

Nem tudom mi a gond? Pl. gond lehet e az hogy épp nem készült fel valaki de beszélni kellene? Nem tudom ezt sem csak találgatok. Nem azért írtam mert ez gond lenne hanem mint tényt közöltem. Nem ítélem én meg azt hogy mennyire szükséges vagy szükséges e egyáltalán ez a dolog. Eldöntöd te magad és kész. Az viszont vitán felül áll hogy kell az Isten igéjének ismerete. Hogy tudjuk és elmélkedjünk rajta ,tanuljunk belőle stb.

"inkább ragaszkodni kellene az ördögök asztalához 'saját magunk értelmére támaszkodva' (Péld 3:5)Károli? A világ vallásaiban ezért van zűrzavar (Jak 4:1)Károli. - De nálunk nincs."

Ördögök asztala? Bizonyságtételről van szó nem tanításról. Ne keverd már össze a kettőt. Aki bizonyságot tesz az nem egy tanításról beszél hanem a saját életéről és arról hogy abban mit tapasztalt meg.

Akkor a tanúknál is zűrzavar van mert nem azt tanítják mint a többiek. Hoppá de várjunk már a többiek sem azt tanítják amit a tanúk.

Ez a zűrzavar dolog a tanúknál is meg van. Csak ott értelmezésnek hívják.

"Tapasztalatok is hangzanak el, az adott témával kapcsolatban, amikor tartjuk az összejöveteleinket (a Teokratikus Szolgálati Iskolán is), és szívesen meghallgatjuk még program közben is, és van is rá sok példa."

Na Sandor76! Akkor hogy is van ez?

Igen hangzik el tapasztalat is. Nagyon helyesnek is tartom. Legalább egy kicsit életszerűbb a dolog. Mert a nagy egységesítésben néha elfelejtik hogy ami Amerikában nagyon jól működik az nem biztos hogy Európában is beválik. Így legalább meg van a tapasztalat csere amely egyfajta bizonyságtétel is. Persze ezt csak én gondolom így. Meg azt is hogy szerintem ez jó dolog.

2014. máj. 3. 20:54
 22/29 sandor76 ***** válasza:
22%

Velem is tortentek csodak,sot nem is akarmilyenek,de nem fogok kiallni az emberek ele es buszkelkedni vele,latjatok velem ez tortent,biztos,hogy velem van Jezus es ezt O csinalta es hu,meg haa.

Ezek versengesek egymaskozott es elferditett tenyek ,amiknek az igazi ertelemhez nincs koze.

Sem Jehova,semJezus nem tesz ilyesmit napjainkban senkivel,ami ne tortenne meg vele az atlagos napok soran.

Ha viszont latnatok ,hogyan gyujti be a nepenek tagjait,talan jobban ertekelnetek azt amit most tesz mint a meseket amiket elmondtok egymasnak.

Ugyanis azoknak keves alapja van foleg ha gyilkoljatok,zsaroljatok,es lenezitek,meg a sajat vallasotok tagjait is.

Igen mi is elmondunk olyan torteneteket amik Isteni vezetesnek tudhato be,de nem dicserjuk tul magunkat,es az imadatunk itt nem all meg es nem ez a fo temank es vonzeronk,kihasznalva az eretlen embereket.

2014. máj. 3. 21:22
 23/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

sandor76!

Félelmetes hogy miket gondolsz.

Te azt hiszed hogy ez verseny? Meg hogy ezzel büszkélkednek az emberek hogy hú velük ez meg ez történt?

Milyen helyen vagy te vagy hogy ilyesmiket gondolsz? Ki mondja ezt neked vagy honnét szeded ezeket?

Hogy veled csodák történtek azt erősen kétlem bár ki mit tart csodának. De nem csodák elmeséléséről van szó. Mit gondolsz honnét lehet azt tudni hogy valaki csak "mesél" vagy a bizonyságtétel amit tesz az valós is?

"Ezek versengesek egymaskozott es elferditett tenyek ,amiknek az igazi ertelemhez nincs koze."

Mi az igazi értelem? S milyen tények vannak elferdítve? Hogyan képzeled el a versengést? A tanúknál is van versengés?

Miben van a versengés? Ezt nem is értem.

"Sem Jehova,semJezus nem tesz ilyesmit napjainkban senkivel,ami ne tortenne meg vele az atlagos napok soran."

Azt mindenit. Ez tényleg nem semmi. Szóval te tudod hogy mit tesz a mennyei Atya és hogy mit tesz Jézus. Micsoda titkokba látsz te bele hihetetlen. Te felkent vagy?

"Ha viszont latnatok ,hogyan gyujti be a nepenek tagjait,talan jobban ertekelnetek azt amit most tesz mint a meseket amiket elmondtok egymasnak."

Hogyan gyűjti be népének tagjait? Mond el!

"Ugyanis azoknak keves alapja van foleg ha gyilkoljatok,zsaroljatok,es lenezitek,meg a sajat vallasotok tagjait is.

Igen mi is elmondunk olyan torteneteket amik Isteni vezetesnek tudhato be,de nem dicserjuk tul magunkat,es az imadatunk itt nem all meg es nem ez a fo temank es vonzeronk,kihasznalva az eretlen embereket."

Igen mert a tanúknál ilyesmi nem fordul elő hát persze.

Na ez az hogy ti is elmondtok ilyen történeteket. De hogy azt honnét veszed hogy az ember van dicsőitve ezzel azt nem tudom.

Könyörgöm fogd már fel hogy a bizonyságtevés pont arról szól hogy Isten mit vitt véghez az adott ember életében és nem arról szól hogy az ember mit tett. Egyszer hallgass már meg néhány bizonyságot hogy fogalmad legyen a dologról.

Az éretlen embereket kihasználva. Hát pesze mert akikkel a tanúk találkoznak azok mind olyan ismerettel rendelkeznek a Bibliát illetően mint a tanúk meg más egyébb dologban is tapasztaltak. Vagy még is mit értesz az alatt hogy "éretlen emberek"?

Olvasd el Pál bizonyságát!!!!!!!!!!!!!

ApCsel. 26:9-29

2014. máj. 4. 00:19
 24/29 sandor76 ***** válasza:

En pedig azt nem ertem,hogy Isten ,vagy akar Jezus miert pont az ilyen emberekkel tenne bizonysagtetel neven emlitett dolgokat.

Csak nem kivalasztott vagy,vagy Felkent?

Tudod mi Isten akarata,es azt,hogy azt igy teszi meg veled?

Pal megtereset pedig ne sorold ide,mert ot Jezus valasztotta ki,es eggyike lett a 144000-nek.

Ezek szama mar betelt,vagyis Isten mar ilyen modon nem hiv el senkit.

Sajnalom,hogy nalatok az ilyen torteneteket kiforgatva tartanak meg embereket a gyulekezet,vagy vallasok szamara,amiknek megvan a maga idejeben bekovetkezett teljesulese,ami viszont nem napjainkban van.

Jehova nepe egyseges az egesz vilagon,ugyanabban az oktatasban reszesulnek,es bar nem tokeletesen,de igyekeznek a tanultak szerint elni.

Megertettek olyan Bibliai tanitasokat amik most a vegidore vonatkoznak,es ezzel segitenek az embereknek,hogy helyesen allhassanak Isten elott az O nagy napjan.

Pl;igy gyujti be a nepet,van aki engedelmeskedik ,van aki nem.

Szerinted ki fogja karat latni.

2014. máj. 4. 08:53
 25/29 anonim ***** válasza:
0%

Ördögök asztala? Bizonyságtételről van szó nem tanításról. Ne keverd már össze a kettőt. Aki bizonyságot tesz az nem egy tanításról beszél hanem a saját életéről és arról hogy abban mit tapasztalt meg.

Akkor a tanúknál is zűrzavar van mert nem azt tanítják mint a többiek. Hoppá de várjunk már a többiek sem azt tanítják amit a tanúk.

Ez a zűrzavar dolog a tanúknál is meg van. Csak ott értelmezésnek hívják.

-----

Na barátom te minek nevezed azt, amikor valaki azt az állítólagos történetét beszéli el, hogy Isten vagy Jézus megjelent neki - ez sátán asztala és felér egy tanítással, ugyanis minden információ akár téves akár igaz az tanítás is - 2Móz 33:20 Károli: "Orcámat azonban, mondá, nem láthatod; mert nem láthat engem ember, élvén."

2Tim 4:3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük;

Zsid 5:12 Mert noha ez idő szerint tanítóknak kellene lennetek, ismét arra van szükségetek, hogy az Isten beszédeinek kezdő elemeire tanítson valaki titeket; és olyanok lettetek, akiknek tejre van szükségetek és nem kemény eledelre.

(egyébként, az a Tanú, aki azt mondja, hogy nincs nálunk bizonyságtevés, csak azt akarja hangsúlyozni, hogy mi nem olyanok vagyunk mint más vallásúak, - mert ők szeretnek dicsekedni, fellengzősködni pl. az előző kifejtésemben Isten és Jézus megjelenáésével - úgy hogy nincs ellentmondás)

(egy Tanú)

2014. máj. 4. 11:55
 26/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"En pedig azt nem ertem,hogy Isten ,vagy akar Jezus miert pont az ilyen emberekkel tenne bizonysagtetel neven emlitett dolgokat."

Nem érted? Az hogy lehet? Hiszen ezt írtad: "Sem Jehova,semJezus nem tesz ilyesmit napjainkban senkivel,ami ne tortenne meg vele az atlagos napok soran."

Ha ezt ilyen hittel és meggyőződéssel állítod akkor mit nem értesz. Akkor ezekszerint azt sem érted hogy Pállal miért tette amit tett. Akkor mit értesz?

Te nem érted mi az hogy bizonyságtétel. Még mindig nem érted. Ez nem egy csoda beszámoló vagy ilyesmi.

"Csak nem kivalasztott vagy,vagy Felkent?

Tudod mi Isten akarata,es azt,hogy azt igy teszi meg veled?

Pal megtereset pedig ne sorold ide,mert ot Jezus valasztotta ki,es eggyike lett a 144000-nek.

Ezek szama mar betelt,vagyis Isten mar ilyen modon nem hiv el senkit."

Te biztos Jehova tanúja vagy? Betelt a 144000? Mikor telt be az idén?

De ha betelt akkor hogyan lehetséges az hogy van egy olyan adat az évkönyvekben hogy:

"Emlékjegyeket magukhoz vevők világszerte"

[link]

Jehova tanúi állandóan hivatkoznak a pontos ismeretre. Na most vagy én értelek nagyon félre vagy a saját egyházad tanításával nem vagy tisztában.

"Sajnalom,hogy nalatok az ilyen torteneteket kiforgatva tartanak meg embereket a gyulekezet,vagy vallasok szamara,amiknek megvan a maga idejeben bekovetkezett teljesulese,ami viszont nem napjainkban van."

Mi van kiforgatva?

"Jehova nepe egyseges az egesz vilagon,ugyanabban az oktatasban reszesulnek,es bar nem tokeletesen,de igyekeznek a tanultak szerint elni."

Az első századiak ugyan azt az oktatást kapták?

"Megertettek olyan Bibliai tanitasokat amik most a vegidore vonatkoznak,es ezzel segitenek az embereknek,hogy helyesen allhassanak Isten elott az O nagy napjan."

Értelmezték a Bibliában leírtakat. Van olyan amit már hatodjára meg olyan is van amit már nyolcadjára értelmeznek. Ezt én nem nevezném megértésnek. Ez csak is értelmezés semmi több.

(egy Tanú)

"Na barátom te minek nevezed azt, amikor valaki azt az állítólagos történetét beszéli el, hogy Isten vagy Jézus megjelent neki - ez sátán asztala és felér egy tanítással, ugyanis minden információ akár téves akár igaz az tanítás is"

A neten láttam már ilyet de nem néztem végig a filmet. Külföldön történt az eset.

Én a saját fülemmel soha nem hallottam ilyet nem is találkoztam olyan emberrel aki ilyesmit állított volna. Nekem teljesen más tapasztalatom van ebben. Egyébként nem is tartanám hitelesnek az ilyen beszámolót. Szóval sem a Jézus jelenések sem a Mária jelenések nem tartoznak a bizonyságtétel közé.

De hogy értsed miről is van szó. Bizonyságtétel.

1. Milyen volt az életem bűnvallás.

2.Hogyan "találkoztam" Istennel ,Krisztussal. Nem szószerint értendő. Hanem azt mondja el hogy ki beszéltneki róluk. Hogyan találkoztak mik történtek miről beszéltek mi keltette fel a figyelmét.

3. Hogyan változott meg az élete Isten szava által. Mit értett meg hogy hogyan változtasson az életén. Hogyan reagált a környezete. Pl. Egy drogos nem drogozik többé. Valószínűleg a legtöbb ember kíváncsi lesz hogy mi történt miért hagyta abba minek hatására tette le. Mit jelent neki a hit.

Van aki félt a haláltól de már nem fél. Meg ilyesmik Tehát hogy milyen hatással van az életére Isten.

Hogy a hite milyen cselekedetekre indítja. Mondjuk nem ordibál az emberekkel vagy nem veszekszik állandóan a házastársával hanem türelmesebb lesz stb.

Zsidók 5:12 Mert noha ez idő szerint tanítóknak kellene lennetek, ismét arra van szükségetek, hogy az Isten beszédeinek kezdő elemeire tanítson valaki titeket; és olyanok lettetek, akiknek tejre van szükségetek és nem kemény eledelre.

Ezért kell annyit foglalkozni azzal hogy a tanúk ne foglalkozzanak a hitehagyottakkal? Mert hiába a tanítás még sem lettek tanítók.

(egyébként, az a Tanú, aki azt mondja, hogy nincs nálunk bizonyságtevés, csak azt akarja hangsúlyozni, hogy mi nem olyanok vagyunk mint más vallásúak, - mert ők szeretnek dicsekedni, fellengzősködni pl. az előző kifejtésemben Isten és Jézus megjelenáésével - úgy hogy nincs ellentmondás)

Számomra van. Mert én még soha nem hallottam ilyesmiről élőszóban. De megjegyzem nem is hinném el. Mert a bizonyságtevés nem erről szól.

Olyan ez mint a tanúknál az emlékjegyek olyanok is vesznek akiknek nem kellene. De még is vesznek. Miért is?

2014. máj. 4. 14:15
 27/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi!

"Aki bizonyságot tesz az nem egy tanításról beszél hanem a saját életéről és arról hogy abban mit tapasztalt meg."

És miből gondoljátok a kedves kérdezővel egyetemben, hogy ilyen tapasztalatok nincsenek a Tanúknál? Az igazság az, hogy ilyenek minden tanú életében voltak, de ti biztos jobban tudjátok...

2014. máj. 4. 17:33
 28/29 anonim ***** válasza:

Ami Pállal történt, az közvetlen azért volt, mert Jehova Jézuson keresztül elhívta.

És sok minden nem történik ma, ami akkor történt. Pl. látomások már nincsenek,Jézus sem jelenik meg, nyelveken szólások sem és sok más is

(1Korintusz 13:8–13 Új világfordítás: A szeretet soha nem vall kudarcot. De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen akár ismeret, el lesz távolítva. 9 Mert részleges ismeretünk van, és részlegesen prófétálunk; 10 de amikor megérkezik, ami teljes, el lesz távolítva, ami részleges. 11 Amikor kisgyermek voltam, úgy beszéltem, mint egy kisgyermek, úgy gondolkodtam, mint egy kisgyermek, úgy okoskodtam, mint egy kisgyermek; de most, hogy férfi lettem, elhagytam a kisgyermek jellemvonásait. 12 Jelenleg ugyanis homályos körvonalakban látunk egy fémtükör által, de akkor majd szemtől szemben. Jelenleg részleges ismeretem van, de akkor majd pontos ismeretem lesz, mint ahogy engem is pontosan ismernek. 13 Most azonban megmarad a hit, a reménység, a szeretet, ez a három; de ezek közül a legnagyobb a szeretet.)

(egy Tanú)

2014. máj. 5. 09:18
 29/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

(egy Tanú)

"Ami Pállal történt, az közvetlen azért volt, mert Jehova Jézuson keresztül elhívta."

Ja hogy te azt hiszed hogy a bizonyságtételnek hasonlóan kell elhangoznia mint ahogyan Pál életében történt?

Ezzel tudod igencsak sok probléma lenne. Pál farizeus volt üldözte a keresztényeket stb.

Szóval nem akard már egy kaptafára venni az egészet ugyan is nem egyformaság valósul meg.

Hanem személyes bizonyság tétel. Ami azt jelenti hogy az adott személy életében hogy történtek a dolgok.

Személyes ha egyáltalán érted ennek a szónak a jelentését. Bár korábban is írtam csak gondolom ennek nem lett jelentőség tulajdonítva. Mert nálatok szervezeti egység van.

Ami azt jelenti hogy a különbözőségeket "eltünteti" a szervezeti elrendezés és így jön létre az általatok egységnek nevezett közösség. De ez nem egység hanem egyformaság.

Az egység az amikor a különbözőségek ellenére is közösségen vannak az emberek és békében megférnek egymás mellett. S mindezt szabad akaratukból önkotrol révén amely az Isten Igéjében való hitben gyökeredzik.

"És sok minden nem történik ma, ami akkor történt. Pl. látomások már nincsenek,Jézus sem jelenik meg, nyelveken szólások sem és sok más is"

Már az elöző válaszomban is pontokba szedtem neked a tematikát de látom nem értetted meg.

Személyes ami azt jelentené hogy az adott ember hogyan élte meg azt hogy hitre jutott.

Tudod előtte ,utána. Vannak ilyen képek is. Meg itt van egy olyan rész is hogy közben.

De ha már ennyire firtatod ezt a témát a látomások meg a Jézus megjelenések dolgokat.

Akkor én is vissztérek egyik témához.

Miért táplálja állandóan tejjel az Őrtoronytársulat a tanúkat? Május hónap van ebben az évben hanyadik az a cikk ami már megint a hitehagyotakkal foglalkozik? Még a felesem telt el az évnek és 2 hónapon belül már megint emlékeztetni kell a tanúkat erre a dologra? Miért is? Ha már ekkora a baj akkor miért nem inkább hiterősítő cikkeket írnak többet?

Szóval ha akrok én is tudok nyomatni egy témát.

27-es!

"És miből gondoljátok a kedves kérdezővel egyetemben, hogy ilyen tapasztalatok nincsenek a Tanúknál? Az igazság az, hogy ilyenek minden tanú életében voltak, de ti biztos jobban tudjátok..."

Mondtam én hogy nincsenek ilyenek? Nem!

Tanítja az Őrtorony szervezet hogy a tanúk a házról-házra végzett szolgálatkor a személyes tapasztalatukat mondják el a házigazdának? Miről beszélnek ilyenkor a tanúk?

A kérdés ugye az hogy miért nem talál bizonyságtételeket a tanúktól a kérdező.

A tanúk megtehetnék azt hogy nyitnak egy weboldalt ,ahova felteszik azokat a videokat amelyekeben elmondják hogy hogyan is élik meg a hitüket és a többi?

Vagy a hivatalos weboldalon a JW.orgon nyitni egy ilyen részt ahová feltölthetnének ilyen videokat. Lenne erre lehetőség?

2014. máj. 5. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!