Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Manapság lehetetlen, hogy egy...

Manapság lehetetlen, hogy egy lány, aki szűz akar maradni a házasságig, találjon egy olyan férfit, aki ezt elfogadja?

Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, hanem egy ismerős lányról. Eddig még minden férfi elhagyta, mert nem feküdt le velük.

2014. ápr. 29. 15:45
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
21%

Persze, az elgondolás ez.

És hányan követik ezt???

50%?

20%?

5%?

Vagy még ennyi sem?

Mutass már egyetlen embert, aki tényleg ezt követi!

De mindenben! Még a "kegyes hazugságokat" sem csinálja!

Még engem sem pontoz le!

Nem tudom, megfigyelted-e, de itt majdnem minden hozzászólásom 0%-os - pedig hasznosak.

Csak nem tetszenek egyeseknek.

Ott a %, hogy mennyi igazi keresztény van itt.

2014. ápr. 29. 23:19
 22/39 anonim ***** válasza:
0%

Szia

Nagyon egyszerű a dolog.

Olyan társaságot kell keresnie, ahol azonos értékrendnek megfelelően gondolkodnak.

Jehova Tanúi a biblia alapján tiltják a házasság előtti nemi életet mert Isten tiltja és ez így van rendjén.

2014. ápr. 30. 00:32
 23/39 Mulder614 ***** válasza:

Olyan férfit kel keresnie aki többre tarja a bibliai alapelveket saját magánál. A bibliának nem hiába van az a tanács hogy CSAK AZ ŰRBAN házasodj!

Egy keresztény lánynek nemis volna szabad eleve hasonló fickókkal kezdeni.

2014. ápr. 30. 09:05
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

A kereszténység egy életforma. Persze bárki nevezheti magát kereszténynek, de mi itt nem a névleges keresztényekről beszélünk!

Vagyunk jópáran, akik így gondolkodunk és élünk, és a közösségekben, gyülekezetekben meg lehet bennünket találni!

Üdv. Péter

2014. ápr. 30. 09:42
 25/39 anonim válasza:

Attól még hogy valaki keresztény, nem jelenti azt hogy hívő is.

Szerintem nem lehetetlen, keresgélj,és egy idő után úgyis rátalálsz a párodra. Amúgy meg ha valaki el akar venni,és ha el akra venni,akkor valószínűleg szívből szret,és ha szívből szeret, akkor figyelembe fogja venni a párja kérését.

2014. ápr. 30. 19:15
 26/39 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Jól eltértünk a témától...

Igaz, hogy egy hívő lány, ha szűz akar maradni a házasságig, nagyobb eséllyel talál hasonló gondolkodású párt magának, ha keresztény közösségekben keresgél. Azonban az élet nem feltétlenül úgy hozza... Az ember élete során nem csak keresztényekkel kerül kapcsolatba, pl. iskola, munka, hobbi kapcsán gyakran találkozik nem hívőkkel is, és megeshet, hogy valakibe közülük beleszeret. Ez nem az alapján történik, hogy keresztény vagy nem keresztény az illető. Ahhoz meg már nagyon beszűkültnek kell lenni, hogy valaki csak keresztényekkel legyen hajlandó szóba állni...

Nem hiszem, hogy egy kapcsolat sikeressége azon múlna, hogy ki mennyire hívő. Pál apostol tanácsként, nem pedig parancsként mondta, hogy hívő hívővel házasodjon - igaza volt, hiszen fontos, hogy a felek hasonlóan gondolkodjanak az élet dolgairól. De a hiten kívül van még egy csomó más dolog is, amiben egyezhet a véleményük.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ne tiltsuk már eleve meg a hívő-nem hívő párkapcsolatot... úgyis időben ki fog derülni, ha a kapcsolat emiatt nem működőképes. De lehet működőképes is :-)

Én nem vagyok olyan elvetemült mélységekig vallásos, és nem fontos nekem, hogy a párom az legyen (de azért jó, ha legalább Istenben hisz). A barátnőm, akiről a kérdést feltettem, nagyon vallásos.

2014. máj. 3. 14:53
 27/39 A kérdező kommentje:
Arról meg már végképp ne vitatkozzunk, hogy ki számít igazi kereszténynek... úgyis az a fontos, ami a szívben van. Azt pedig egyikünk sem látja.
2014. máj. 3. 14:54
 28/39 anonim ***** válasza:
0%

Na azért jó volna tudni,hogy a hívő Istennel jár,és az élet felé halad(menyország)

A hitetlen ember a Sátán rabszolgája ,és a halál felé halad,(kárhozat)

Ha két ellentétes irányú ember netán összeházasodik,hát nagyon nemfognak ki jönni egymással,legyen a szerelem akármilyen nagy.És nem arrol van szó hogy az életben e két tipusú ember nem beszélhet ,érintkezhet egymással,hiszen nap mint nap eszt tesszük.

DE!!!!!

A házasság egy szent dolog!!

Gondolkozz el rajta.

2014. máj. 4. 17:10
 29/39 A kérdező kommentje:

Elgondolkoztam.

És arra jutottam, hogy az életben nem feltétlenül az az ember "jár Istennel", aki a legjobban gyakorolja a vallását. A gondolatokban, cselekedetekben jelen lehet, jelen van Isten, még akkor is, ha az illető nem hisz benne. Isten a nem hívőket is a maga hasonlatosságára teremtette, magához hasonlóan jónak - aztán az már az adott emberen múlik, hogy mennyire él ezzel.

Nem beszélve arról, hogy az élet során változhat is az ember hozzáállása bizonyos dolgokon.

Olyan emberrel nem tudnék együtt lenni, akivel összeegyeztethetetlenek az elveink. A vallásosság mértéke vagy különbözősége viszont nem feltétlenül jelent elvi és gondolkodásmódbeli különbözőséget. Lehet, hogy ez most furcsán hangzik, de így gondolom.

2014. máj. 4. 17:18
 30/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, te vagy a józan, és a sok vaskalapossal szemben valószínűleg te leszel boldog.

Írd majd meg itt, ha megtaláltad a párod! :-)

2014. máj. 4. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!