Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség a szellem között?

Mi a különbség a szellem között?

Figyelt kérdés

KJ fordítás: And when Jesus had cried with a loud voice, he said, Father, into thy hands I commend my spirit: and having said thus, he gave up the ghost.

A spirit és a ghost szellemet jelentenek.

A spirit biztos, hogy nem lehet lélek, mivel az a soul.

Mi a kettő között a különbség?

Mivel a Szent Lélek/Szellem szintén a Ghost-tal van kifejezve.

Az 1Thess 5,23-ban pedig a szellemet spiritnek fordította.

Károli fordítás: És kiáltván Jézus nagy szóval, monda: Atyám, a te kezeidbe teszem le az én lelkemet. És ezeket mondván, meghala.

Károli máshogy fordította ezt a részt mint James. Az eredeti szövegben ez hogyan van?

Mely görög szavakat használta Lukács?

2014. ápr. 19. 08:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Pont ezért álltam neki a Csia féle Bibliának éjjel, a másik kérdés hatására. Neten olvasom, de megpróbálom megszerezni majd könyvben is. A churchofgod.hu oldalon találtam.
2014. ápr. 19. 09:05
 2/14 Szeressük egymást ***** válasza:

Károli máshogy fordította ezt a részt mint James. Az

eredeti szövegben ez hogyan van?

Mely görög szavakat használta Lukács?

Tessék:

Luk 23:46 És kiáltván Jézus nagy szóval, monda: Atyám, a te kezeidbe [teszem le] az én lelkemet(pneuma = szellem). És ezeket mondván, meghala(ekpneó = kifúj / kilehel. A pneó a szélfújásra utal, vagyis a szellemét fújta ki, ezért a K.J. fordítás nem szószerinti, de helyes).

2014. ápr. 19. 09:28
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem tudok hozzászólni, de meg nem állhatom, hogy megkérdezzem: miért ilyen fontos nektek a Biblia?
2014. ápr. 19. 09:35
 4/14 Szeressük egymást ***** válasza:

"Mi a kettő között a különbség?"

A testünk a fizikai világhoz kapcsolódik a szellemünk a szellemvilághoz, a lélek pedig (érzelem, akarat, gondolat) jó esetben szellemi, rossz esetben testi, pszichikai / evilági beállítottságú. A szellemi lélek azt jelenti, hogy az újjászületett szellemen keresztül a Szent Szellem vezérli a döntéseit, érzéseit, akaratát. (Róma 8:14) Kulcsfontosságú az ember lelkénrk megszentelődése, hogy Isten eszköze lehessen.

2014. ápr. 19. 09:40
 5/14 Szeressük egymást ***** válasza:

Nem tudok hozzászólni, de meg nem állhatom, hogy

megkérdezzem: miért ilyen fontos nektek a Biblia?

Elmondanám Neked, hogy Jézus hét mondatot beszélt a kereszten, de ez a mondat amiről itt éppen beszélgetünk a világmindenség legfontosabb, legnagyobb hitű mondata volt. :-)

2014. ápr. 19. 09:48
 6/14 anonim ***** válasza:

Csia féle fordítás:

Lukács 23:46 Ekkor Jézus nagy

hangon kiáltott: „Atyám a te

kezedbe teszem le szellememet.”

S amikor ezt mondta kilehelte

szellemét.

2014. ápr. 19. 09:51
 7/14 anonim ***** válasza:

A másik pedig Csia szerint:

1. Thesszalonika 5:23 Maga

pedig a békességnek Istene

szenteljen meg titeket

mindenest?l, egész valótok,

szellemetek, lelketek és testetek

feddhetetlenül ?riztessék meg

Urunknak, a Krisztus Jézusnak

megjelenésére (megérkezésére).

2014. ápr. 19. 09:52
 8/14 anonim ***** válasza:
Innentől kezdve pedig nem tudom mennyire hasznos a Károli fordítás, ami kihagyja a szellem szavakat a Bibliából ezáltal keverve össze az embereket. Ugyanis nagyon nem mindegy!
2014. ápr. 19. 09:54
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia !

Görögben itt a pneuma vagyis szellem szó szerepel.

(Kis segítségként ez a szó megfelel az angol spirit és a héber ruach-nak.)

A soul az ember nem látható fizikai részére a lélekre vonatkozik amely összetevődik a következőkből elme, értelem, akarat, érzelmek.

Üdv: Alex

2014. ápr. 19. 10:41
 10/14 Szeressük egymást ***** válasza:

"KJ fordítás: And when Jesus had cried with a loud

voice, he said, Father, into thy hands I commend my

spirit: and having said thus, he gave up the ghost."

Sajnos nem vagyok jó angolos.

Meg tudná valaki mondani, hogy miért 'spirit' szerepel az első helyen, és 'ghost' a másodikon?

Teljesen mindegy mert szinonímák, vagy van valamilyen megkülönböztetés? Én arra gondolok, hogy az angolban a 'kifújt' szellem az: 'ghost'. Vagyis az a szellem a 'ghost', amely fizikai test nélkül van.

2014. ápr. 19. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!