Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény aki nem házas?

Keresztény aki nem házas?

Figyelt kérdés
A párommal már nagyon rég együtt vagyunk,gyermekünk is van.Én időközben megtértem,ezután gyermekünket is megkereszteltük.Párom nem akar házasodni,soha nem is akart,én egy ideig igen,majd belenyugodtam,mert úgyis úgy élünk mint a házasok,és erre kényszeríteni senkit sem lehet.A párom tett olyat ami miatt egy időben komolyan fontolgattam,hogy elhagyom.A megtérésem után naponta kértem az Urat,hogy mutassa meg az akaratát a kapcsolatomat illetően,és én aszerint fogok tenni.A Biblia szerint megengedett lett volna a "válás" de az Úr másképp rendelte.Tehát úgy gondolom ő áldását adta ránk,akkor is ha a párom nem hívő,és nem vagyunk házasok.Viszont csak zavar,hogy nem vagyunk házasok,csak tartok tőle helyes ez-e így,viszont egy olyan embert aki nem hisz sem Istenben sem házasságban,nem tudok meggyőzni.Vélemények érdekelnének,de csak keresztény emberektől.Köszönöm!
2014. ápr. 15. 16:11
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:

"butaságokra nem vagyok kiváncsi."

Kezd el olvasni a Bibliát és kezdj el járni egy keresztény gyülekezetbe, ahol tudnak segíteni.

2014. ápr. 15. 20:33
 12/51 A kérdező kommentje:

Hogyan?

Én azt érzem,sőt tudom,hogy Isten akarata,hogy a párom mellett maradjak,aki viszont nem akar házasodni,mert neki így jó,akkor mi van?Két szék között a pad alá?Isten engem nem tud úgy elfogadni,amiről én nem tehetek???

Úgy érzem,hogy nem így van,hogy igen is elfogadja ezt,hiszen nap mint nap tapasztalom azt a sok csodát,azokat az egyértelmű jeleket amiket ő ad az életemben.Nem érzem,hogy haragudna rám,vagy megvetne emiatt,csak a rengeteg áldást érzem,és a szeretetét.Ez,nem kell bolondnak gondolni,így van.Tudom mi az egyház véleménye,mégsem érzem azt,hogy emiatt Isten nem fogadna el,és a pokolra kerülök.Sőt...

Egyébként a Bibliában milyen házassági szertartások voltak???

2014. ápr. 15. 20:39
 13/51 anonim ***** válasza:

Melyik egyházba tartozol?

Ha te vagy a nő, akkor a házasság téged véd. Most akármikor leléphet. Ha katolikus vagy, akkor egészen addig nem áldozhatsz, és bűnbocsánatot sem nyerhetsz, amíg össze nem ad titeket a pap. Más egyházakban a házasság nem szentség, és nem is tekintik paráznaságnak, amit csináltok.

2014. ápr. 15. 20:56
 14/51 A kérdező kommentje:
Isten véleménye érdekel,nem az egyházaké,mert ott mindegyik mást mond.Akkor inkább hallgatok Istenre,mint ítélkező emberekre.
2014. ápr. 15. 21:49
 15/51 anonim ***** válasza:

Nem hiszed el, amit a pap vagy a lelkész mond, és a gyakori kérdéseken szeretnéd megtudni Isten véleményét?

Nem inkább egy neked tetsző véleményt akarsz hallani?

Én katolikus vagyok. A katolikus egyház összead titeket akkor is, ha a leendő férj ateista, és ezt ki is nyilvánítja. Csak arra kell ígéretet tennie, hogy nem akadályoz téged a vallásod gyakorlásában, és a születendő gyerekek vallásos nevelésében. Persze ez se kevés egy nem hívőtől, főleg kiélezett helyzetekben, mikor pl. egy Down-szindrómás magzat kromoszómalelete van a kezetekben. Te megszülnéd, mert ugye "Ne ölj!" a párod szerint viszont "Szerencsére még időben kiderült! Neki is jobb, ha meg sem születik..."

Ha a párod a te kedvedért sem hajlandó szentségi házasságra, a katolikus egyház szerint élhettek együtt, ún. József-házasságban (=nincs szex, nem mert meguntátok, hanem mert így döntötök), egyéb esetben ez bizony súlyos bűn.

A Jóisten véleményével én nem szolgálhatok, de valahol az is benne van a bibliában, hogy "nagyobb az ő irgalmassága az igazságosságánál". Azt hiszem a ti esetetekben is főleg ebben a passzusban lehet bizakodni.

2014. ápr. 15. 22:05
 16/51 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó,ez egy korrekt,érthető vélemény volt,semmi mellébeszélés!Köszönöm!
2014. ápr. 15. 22:11
 17/51 anonim ***** válasza:

Szia.

Ismét 10-es vagyok

azt mondod, hogy Isten véleménye érdekel. Nagyon dicséretes. így kell gondolkodni.

Azt pedig a válaszomban leírtam. Mert Isten egyféle tanítást, és tetteket vár el, nem ahány ház annyi szokás variációt.

Valaki leírta a Zsidók 13:4-et

Ha nem vagytok összeházasodva, az azt jelenti, hogy jelenleg is paráznaságban éltek egymással.

Ha elveszed, már akkor nem beszennyezetlen a házas ágy, mert házasság előtt éltetek nemi életet, De Isten legalább látja, hogy változtatni szeretnél, mert annak idején nem tudtad mit vár el.

S erre azt írja a biblia hogy a tudatlanság idejét elnézi, de ha megtudod mit szeretne akkor az szerint kell döntened és élned.

a Teremtő nem változtat a törvényein, mert akkor mindenkinek engedményeket adna, minden keresztényre egyformán vonatkoznak Isten alapelvei, és ez nem egyénre szabott. Nekem ép úgy nem szabad ahogy másnak sem.

az már másnapra tartozik, hogy nem akar keresztény életet élni. a biblia azt írja, hogy a paráznákat Isten megfogja büntetni, és a paráznaságot együtt említi egyéb más bűnökkel, mint hazugság, lopás, gyilkosság.. Stb

s amit kér az nem megterhelő, és nem nehéz, soha nem kér olyat amit ne lehetne megtenni.

(1János 5:2, 3) . . .. 3 Mert az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem megterhelőek,

a vers szerint azzal bizonyítod hogy szereted a Teremtőt ha megtartod azt amit kér. Ha nem tartod meg akkor nem szereted, és a biblia sehol nem ad kiskapura lehetőséget.

s kijátszani sem lehet, mert Ő a szívünkbe lát.

Mint említettem kemény szavak ezek, De a keresztény élet nem egyenlő a világi élettel.

2014. ápr. 15. 22:16
 18/51 anonim ***** válasza:

Elolvasnád?

[link]

2014. ápr. 16. 00:19
 19/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket elolvastam.

Valahogy én is hasonlóan gondolom.Nem érzem magam bűnös,parázna embernek amiatt mert nincs papír.Viszont a páromnak adtam a szüzességem,és vele élek "házasságban" igaz papír nélkül.Fel nem foghatom keresztényként miért kerülnék a pokolra csak azért mert nincs egy papír.A Biblia sem írt soha sehol erről.Soha,hogy pap,meg papír jelentené a házasságot...

2014. ápr. 16. 07:28
 20/51 anonim ***** válasza:

Legyetek boldogok, és Isten áldjon meg Titeket!

IKor7

12. Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

13. És a mely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

14. Mert meg van szentelve a hitetlen férj az ő feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az ő férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek.

A gyereketek hited miatt szent, a férjed hited miatt megszenteltetett kegyelem által, mert kegyelem által tartattunk meg, és nem törvény által!

2014. ápr. 16. 09:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!