Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény aki nem házas?

Keresztény aki nem házas?

Figyelt kérdés
A párommal már nagyon rég együtt vagyunk,gyermekünk is van.Én időközben megtértem,ezután gyermekünket is megkereszteltük.Párom nem akar házasodni,soha nem is akart,én egy ideig igen,majd belenyugodtam,mert úgyis úgy élünk mint a házasok,és erre kényszeríteni senkit sem lehet.A párom tett olyat ami miatt egy időben komolyan fontolgattam,hogy elhagyom.A megtérésem után naponta kértem az Urat,hogy mutassa meg az akaratát a kapcsolatomat illetően,és én aszerint fogok tenni.A Biblia szerint megengedett lett volna a "válás" de az Úr másképp rendelte.Tehát úgy gondolom ő áldását adta ránk,akkor is ha a párom nem hívő,és nem vagyunk házasok.Viszont csak zavar,hogy nem vagyunk házasok,csak tartok tőle helyes ez-e így,viszont egy olyan embert aki nem hisz sem Istenben sem házasságban,nem tudok meggyőzni.Vélemények érdekelnének,de csak keresztény emberektől.Köszönöm!
2014. ápr. 15. 16:11
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:

Melyik egyházba tértél meg? Mert ez nem mindegy.

Én katolikus vagyok, a férjem ateista. De nem akarjuk a másik véleményét megváltoztatni.

Mielőtt összeköltöztünk, megbeszéltük, hogyha tudunk együtt élni, akkor legkésőbb egy éven belül összeházasodunk. Ehhez nem a hitem miatt ragaszkodtam, hanem az önbecsülésem miatt. Nem akartam feleség helyett szerető lenni egy bizonytalan kapcsolatban.

2014. ápr. 15. 16:47
 2/51 anonim ***** válasza:
Szerinted Isten előtt mi a nagyobb? A ceremónia és formális intézmény, vagy a megélt boldog szerető élet? Ahol első a másik és annak megbocsátása?
2014. ápr. 15. 16:49
 3/51 A kérdező kommentje:
Evagélikus vagyok,de számomra ez mellékes,hogy melyik egyházhoz tartozom,a lényeg,hogy Istennek tetsző életet éljek.
2014. ápr. 15. 16:58
 4/51 anonim ***** válasza:
46%

I Timóteus 4:

1 A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben NÉMELYEK ELSZAKADNAK A HITTŐL, HITETŐ LELKEKRE ÉS GONOSZ LELKEK TANÍTÁSAIRA FIGYELMEZVÉN.

2 Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.

3 AKIK TILTJÁK A HÁZASSÁGOT, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, akik megismerték az igazságot.

-------------------------

"De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."

I. Korintus levél 7:9

"Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házaságy; a paráznákat pedig és a házasságrontókat megítéli az Isten."

Zsidó levél 13:4

2014. ápr. 15. 17:18
 5/51 A kérdező kommentje:
Kedves 3.-ik.Kifejtenéd,mert nem értem.
2014. ápr. 15. 17:36
 6/51 anonim ***** válasza:
Ezen nincs mit kifejteni, olvasd el és fogadd meg. Ha pedig nem akarod elfogadni azokat, amik le vannak írva a Bibliában, akkor én neki állhatnék magyarázkodni órákig...
2014. ápr. 15. 17:48
 7/51 A kérdező kommentje:

És akkor mit tegyek?Cipeljem akarata ellenére az oltár elé,ezt egy 35 éves felnőtt emberrel nem lehet megcsinálni!

Szerinted mit kellene tennem?Légyszíves válaszolj egyenesen.

2014. ápr. 15. 17:54
 8/51 anonim ***** válasza:
Megmondod, hogy: "Kerek perec, hozzám jössz feleségül ha szeretsz, ha meg nem, akkor együtt fogunk égni a pokolban."
2014. ápr. 15. 18:36
 9/51 A kérdező kommentje:
Ezért én biztosan nem fogok a pokolban égni,te pedig ne írj nekem többet,butaságokra nem vagyok kiváncsi.
2014. ápr. 15. 18:42
 10/51 anonim ***** válasza:

Szia

Sajnos nem vagy könnyű helyzetben Isten előtt. De mivel szabad akaratod van neked kell eldöntened mit szeretnél.

Ha keresztény életet szeretnél élni, akkor össze kell házasodnotok, amit persze a párod nem szeretne.

viszont ha szeret akkor bele fog egyezni, ugyan is a szeretet sok mindenre képes.

Viszont ha nem akkor kemény döntés előtt állsz.

Emlékezz kérlek Jézus szavaira:

(Máté 10:36–39) 36 Az embernek bizony a saját háznépéhez tartozók lesznek ellenségei. 37 Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám. 38 És aki nem fogadja el kínoszlopát, és nem követ engem, nem méltó hozzám. 39 Aki megtalálja a lelkét, el fogja veszíteni azt, és aki elveszíti a lelkét énértem, meg fogja találni azt.

(Lukács 14:26, 27) 26 „Ha valaki hozzám jön, és nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, igen, még a saját lelkét is, nem lehet a tanítványom. 27 Aki nem hordozza kínoszlopát, és nem jön utánam, nem lehet a tanítványom.

ezek kemény szavak, De Jézus sosem árult zsákba macskát.

mindig kihangsúlyozta hogy a keresztény élet ebben a világban lemondásokkal jár. Minden egyéni érdek még a saját "lelkünk" más szóval a saját érdekeinkről is le kell mondani ha keresztény életet szeretnénk élni.

aki ezt nem tudja megtenni, arról Jézus azt mondja nem lehet a Tanítványa.

2014. ápr. 15. 20:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!