Keresztény aki nem házas?
Melyik egyházba tértél meg? Mert ez nem mindegy.
Én katolikus vagyok, a férjem ateista. De nem akarjuk a másik véleményét megváltoztatni.
Mielőtt összeköltöztünk, megbeszéltük, hogyha tudunk együtt élni, akkor legkésőbb egy éven belül összeházasodunk. Ehhez nem a hitem miatt ragaszkodtam, hanem az önbecsülésem miatt. Nem akartam feleség helyett szerető lenni egy bizonytalan kapcsolatban.
I Timóteus 4:
1 A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben NÉMELYEK ELSZAKADNAK A HITTŐL, HITETŐ LELKEKRE ÉS GONOSZ LELKEK TANÍTÁSAIRA FIGYELMEZVÉN.
2 Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.
3 AKIK TILTJÁK A HÁZASSÁGOT, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, akik megismerték az igazságot.
-------------------------
"De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."
I. Korintus levél 7:9
"Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házaságy; a paráznákat pedig és a házasságrontókat megítéli az Isten."
Zsidó levél 13:4
És akkor mit tegyek?Cipeljem akarata ellenére az oltár elé,ezt egy 35 éves felnőtt emberrel nem lehet megcsinálni!
Szerinted mit kellene tennem?Légyszíves válaszolj egyenesen.
Szia
Sajnos nem vagy könnyű helyzetben Isten előtt. De mivel szabad akaratod van neked kell eldöntened mit szeretnél.
Ha keresztény életet szeretnél élni, akkor össze kell házasodnotok, amit persze a párod nem szeretne.
viszont ha szeret akkor bele fog egyezni, ugyan is a szeretet sok mindenre képes.
Viszont ha nem akkor kemény döntés előtt állsz.
Emlékezz kérlek Jézus szavaira:
(Máté 10:36–39) 36 Az embernek bizony a saját háznépéhez tartozók lesznek ellenségei. 37 Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám. 38 És aki nem fogadja el kínoszlopát, és nem követ engem, nem méltó hozzám. 39 Aki megtalálja a lelkét, el fogja veszíteni azt, és aki elveszíti a lelkét énértem, meg fogja találni azt.
(Lukács 14:26, 27) 26 „Ha valaki hozzám jön, és nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, igen, még a saját lelkét is, nem lehet a tanítványom. 27 Aki nem hordozza kínoszlopát, és nem jön utánam, nem lehet a tanítványom.
ezek kemény szavak, De Jézus sosem árult zsákba macskát.
mindig kihangsúlyozta hogy a keresztény élet ebben a világban lemondásokkal jár. Minden egyéni érdek még a saját "lelkünk" más szóval a saját érdekeinkről is le kell mondani ha keresztény életet szeretnénk élni.
aki ezt nem tudja megtenni, arról Jézus azt mondja nem lehet a Tanítványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!